Sponsor van de maand : Multi Vlaai Makado Beek

·

·

,

Met trots presenteren wij u de sponsor van de maand voor januari 2015; Multi Vlaai Beek. Het iseen landelijke, van oorsprong Limburgse, organisatie met ruim 100 winkels in Nederlandwaarvan slechts twee in Limburg. Bijzonder is het dan ook dat er in het Makado in Beek eenMulti Vlaai gevestigd is en laat dit nu ook nog eens een trouwe sponsor zijn van VV Spaubeek.Ondanks de traditionele drukte in december waren Hans en Angelique Rouschop bereid om tijdvrij te maken voor dit item. Bedankt voor de medewerking en hopelijk blijven jullie onzevereniging nog lang steunen, voor nu zijn jullie in ieder geval onze sponsor van de maandjanuari!

Kunt u iets meer vertellen over Multi Vlaai?
“Multi Vlaai staat bekend vanwege het feit dat alle vlaaien ambachtelijk worden vervaardigd in de eigen bakkerij,gelegen in Noord-Limburg. Bij het bereiden van de vlaaien komt er veel handwerk aan te pas; zo wordenbijvoorbeeld veel van de vullingen, de slagroom, het fruit en de versiering met de hand op de vlaaien aangebracht.Bij het bakken van de vlaaien en taarten worden verse ingrediënten gebruikt van een hoge kwaliteit. Door deze hogekwaliteitseisen en het vakmanschap van de medewerkers kan Multi Vlaai overheerlijke producten aanbieden”.

Hoe bent u in deze franchise onderneming terecht gekomen?
“Wij hebben een lang verleden (20 jaar) als ondernemers. Vanaf 1997 zijn wij 5 jaar eigenaar geweest van frituur’tcentrum in Spaubeek. Hierna hebben wij ’t witte broodje overgenomen en ook hier zijn wij 5 jaar eigenaar geweest.Vervolgens hebben wij een periode van wederom 5 jaar voor een baas gewerkt waarna wij Pizza Makado hebben overgenomen. Na 5 jaar Pizza Makado
hebben wij de overstap gemaakt naar Multi Vlaai. Overigens hebben wij al deze jaren als echtpaar samen de ondernemingen geleid”.

Is het toevallig dat jullie steeds om de 5 jaar kiezen voor verandering?
“Nou ja helemaal toevallig zal het niet zijn want we hebben de keuzes natuurlijk ook gemaakt vanwege de behoefteaan verandering. Maar dit doen wij niet bewust om de vijf jaar hoor, het is meestal een samenloop vanomstandigheden. Multi Vlaai runnen wij nu ook vijf jaar en dit bevalt nog steeds uitstekend”.

Kunt u iets vertellen over de winkel?
“Wij gebruiken uiteraard het assortiment van Multi Vlaai maar daarbuiten hebben wij veel vrijheid van handelen.Wij staan zelf dagelijks in de winkel en hebben ook nog een dame in vaste dienst. Op zaterdag krijgen wij hulp vandrie weekendhulpen. De administratie en inkoop verrichten wij zelf en voor de boekhouding doen wij een beroep oponze boekhouder. Naast de verkoop in de winkel bezorgen wij ook heel veel bij bedrijven en particulieren”.

Wat is het assortiment van Multi Vlaai?
“Wij verkopen 50 verschillende vlaaien en (foto)taarten, hier zitten ook veel apartere vlaaisoorten bij die bij debakker niet te vinden zijn, zoals Tintel Fris, Chocolade Passie en onze veel verkochte combinatievlaaien. Daarnaastbieden wij Duits gebak aan hierbij valt te denken aan; nonnevotten, berlinerbollen, puddingbroodjes, koffiekoekenen apfelstrudel. Ook kan men bij ons terecht voor bonbons van Leonidas. Ten slotte hebben wij ook diversechocolade geschenken en cadeautjes”.

