VV Spaubeek 1 – Veritas 1 | 1 – 2

·

·

, ,

Afgelopen vrijdag heb ik wederom gezien hoe het ook kan. De selectie bezocht de Bundesliga-wedstrijd tussen Gladbach en HSV. En ja, zo kan het dus ook. Supporters van beide clubs welke gezamenlijk ‘n pilsje drinken en een broodje worst verorberen. Voor en na de wedstrijd zijn het vrienden en gedurende de 90 minuten kan men elkaars bloed wel drinken. Maar: er is geen politie nodig. Kunnen die Duitsers ons toch nog iets voordoen.

Maar nu naar de wedstrijd van deze zondag. Ik zou zeggen: dit was het echte welkom in de 3e klasse. De eerlijkheid gebied het om te zeggen dat Veritas gewoon over een goede ploeg beschikt en hun sterkste wapen is zondermeer de omschakeling. Zij zullen wel om de bovenste plaatsen meedoen. Het was eigenlijk ideaal voetbalweer en in de voorbespreking deed Pascal er alles aan om de groep op scherp te zetten en dat lukte.

De ploegen waren in het begin zonder meer aan elkaar gewaagd. Na zo’n 20 minuten liet Robbie zien dat hij echt koelbloedig kan zijn. Hij speelde zichzelf perfect vrij en de 1 – 0 stond op het scorebord. Lang konden wij echter niet van deze voorsprong genieten. Onze verdediging liet gewoon in het strafschopgebied teveel ruimte aan de aanvallers van Veritas en tot twee keer toe wisten deze van de geboden ruimte gebruik te maken. De 1 – 2 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

In de rust kregen onze spelers nog de nodige tips en de mouwen werden nog eens extra hoog opgestroopt. Het was echter alsof de goden ons niet goed gezind waren. Alle ook maar enigszins discutabele beslissingen vielen in het voordeel van Veritas. Er waren wel wat kleine kansjes, maar deze leiden niet tot succes.

Met de moed der wanhoop bleven de jongens in het geel en zwart gaan en vechten voor een beter resultaat. Voortdurend moesten wij echter attent zijn voor de vlijmscherpe counters van de tegenpartij. Resumerend kan gesteld worden dat het een faire match was, waarbij de meer ervaren ploeg de overwinning mee naar huis nam. Maar met deze instelling en inzet zijn wij zeker een meerwaarde in 3B en zullen wij nog de nodige punten verzamelen. Blijft nog te hopen dat de blessure van Mitch meevalt en dat Jeroen ook weer snel kan aansluiten bij de groep.

Volgende zondag gaan wij naar Sittard.