VV Spaubeek 1 – HBC’09 1 | 2 -1

·

·

, ,

Het begint misschien eentonig te worden, maar ook deze zondag, de sponsoren dag, staat alweer een finale op het wedstrijdaffiche. De boys uit Holtum/Buchten komen op bezoek. Deze jongens doen volop mee voor de 3e periode, maar hebben ook de punten nog hard nodig in de strijd tegen het degradatiespook. Wij zijn dus gewaarschuwd en zullen op en top gemotiveerd aan de wedstrijd moeten beginnen en cadeautjes worden niet gegeven. Dit mag/moet eigenlijk geen probleem zijn, want onze jongens hebben zichzelf in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd in de strijd om de eerste plek in 4C.Wel beginnen ook wij te merken dat het tegen het einde van het seizoen loopt, steeds meer kleine pijntjes steken de kop op. Gelukkig zijn de meeste geschorste spelers weer beschikbaar en kunnen Pascal en Mark weer kiezen uit een ruime selectie.

Op 26 april 2015 te 14.30 uur is het dus: AON DE GENG!!!!!!!!!

En het werd de verwachte billen-knijp-wedstrijd. De VVS begon energiek aan de wedstrijd en binnen het eerste kwartier had een goed uitgespeelde aanval Etienne als eindstation en hij scoorde de 1 tegen 0. Niet veel later kon de “Brommer” enkel, met de zgn. noodrem gestuit worden en dat gebeurde binnen de bekende lijnen. Sean liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en hij kogelde de bal achter de HBC-keeper.       

2 tegen 0 en wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Echter de voetbalwetten zijn onvoorspelbaar en de VVS werd steeds onzekerder.

Tegen het einde van de eerste helft was er weer een aanval vanuit het boekje, echter de te egoïstische aanvaller van de VVS vergat de bal breed te leggen en in de counter scoorde HBC tegen. Dus 2 – 1 werd de ruststand. Ook in de tweede helft keerde de rust niet terug bij de VVS, de spanning bij de spelers was op de bank en bij het publiek voelbaar. Robbie maakte de nodige kilometers en Jorn speelde, op zijn groene schoenen, een dijk van een wedstrijd. Meerdere bijna 100% kansen werden door de aanvallers van de VVS vakkundig om zeep geholpen. Iedereen was blij toen de scheids om 16.25 uur voor het eindsignaal floot.

De 2 – 1 overwinning werd met hangen en wurgen over de eindstreep gesleept. Minpunt bij deze 3 punten zijn de blessures van Tjeerd en Etienne, waarbij de blessure van eerstgenoemde toch de meeste zorgen baard. Volgende week zullen wij weer vol aan de bak moeten om het kampioenschap te bewerkstelligen. De steun van onze trouwe supporters is dan onontbeerlijk.
Laat ik afsluiten met welgemeende felicitaties aan ons 3e team. Zij gaven een goed voorbeeld en werden kampioen.

Zondag spelen wij hopelijk onze laatste finale. Tot dan.

DSC_8731