VV Roosteren 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 2

·

·

, ,

Na een serieuze vrijdagtraining, een oppeppende app van onze trainer met daarop een aantal nergens op slaande opmerkingen(apps) van sommige selectiespelers, verzamelde het “Vlaggenschip”, wie heeft in godsnaam deze betiteling bedacht, (er is geen schip, geen water en er waren ook geen vlaggen.) zich in de kantine voor de BELANGRIJKE inhaalwedstrijd tegen, het altijd moeilijk bespeelbare Roosteren. Door de diverse krantenartikelen was de lat hoog gelegd, 3 punten waren gewoon een must en de druk op de spelers werd mede hierdoor wel erg hoog. De vraag was hoe onze jongens met deze druk en met Strooper om konden gaan en deze Strooper was, deze middag, een aantal keren nadrukkelijk aanwezig. De nodige Spaubeek-supporters hadden weer hun weg gevonden naar het “verre” Roosteren, waarvoor onze dank. Het werd dan ook de verwachte, moeilijke wedstrijd.

Het opportunisme van de thuisploeg tegen het voetballend vermogen van de VVS. Roosteren hanteerde veelvuldig de lange bal, terwijl Spaubeek van achteruit probeerde op te bouwen. In de 1e helft golfde de wedstrijd op en neer en ondanks het soms chaotisch verdedigen van de thuisploeg, hield deze het doel schoon. De eerlijkheid gebied te zeggen dat sommige VVS-spelers niet hun gebruikelijke niveau haalden en ook de VVS geen echt uitgespeelde kansen had.

Nick maakte een meer dan verdienstelijke debuut in de basis van het 1e. Zonder doelpunten werd de rust bereikt. In de kleedkamer hamerde Pascal erop dat wij rustig moesten blijven en dat dan de kansen zouden komen. Twee bevliegingen van de verder onzichtbare “Brommer” zorgden voor net zoveel doelpunten en de wedstrijd was gespeeld. Met een beetje meer geluk en precisie waren er wat meer ballen tegen het netje gekomen. Pascal noemde het een zakelijke overwinning en dat was het ook.

Vroeger werd dergelijke potjes steevast verloren, maar wij zijn nu een stuk volwassener geworden. Met zulke resultaten blijven wij in elk geval de druk op de koploper opvoeren en gaan wij nog een spannend competitieslot tegemoet. Volgende week moeten wij naar Urmond en deze ploeg snoepte ons tijdens de eerste wedstrijd toch twee punten af. Dus ook daar moeten wij vol aan de bak.