VV Spaubeek 1 – DVO 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| De punten gestolen?!

In de voorbespreking werd door onze trainer gewezen op de kracht van DVO. Het leek echter alsof dit tegen dovemans oren was. Vanaf de eerste minuut liet DVO zien dat het niet voor niets naar Spaubeek gekomen was. Wij hadden de eerste 35 minuten niets in te brengen. Altijd waren wij een stap te laat en DVO was heer en meester. De 0 tegen 1 was dan ook een logisch gevolg. Vanaf de zijkant werden de nodige aanwijzingen gegeven, maar Pascal kreeg zijn team niet terug op de rails.

Na zo’n 35 minuten rechtte de VVS zijn rug en gaven wij enigszins partij aan DVO. Dat leverde echter geen uitgespeelde kansen op. De ruststand bleef dus 0 – 1.

De scheldpartij van onze trainer in de rust moet zeker hoorbaar geweest zijn tot in Genhout. Maar toch raakte hij blijkbaar de juiste snaar. In de tweede helft stond, hoewel bestaande uit dezelfde spelers, een onherkenbaar Spaubeek op de “grasmat”. Voor iedere centimeter kunstgras werd gevochten en het lukte zowaar om DVO uit hun spel te halen.

Met een welhaast artistieke omhaal zorgde Charlie voor de 1 tegen 1. Hierbij moet ik, op verzoek, vermelden dat Etienne een belangrijke aandeel had in dit doelpunt. Blijft te vermelden dat dit een heel belangrijke van onze Caelen was.

Na de 1 tegen 1 golfde het spel op en neer en beide grensrechters drukten een nadrukkelijke stempel op het spel. Even moest nog gevreesd worden voor min of meer ernstige blessures voor Mitch en Robin. Wij duimen dat het meevalt. In de 92e minuut was hij er dan weer, onze totaal onberekenbare ‘Brommer’. Vanuit een bijna onmogelijke hoek deponeerde hij de bal in het doel van DVO en 3 punten in de pocket, althans met man en macht werden deze punten binnen gesleept.

Natuurlijk was na afloop DVO niet tevreden met de uitslag, maar wanneer je zelf de doelpunten niet maakt, krijg je vaak de deksel op de neus. De punten zijn dus NIET gestolen. Sommige Sittardenaren wilden na de wedstrijd nog verhaal halen bij onze Vince, maar politieman Davey verhinderde een en ander. De start van onze jongens in de 3e klasse is dus misschien verrassend, maar de eenheid van deze groep is waarschijnlijk het grootste wapen. Zoals de trainer zegt: wanneer iedere speler 105% geeft, zijn wij voor iedereen een geduchte tegenstander.

Volgende week moeten wij, wanneer wij de krant geloven, naar een van de belangrijkste titelkandidaten van de 3e klasse. VVS stroop de mouwen maar alvast op.