VV Sittard 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 1

·

·

, ,

| Joey!!!

Na een goede wedstrijdbespreking vertrok de selectie naar Sittard, alwaar de uitwedstrijd tegen de ploeg met dezelfde naam op het programma stond. Aan de basis van de vorige wedstrijd werd niet veel gesleuteld, enkel Mitch nam de plek van Joey in.

Sittard kwam duidelijk het beste uit de startblokken en de eerste tien minuten waren voor de thuisploeg. Hierna gooide de VVS de aanwezige schroom van zich af en voetbalde goed mee. Erik had weer een aantal van zijn befaamde rushes langs de zijlijn, enkel zijn voorzetten werden niet op de juiste waarde geschat. De verdediging stond als een huis en wanneer een aanvaller van Sittard door kwam dan stond daar altijd nog onze Robin.

Na zo’n 35 minuten volgde weer zo’n messcherpe aanval van de VVS. Erik was iedereen te snel af en zijn perfecte voorzet werd door koelbloedige Robbie tot doelpunt gepromoveerd. De laatste 10 minuten van de eerste helft moest iedereen van Spaubeek vol aan de bak, maar de 1 – 0 voorsprong werd gehandhaafd.

In de rust werden door Pascal de nodige aanwijzingen gegeven en het door Erwin verzorgde fruit vond gretig aftrek. In de tweede helft werd van onze jongens het uiterste gevraagd, Sittard viel naar hartenlust aan en Spaubeek verdedigde bekwaam en professioneel. Van iedereen van de VVS werd een stapje extra gevraagd. Charlie werd gewisseld en Joey kwam binnen de lijnen en dat heeft hij geweten. Zijn naam schalde voortdurend over het terrein. Ook Glenn en Roy maakten nog hun opwachting. Ondanks de vele aanvallen van Sittard kwam de overwinning voor onze mannen nooit in gevaar.

6 punten uit 3 wedstrijden, voor ons een goede start in de 3e klasse. Verder wil ik vermelden dat het wennen was op de bank. Ik miste het vakkundige commentaar en de scherpe opmerkingen van Thomas. Een sfeer-bepalende speler was er niet, jammer. Dit was een overwinning van het collectief. De VVS leek wel een veelvoud van de 3 musketiers.

Een voor allen, allen voor een.

Met de getoonde hartverwarmende inzet moet het goedkomen. Tot volgende week.