Sponsor van de maand : Peg’s kapsalon

·

·

,

Voor de maand februari is Peg’s kapsalon onze sponsor van de maand. Peg’skapsalon is sinds kort verhuisd en is nu gevestigd op de Zandstraat nummer13. De nieuwe kapsalon is een knusse en gezellige locatie in het hart vanSpaubeek. Peggy Cools ontvangt haar klanten uit Spaubeek en omgevingerg gastvrij en wil de klanten een thuis gevoel geven. Peggy was dan ookerg enthousiast om voor deze maand onze sponsor van de maand te zijn eneen kijkje te geven in haar kapsalon.

Hoe zou je Peg’s kapsalon het beste kunnen omschrijven?
“Het is echt een kapsalon voor iedereen en ik wil het graag zo laagdrempelig mogelijk houden. In plaats vansommige kille en koude salons wil ik echt een huiskamer gevoel creëren waardoor klanten graag komen en zichwelkom voelen. Een kappersbezoek wordt zo meer een uitje dan slechts een snelle knipbeurt”.

Welke klanten komen zoal in jouw kapsalon?
“Heren, dames en kinderen zijn welkom. Mijn klantenkring komt voornamelijk uit Spaubeek, Geleen enomstreken. Ik knip eigenlijk alle gewenste kapsels en er zijn mogelijkheden voor mensen met een dikke beursmaar ook met een kleinere beurs. Tegen een scherpe prijs lever ik wel goede kwaliteit”.

Hoe lang ben je al actief in het kappersvak?
“Ik zit al vanaf mijn 17e in het vak. De eerste jaren heb ik bij diverse kapsalons gewerkt. Hier heb ik bewustvoor gekozen om zodoende de werkwijze en sfeer in verschillende kapsalons te ervaren en ook overal weerspecifieke zaken te leren. Vervolgens heb ik voor een periode van 7 jaar bij Hairpoint in winkelcentrum Zuidhofin Geleen gewerkt. De ambitie om een eigen zaak te beginnen heb ik altijd gehad en bij Hairpoint had ikinmiddels een grote klantenkring opgebouwd. Toen heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen in Geleen op de Hendriklaan”.

Wanneer ben je verhuisd naar Spaubeek?
“Sinds 4 jaar ben ik nu gevestigd in Spaubeek. Eerst in een ander pand op de Zandstraat (nummer 22) en sinds 3 maanden op nummer 13”.

Wat maakt het kappersvak zo leuk?
“De diversiteit in kapsels en klanten. Je kunt als kapster je creativiteit echt kwijt in je werk. Als een klant zegtnou doe maar eens wat dan is dat natuurlijk een mooie uitdaging. Ook het vele contact met mensen is erg leuk.Het is een compliment als de klant weer tevreden naar huis gaat”.

Wat zijn de leukste opdrachten?
“Bruidskapsels zijn erg leuk om te doen. Je bent een periode samen bezig om het tot het perfecte kapsel tekomen dat is een heel leuk proces. Van de ideeën in het begin, tot de proefkapsels en het uiteindelijke eindresultaat. De kapsels van communicantjes vind ik ook altijd leuke opdrachten. Ook als er klanten nogalhumeurig binnen komen omdat ze niet tevreden zijn over hun kapsel of echt niet weten wat ze nog met hunharen kunnen doen. Als je ze dan toch tevreden weet te stellen geeft dat veel voldoening”.

Heb je ook personeel in dienst?
“Nee, ik heb geen personeel in dienst. In het verleden heb ik wel stagiaires opgeleid maar dit doe ik momenteel niet meer. De financiële zaken besteed ik uit aan een boekhouder”.

Wat is jouw specialiteit?
“Mmh ik ben denk ik erg breed georiënteerd al denk ik dat het opsteken van haren en het aanbrengen van extension wel echte specialiteiten zijn”.

Hoe blijf je bij in de toch aan verandering onderhevige kapperswereld?
“Ik volg cursussen en trainingen om goed op de hoogte te blijven en mij te blijven ontwikkelen. Volgend jaar ga ik zelfs naar een grote kappersbeurs in Londen. Hier zullen veel bekende kappers aanwezig zijn en ga ik diverse workshops volgen.

Wat is jouw binding met Spaubeek en onze voetbalclub?
“In Spaubeek ben ik geboren en getogen. Tot min 19e levensjaar heb ik in Spaubeek gewoond en nu woon ik er dus ook al weer 4 jaar. Mijn ouders wonen nog steeds in Spaubeek in het huis waar ik ben groot gebracht. Met de voetbalclub heb ik niet direct een link. Al hebben mijn beide dochters heel kort bij VV Spaubeek gevoetbald. Eentje is al snel weer gestopt terwijl de ander eerst naar Neerbeek is gegaan en nu bij Geleen Zuid voetbalt. Het beviel haar overigens heel goed in Spaubeek hoor, maar ze wil alleen maar keepen en dat kon niet bij VV Spaubeek”.

Heb je zelf enige binding met voetbal?
“Haha, nee niet bepaald ik begrijp er niet veel van. Ik ben overigens wel conditietrainer geweest bij het team van mijn dochters. Van conditie trainingen heb ik wel veel verstand want ik ben een opgeleid schaatstrainer. Dus ik heb wel op het voetbalveld gestaan. Ik vond het heel leuk om mee te helpen en om met de jeugd bezig te zijn maar vraag mij niet wat buitenspel is haha…”

Wanneer ben je onze voetbalclub gaan sponsoren?
“Twee jaar geleden heb ik besloten om te gaan sponseren en ik heb nu een reclamebord langs het nieuwe kunstgrasveld. Omdat ik zelf erg sportief ben heb ik gekozen om een sportclub te sponsoren. Dit doe ik vooral om mijn naamsbekendheid in Spaubeek en daar buiten te vergroten”.

Hoe ziet het leven er uit naast de kapperssalon?
“Op woensdag en zaterdag is de zaak gesloten. Deze vrije dagen benut ik graag om te sporten namelijk body pump of fitness. Schaatsen heb ik altijd erg graag gedaan maar hier ben ik de laatste jaren niet aan toe gekomen.
Ik ben voornemens dit weer op te gaan pakken. En uiteraard gaat er veel tijd naar mijn kinderen; Puk (2 jaar), Bente (10 jaar) en Sterre (13 jaar).