Waarom zouden klanten voor hun vlaai of andere lekkernijen naar Multi Vlaai moeten komen?
“Wij hebben een heel groot assortiment, een uitstekende kwaliteit en dat tegen bijzonder lage prijzen.
Een luxe vlaai bijvoorbeeld kun je bij ons voor €4,- goedkoper krijgen dan bij de concurrentie. Wij beiden ook halvevlaaien aan en die krijg je lang niet overal. Veel mensen komen ook naar ons vanwege de gemende vlaai die wijaanbieden met 4 verschillende smaken in zowel rastervorm als luxe vlaai. Onze echte hardloper is overigens derijstevlaai”.

Tegenwoordig is gezond en verantwoord eten een veelbesproken onderwerp. Hoe spelen jullie hier als MultiVlaai op in?
“In ons assortiment zitten ook suikervrije, glutenvrije en lactosevrije vlaaien. Deze worden overigens heelzorgvuldig en apart gebakken van alle andere vlaaien”.

Wat vind u van de op handen zijnde veranderingen van het Makado?
“Wij staan zeker open voor verandering want dit zal ook verbetering betekenen. Een verbouwing brengt echter welaltijd nadelen met zich mee bijvoorbeeld qua bereikbaarheid. Wij zijn overigens heel tevreden in het Makado Beek,het is het enige winkelcentrum in de regio zonder leegstand. Vooral bij slecht weer is het Makado een uitkomst. Delaatste tijd trekt het winkelcentrum ook meer bezoekers, dit komt mede door de Action en de Prijsmepper”.

Kunt u iets vertellen over uw privéleven?
“Wij zijn al 25 jaar gelukkig getrouwd en wonen al die tijd al in ons huis in Spaubeek op de Bongerd. Onze zoonRandy woont thuis en hij is werkzaam als docent op het Sophianum College in Gulpen. Naast het werk proberen wijte genieten van het leven en dat doen wij op vele manieren. Wandelen, toeren met de scooter, voetbal kijken,tafelvoetbal, afspreken met vrienden en de tuin zijn een aantal tijd verdrijven die wij graag doen”.

Hoe zijn jullie sponsor van VV Spaubeek geworden?
“Nou dit stamt eigenlijk al uit een ver verleden. Mijn vader is vroeger voorzitter geweest van de voetbalclub. Hijwas eigenaar van een café in het pand waar nu Gonzales gevestigd is. Ook heb ik zelf vroeger gevoetbald al blonk ikhierin nooit uit. Toen wij de frituur uitbaten in Spaubeek kwamen er veel voetballers bij ons over de vloer. Mark vander Ben werkte bij ons en hij kwam in die periode in het eerste elftal te spelen. Wij konden veel van de jongens enzo kreeg je al snel een band met de vereniging. Wil van Mierlo heeft ons in die periode benaderd om de club tesponsoren. Bij kampioenschapen hebben wij enkele keren friet en schnitzels geleverd in de kantine. Overigenshebben wij wel eens leuke avonden mee gemaakt als de spelers na een overwinning en aansluitend feest in dekantine nog even bij ons kwamen eten. Al moet ik daarbij wel vermelden dat we de witte van Mierlo toen ook weleens een waarschuwing moesten geven en zelfs af en toe een poetsdoek in de handen duwden haha”.

Wat is uw beeld van VV Spaubeek?
“De voetbalclub geeft altijd een welkome indruk. Als je er zelf voor open staat kun je altijd een leuk praatje makenen voel je je snel thuis. Ik kom af en toe nog wel eens kijken en dan wordt ik door iedereen begroet en is het al snelerg gezellig. In Spaubeek heb je alleen nog het Multi en er is verder in het dorp niet heel veel te beleven. VVSpaubeek is echter een bruisende vereniging en zorgt voor wat leven in de brouwerij”.

Op welke wijze sponsort u onze vereniging?
“Wij hebben een reclamebord op het hoofdveld. Wij sponsoren met name door het leveren van producten voorbijvoorbeeld feesten en wij verzorgen de vlaaien bij thuis wedstrijden. Daarnaast sponsoren wij bij speciale actieszoals bijvoorbeeld de paasactie vorig jaar. Sponsoring door levering van producten werkt voor ons positief wantmensen kunnen onze producten proeven en kennis maken met ons assortiment”.