SVM 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 3

·

·

, ,

Spaubeek 1 heerst in Munstergeleen

Na een weekje rust te hebben gehad stond Munstergeleen uit op het programma. Misschien wel de eerste serieuze test voor Spaubeek dat tot nu toe vooral tegenstanders uit de onderste regionen heeft gehad. Munstergeleen had het daarentegen zwaarder en speelde recentelijk twee zware wedstrijden. De laatste competitie wedstrijd tegen Centrum Boys werd dik verloren en ook vorige week in de beker hadden de mannen uit Munstergeleen weinig in te brengen. Aan Spaubeek de taak om ze nog een tik uit te delen en de drie punten diep in de zak weg te stoppen om deze in het multi er pas weer uit te halen.

Spaubeek begon met een wisseling t.o.v. de laatste wedstrijd aan de aftrap en dit was ook misschien wel de opvallendste verschijning op het veld. Het was namelijk onze Jeroen die afgelopen week zich niet aan de lokroep van een paar oranje groene schoenen kon onttrekken en zo met een paar blitse schoenen en een hoop korting de winkel uitliep. Nadat iedereen dit (vrijwillig of niet) had geconstateerd kon het schouwspel beginnen. Na ongeveer 10 minuten aftasten was het Spaubeek dat steeds beter uit zijn schulp kroop en het initiatief naar zich toe trok. Duels werden steeds meer gewonnen en ook de bal begon aardig van voet tot voet te gaan.  Het was dan ook Spaubeek dat verdiend op voorsprong kwam. Gilbert werd op rechts goed diep gestuurd waarna hij de bal subtiel met de binnenkant van zijn schoen over de verdediging heen lepelde en deze bij de tweede paal posteerde. Het was Tjeerd die zijn nekspieren tot het uiterste dwong te gaan en zo nog net de bal binnenkant paal wist binnen te koppen.

De voorsprong leek van korte duur want niet veel later kopte een SVM speler de bal goed naar de hoek. Het was echter Kevin die attent keepte en de bal uit de hoek weg wist te tikken. Zo bleef de stand 1-0 en kon Spaubeek zich richten op het verder uitbreiden van de score. Hier kreeg Spaubeek ook de kansen voor maar het vizier van Erik stond nog niet helemaal scherp. Eerst wist hij vrij voor de keeper de bal niet aan de goeie kant van de paal te plaatsen. Niet veel later schoot hij de bal wel tussen de palen maar bleek de keeper een sta in de weg. Zo ging een verder prima spelend Spaubeek met 1-0 de rust in. In de rust werden de puntjes op de i gezet. Daarnaast werd Jorn voor Ralph ingebracht die in de eerste helft tegen een gele prent was aangelopen.

In de tweede helft ging Spaubeek door met datgene waar het in de eerste was gebleven en zodoende was het SVM dat achter de feiten aanliep. Spaubeek speelde verzorgd en in alle linies werden de duels gewonnen. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Erik werd door Robbie goed weggestuurd op rechts. De bal werd schietklaar voorgelegd maar nadat de trekker was overgehaald kwam de bal een hand van Munstergeleen tegen en besloot de leidsman om de bal op de stip te leggen.  Dit cadeautje werd uitgepakt door Sean die de bal beheerst binnenschoot. De 2-0 stond op de teller en Spaubeek wou meer. Na goed werk van de voor Tjeerd ingevallen Charlie werd Erik op rechts weggestuurd. Deze bedacht zich geen moment en zette zichzelf in een hogere versnelling en liet een hoop stof en de tegenstander achter zich. Men kon nog net door de stofwolk heen zien hoe Erik de bal schitterend in de kruising plaatste en daarna enkele vreugdesprongetjes maakte die op de dansvloer in de Mondial niet misplaatst zouden zijn. De resterende minuten werden door Spaubeek vakkundig uitgespeeld. Het laatste woord was aan de scheids want die blies op zijn fluitje. Al met al hebben de toeschouwers kunnen genieten van het mooie weer en de Spaubeekse toeschouwers ook nog eens van een prima pot van hun jongens. Hoezee en op naar de volgende wedstrijd!

DSC_6579