FC Hoensbroek 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 3

·

·

, ,

| De Kracht van VVS

Tijdens de vrijdagtraining werd door de technische staf uitgelegd hoe Hoensbroek bestreden diende te worden. Met de theorie zat het dus wel goed, maar hoe zou een en ander in de praktijk uitpakken?

In het kleedlokaal gaf Pascal nog zijn laatste aanwijzingen en Sean memoreerde nog dat de wedstrijd om 14.30 uur en niet om 16.30 uur zou beginnen. Met de vaste basis werd de wedstrijd gestart en binnen 60 seconden had de thuisploeg op voorsprong moeten staan, maar onze youngster Robin bleek een voortreffelijke sta-in-de-weg. Hij pareerde de goed ingeschoten bal.

Enkele minuten later was Brommer enkel te stoppen middels een overtreding. De toegekende vrij trap werd door Robbie op een sublieme manier op het hoofd van Mitch neergelegd en de bal zeilde in het doel van Hoensbroek. Daarna golfde de wedstrijd op en neer. Een snelle counter van de VVS werd door Tjeerd, welke eindelijk de vorm en klasse van verleden seizoen benadert, tot doelpunt gepromoveerd. De 0 tegen 2 stond op het scorebord en niets aan de hand zou je zeggen.

Vlak voor de rust werd het vlagsignaal van Vincent door de scheidsrechter genegeerd en Hoensbroek kwam tot een tegentreffer.

Na de rust volgden een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Hoensbroek mocht zelf twee aanleggen vanaf de stip. De eerste pingel werd op voortreffelijke wijze door Robin gestopt, bij de tweede was hij echter kansloos. In de tussentijd werd een enkel moment van niet consequent verdedigen door Hoensbroek genadeloos afgestraft en zo’n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd stond de 3 – 2 op het scorebord. Tevens had de directe tegenspeler van Brommer zoveel overtredingen nodig dat hij ruim voor einde wedstrijd met rood naar de kant mocht.

Daarna werd de kracht van VVS duidelijk. Als een team rechtten ons boys hun rug en Hoensbroek werd achteruit gedrongen. Zoals ik al eerder aangaf zijn de musketiers er niets bij. Bij de VVS is niemand te beroerd om een extra stapje te doen en zijn collega-voetballer te assisteren.

Na goed voorbereidend werk van Tjeerd stond Etienne op de juiste plek en zorgde hij voor de 3 tegen 3. In de laatste tien minuten had er misschien nog wel meer ingezeten voor de VVS, echter voor de wedstrijd hadden wij voor één punt getekend. Alle jongens haalden vandaag een ruime voldoende en als ik dan al spelers moet noemen, dan zijn het deze keer Charlie voor zijn fenomenale loopvermogen, Robin voor zijn volwassen reddingen en Mitch, welke onvermoeibaar in de strijd voorop ging en de nodige aanslagen moest incasseren.

Komende week staat de echte derby op het programma. Onze buren uit Neerbeek komen op bezoek. Wij hopen op veel publiek.