HBC ’09 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

Spaubeek 1 pakt 3 punten en schrijft zo historie

Na een goede voorbereiding te hebben gespeeld was het eindelijk zover. Tegen HBC uit mocht Spaubeek het seizoen openen. Een terugblik in de geschiedenisboeken leert ons dat dit traditioneel een lastige klus blijkt te zijn. Nog niet eerder lukte het de Geel/Zwarten om hier met 3 punten de deur uit te lopen. Gezien de goede voorbereiding, de gestelde doelstelling en het feit  dat Spaubeek de selectie wist te versterken met een aantal spelers van buitenaf moest het dit keer wel lukken. Na de bespreking reisde Spaubeek richting Buchten af waar het zich onder muzikale beats omkleedde. Dit gebeurde zonder de op vakantie zijnde Charlie en Joep en de geblesseerde Kim.

Waar Spaubeek in de voorbereiding vaak goed verzorgd voetbal liet zien begon het ditmaal weifelend aan de wedstrijd. De vrije man werd meestal niet gevonden waardoor te vaak de lange bal gehanteerd werd. Het eerste gevaar kwam dan ook van de zijde van HBC. De bal werd over onze goalie gekopt maar gelukkig zat Gilbert net zo kort op de bal als op de Belgische schone van afgelopen vrijdag en wist hij zodoende de bal van de lijn te werken. Hierna was het Spaubeek dat beter in de wedstrijd kwam. Erik wist zijn directe tegenstander steeds vaker zijn rug te laten zien. Even later was het Tjeerd die alleen op de keeper af ging maar de paal bleek een sta in de weg. Zo was het dat Spaubeek met 0-0 de rust in ging waar het zichzelf eigenlijk al met een doelpunt had moeten belonen.

In de rust werd iedereen nogmaals op scherp gezet. Spaubeek kwam dan ook goed uit de rust. Het was echter HBC dat op 1-0 voorsprong kwam. Een hoge voorzet kon door Kevin niet in één keer verwerkt worden waardoor deze voor de voeten van een HBC aanvaller viel. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal in het netje. Tegen de verhouding in kwam HBC voor. Spaubeek liet zich echter niet van de wijs brengen en probeerde met goed verzorgd voetbal door de linies heen te komen. Uiteindelijk was het Spaubeek die een penalty kreeg nadat Joost in de 16 naar de grond ging. De scheidsrechter wees tot grote frustratie van enkele HBC spelers naar de stip. Sean pakte dit buitenkansje met beide handen aan. De tegenstander probeerde hem nog van de wijs af te brengen maar zoals gewoonlijk had onze Sean het laatste woord. 1-1 was de stand en Spaubeek wou meer. Even later was het Bouke die zich weer eens over de middellijn waagde en zoals vaker blijkt dat een garantie voor succes. Hij wist met een fijne pass Etienne in stelling te brengen die de bal knap controleerde en na weifelend optreden van de HBC verdediger alleen voor de keeper stond en de bal beheerst binnen schoot. 2-1 en met nog ongeveer 20 minuten te spelen werd Jeroen ingebracht om de veelvuldig hoog ingebrachte ballen onschadelijk te maken. Iets wat hij vakkundig deed.

Spaubeek kreeg de kansen om de wedstrijd definitief  op slot te gooien maar telkens ontbrak de scherpte in de voorzet of de afronding.  Zelfs toen de man die op het hoogste amateur niveau heeft gevoetbald voor de keeper kwam wist hij deze niet in het netje te plaatsen. Hierdoor maakte Spaubeek het zich onnodig moeilijk en bleef HBC hopen op de gelijkmaker. Zowat elke bal van HBC werd er hoog ingegooid en hierdoor ontstonden enkele hachelijke momenten. Echter de bal ging er niet in en zo won Spaubeek met 2-1 en schreef het historie. 

Foto’s 

DSC_6070