VV Spaubeek 1 – RKVV Urmondia 1 | 2 – 2

·

·

, ,

Rekent VVS af met haar syndroom?

Laat ik dit wedstrijdverslag beginnen met het bedanken van Giel van LMS, welke de wedstrijdpremie van afgelopen zondag beschikbaar stelde. Vanuit een echte skybox mocht de bekerwedstrijd van Fortuna bekeken worden. De selectie genoot zichtbaar van een goed glas bier en een, in de tweede helft, leuke voetbalwedstrijd. Werkelijk mooie goal van de geel/groene nr.14. Giel bedankt.

Vandaag was de dag dat de VVS eindelijk kon afrekenen met haar syndroom, nl punten verspelen tegen laag geplaatste ploegen. Zou dit vandaag gebeuren, dan waren de punten van afgelopen zondag weggegooid. Ons tweede en derde team was dit seizoen al in deze valkuil gelopen en dat moest nu maar eens afgelopen zijn. De wedstrijd tegen SVM had toch enkele personele gevolgen; zo kon Tjeerd zeker niet spelen en waren Ralph en Robbie in het begin van de week zeker vraagtekens.

De wedstrijdomstandigheden waren verre van ideaal, zo stond er een bijna stormachtige wind en werd de toss verloren. Hoe heet het zo mooi: de wil was aanwezig, maar het vlees was zwak. Het begin van de wedstrijd was aller sinds hoopgevend, maar al snel bleek dat er een ploeg was, die wel wilde maar niet kon en een andere ploeg die niet wilde en niet kon. Spaubeek kwam door een rake kop, ja kopbal, van Charley, na een goede voorzet van Joost op een 1 – 0 voorsprong en dat was tevens de ruststand.

Meteen na de rust scoorde Eric, vanaf rechts de 2 – 0 en kat in het bakkie zou men zeggen. Echter het tegendeel gebeurde. Urmondia stroopte de mouwen op en vocht  voor elke centimeter van het Spaubeekse kunstgras. Het resultaat waren twee, al dan niet,  lucky goals, maar die tellen ook.

Al met al verloor Spaubeek wederom twee punten tegen een laag op de ranglijst staande ploeg. De conclusie mag luiden dat men met een gemiddelde van een 6- geen wedstrijden wint. De spelers van de VVS zullen elke wedstrijd moeten strijden voor een 9 en alleen dan zijn wij voor iedere tegenstanden een moeilijke zo niet niet te nemen horde. Blijft vermeldingswaardig dat Kim zijn eerste minuten in Spaubeek I maakte en dat Schulz zijn oud-ploeggenoten het punt wel gunde, althans die indruk had ik. Toch was erna afloop nog een feestje in de kantine en de jongens van Urmondia deden daar voluit aan mee en zo moet het ook in het amateurvoetbal.

Komende week zal er hard  gewerkt moeten worden, want de volgende wedstrijden zijn  uit naar de nrs 1 en 2. See you in Sittard.

DSC_6982