RKVV Vaesrade 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 3

·

·

, ,

Na een wel heel wisselvallige voorbereiding waar goede wedstrijden werden afgewisseld door wedstrijden welke het aanzien niet waard waren, konden wij eindelijk met de competitie in de 3e klasse beginnen. Met een nieuwe keeper (Robin) en een nieuwe middenvelder (Mitch) moest geprobeerd worden om het goede vorige seizoen een waardig vervolg te geven.

Tegen Vaesrade werden in het verleden altijd echte, mannelijke, duels uitgevochten. Maar wat moeten wij dit seizoen verwachten, de toekomst zal het leren. Zoals de trainer in een interview aangaf is de doelstelling van de VVS om zoveel mogelijk wedstrijden winnend af te sluiten. Als voorafje werd voor het eerst sinds jaren de tweede bekerronde bereikt.

Na een korte voorbespreking werd vertrokken naar Vaesrade waar wij in het zwart mochten aantreden. Het begin van de wedstrijd was voor de VVS ideaal. Binnen één minuut was een versnelling van Brommer de verdediging van Vaesrade te veel. Zijn goede voorzet werd door een Vaesrade-speler tegen de touwen gejaagd en de 0 – 1 stond op het scorebord.

Na een klein kwartier kreeg Mitch te veel vrijheid en hij poeierde de bal oerhard tegen het net. Vanaf dat moment liep Vaerade achter de feiten aan. Het enige dat de VVS zich mocht verwijten was dat het bij rust nog steeds maar 0 – 2 stond.

In de rust werd erop gehamerd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat wij geconcentreerd moesten blijven. En inderdaad, in de tweede helft stroopte Vaesrade de mouwen op en met tomeloze energie zocht men de aanval. Dit leverde echter geen echte uitgespeelde kansen op. Om de aanvalsgolven van Vaesrade tegen te houden werd de onvermoeibare Joey binnen de lijnen gebracht. Door een blessure van Mitch kwam Nick tot zijn eerste minuten van dit seizoen. Ook Stan kreeg nog speeltijd en maakte meteen kennis met het soms harde seniorenvoetbal. De invallers pasten zich moeiteloos aan en draaiden probleemloos mee in het geheel.

De in de tweede helft lange tijd onzichtbare Brommer had toch weer een aantal demarrages in petto en uit een daarvan scoorde hij beheerst de 0 tegen 3. Wedstrijd gespeeld en 3 punten in de knip. Wij zijn er echter nog lang niet en de komende weken hebben onze trainers nog genoeg te doen. In elk geval een goed begin in 3B. Komende zondag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Veritas komt dan op bezoek en deze ploeg won ook zijn eerste wedstrijd van de buren uit Neerbeek.

Wij hopen dat veel supporters de weg naar het voetbalveld zullen vinden. Tot dan.