VV Spaubeek 1 – FC Geleen Zuid 1 | 1 – 3

·

·

, ,

| Niet zomaar ’n lichtjeswedstrijd

Wij spelen een avondwedstrijd. En meteen slaat de fantasie met mij op hol. In gedachten zie ik al 22 spelers met een mijnlamp op het voorhoofd over het veld rennen. Langs de lijn staan om de twee meter jeugdspelers met fakkels, zelfs het arbitrale trio is voorzien van verlichting en in de bal een belletje. Zie je hem niet, dan hoor je hem wel.

Als ik dan op ons complex aankom volgt de ontnuchtering, ook al wist ik het wel, er staan gewoon een aantal hoge palen om het veld met daarin flinke lampen. De wedstrijd tegen Geleen-Zuid leeft, al is het maar omdat een aanzienlijk deel van de selectie een verleden heeft bij de boys uit Geleen. Voor de wedstrijd van vanavond moet de basis in elk geval op één plek gewijzigd worden. Joost is na zijn rode kaart geschorst en heeft daarom maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en is op vakantie vertrokken. Joey bleek zijn vervanger.

Voor de wedstrijd was het duidelijk voelbaar, er zat spanning op de groep. Veel spelers hadden voor de wedstrijd aandacht, lees verzorging, nodig. En dan de wedstrijd. Was het een goede? Neen, dat niet, ik moet er echter meteen bijzeggen dat ik me geen seconde verveeld heb. Kansen waren over en weer schaars, maar inzet en strijd compenseerde dit ruimschoots.

Geleen-Zuid kwam het beste uit de startblokken, maar bij de eerste corner voor de VVS was Tjeerd ter plekke en liet met zijn hoofd de 1 tegen 0 aantekenen. Daarna golfde het spel op en neer. Ook Geleen liet zien dat men goede corners kan trappen. Tijdens zo’n hoekschop kwam de bal niet weg uit ons 5m-gebied en plots lag de bal in het doel. 1 -1 was een terechte ruststand.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars en de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, echter de wrede werkelijkheid was anders. Robin was een keer niet attent genoeg en de 1 – 2 lag in het netje. De VVS gooide daarna nog alles naar voren en kreeg in de laatste minuut de deksel op de neus. Zo stond na 90 minuten een ietwat geflatteerde 3 tegen 1 overwinning voor Geleen op het scorebord. Vanaf de zijlijn leek het erop alsof de Spaubeekse jongens met een Geleen-Zuid verleden te veel hun best wilden doen en dat hun inzet en gedrevenheid net averechts werkten.

Wij kunnen beter dan wij vanavond lieten zien. Gezien de uitslag moeten wij misschien concluderen dat wij beter op zondagmiddag kunnen ballen. Ik wil afsluiten met Joey te complimenteren met zijn goede wedstrijd en Jorn met zijn bereidheid om zo’n 400 km extra te rijden omdat hij zijn team niet in de steek wilde laten. Verder viel mij op dat het weer eens ouderwets druk was in de kantine.

Komende vrijdagavond spelen wij voor de beker tegen SVM.