RKVV Doenrade 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

Spaubeek doet zichzelf tekort in kaartenrijk duel

Na een degelijke overwinning op Roosteren stond de wedstrijd tegen Doenrade op het menu. Ondanks dat Doenrade lager op de ranglijst staat was Spaubeek gewaarschuwd aangezien Doenrade al eerder had bewezen om van kwalitatief betere ploegen waaronder Centrum Boys te winnen. Spaubeek begon met 2 wijzigingen aan de aftrap. Jeroen was er een weekendje tussenuit waardoor Gilbert een plaats terugschoof en Charly de kans kreeg op zijn voetbalkwaliteiten te etaleren. Verder was niemand minder dan ‘knakworst’ Vincent weer fit en kon hij zodoende de vlag weer ter hand nemen.

Waar de meeste spelers met pinnen op het veld stonden durfde de scheids het gladde veld te betreden met klassieke adidas sneakers. Ondanks goeie adviezen van niemand minder dan Bouke Havenaar liet de scheids nu al weten dat hij zijn eigen plan trok en blies op zijn fluitje waardoor de start van de wedstrijd een feit was. Spaubeek begon redelijk aan de wedstrijd. Het balletje werd aardig rond gespeeld en geduldig werd gewacht op de eerste kansen. Deze diende zich zoals het hele seizoen al gebeurd vanzelf aan. 

Eerst was het Charlie ‘kopsterk’ Caelen die goed oplette en tot verbazing van vooral de tegenstander zijn hoofd kreeg tegen de bal die tussen hem de keeper in was gevallen. Waar de meeste al met de handen in de lucht stonden schoot de bal door het gladde veld ver door en belande daardoor niet aan de goede kant van de paal. Niet veel  later was het Tjeerd die na een eerder gemiste kans ditmaal met scherp schoot door de bal met zijn donzige haartjes vakkundig over de keeper te koppen en zo de verdiende 1 – 0 op het bord zette. Doenrade had tot dan toe weinig in te brengen. Die keer dat ze een kans kregen was het Kevin die alert reageerde en op tijd de bal voor de voeten van een Doenrade speler wist weg te schieten. Spaubeek kreeg nog een aantal kansen maar wist deze niet te benutten waardoor de leidsman op zijn fluitje blies voor de rust. 

In de rust werd iedereen er op gewezen dat ondanks de verhoudingen we slechts met 1-0 voor stonden en het zaak was om achterin scherp te blijven en voorin snel de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te maken. Eenmaal begonnen aan de tweede helft was het Spaubeek dat weer een kans kreeg. Charly en Tjeerd werden vanuit het middenveld goed diep gestuurd en de 2-0 leek in de maak, echter was het niet dat een Doenrade verdediger op het laatste moment zijn dikke teen er tussen wist te krijgen waardoor de stand op 1-0 bleef. Even later viel dan toch een doelpunt.  Helaas ditmaal aan de foute kant. Doenrade dat inmiddels met drie spitsen was gaan spelen kwam er via de zijkanten uit waarna een voorzet volgde. Bouke probeerde deze weg te schieten maar raakte de bal verkeerd waardoor de bal in eigen doel vloog.  Met nog ongeveer 25 minuten te spelen werden de moegestreden Charly en Erik vervangen voor Jorn en Joey. Echter Spaubeek vergat te voetballen en kreeg het steeds zwaarder. Even later leek het doemscenario waar te worden nadat Doenrade een penalty kreeg na een overtreding van Spaubeek zijde. Echter de goed keepende Kevin wist via zijn hand en met behulp van de paal de bal uit zijn doel te houden.  Des te zuurder was het dat enkele minuten later toch de 2-1 voor Doenrade viel. Een voorzet werd door de geheel vrijstaande en vooral buitenspel staande speler van Doenrade binnengeschoten. Waar Vince de vlag in de lucht deed en iedereen wachtte totdat de scheids het doelpunt zou afkeuren wees deze tot grote verbazing van iedereen resoluut naar de middenstip. Spaubeek probeerde hierna nog wat te forceren maar zelfs nadat Doenrade met negen man kwam te staan wist Spaubeek niet veel meer te creëren.  In de laatste minuut was het Robbie die nog goed op goal kopte maar deze werd van de lijn gehaald waardoor de eerste nederlaag voor Spaubeek een feit was.

Met volgende week Born op het programma is het zaak om te leren van deze nederlaag en er als team voor te zorgen dat we er komende week weer staan en de 3 punten in Spaubeek houden.