VV Spaubeek 1 – SV Schinveld 1 | 6 – 2

·

·

, ,

Na een voortreffelijke warme maaltijd, bereidt door Joey en Rob, begon Pascal zijn wedstrijdbespreking. Op 2 plaatsen wijzigde hij zijn basisopstelling en op deze manier wilde hij de tegenstander van vandaag succesvol bestrijden. Onze tegenstander had de angstgegner van vorig seizoen (vv Born) met maar liefst 6 – 0 verslagen. Wij waren dus gewaarschuwd.

De wedstrijd begon voor de VVS eigenlijk ideaal. Binnen ’n kwartier was onze nieuwe linksbuiten, Erik zijn tegenstander te snel af en al dan niet met een beetje hulp van een verdediger zorgde hij voor de 2 – 0 tussenstand. De wedstrijd leek gespeeld.

Hierna ontspon zich voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd. Keer op keer sneden de VVS-voorwaartsen door de verdediging van Schinveld. Echter het vizier van onze spelers stond niet op scherp en de nodige nagenoeg 100% kansen werden gemist. Hierbij is wel vermeldenswaardig dat de keeper van Schinveld in bloedvorm verkeerde.

Op de bank werd al gesproken over de bekende voetbal-wijsheid:  kansen niet benutten is de deksel op de neus krijgen, en aldus geschiedde. Een eigenlijk ongevaarlijke aanval van Schinveld, werd slecht verwerkt en Joost trapte de bal keihard tegen de pols van Jeroen en hiervandaan rolde de bal in het lege doel. In plaats van een ruststand van 6 of 7 tegen 0 stond het plotseling 2 – 1.

In de rust zette Pascal nogmaals op puntjes op de bekende i  en vertelde hij wat anders moest. Alle goede voornemens ten spijt kregen wij de deksel op onze neus. De eerste goede aanval van Schinveld resulteerde meteen in de gelijkmaker. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er bij deze aanval niet al te sterk verdedigd werd.Hierna was het met de dadendrang van Schinveld afgelopen. De Schinveldse verdediging werd keer op keer overlopen. Dit resulteerde in nog 4 doelpunten van Spaubeekse zijde.

De doelpunten van Spaubeek werden gescoorde door: Erik 2x, Tjeerd 2x, Etienne en Charley.

Het feit dat Schinveld geteisterd werd door veel blessures en om andere redenen afwezigen, doet niets af van de prestatie van de VVS, enkel zullen wij bij de volgende wedstrijden iets zorgvuldiger moeten omgaan met de geboden kansen.De trainer kreeg zijn gewenste start van de competitie en ik ben benieuwd wat er verder nog in het vat zit.

En nu op naar Rios.