Sporting Sittard ’13 – VV Spaubeek 1 | 1 – 0

Niets aan het toeval overlatend trainde het eerste afgelopen week tweemaal op het echte gras. Sporting heeft de punten hard nodig en in de heenwedstrijd moesten wij al tot het uiterste gaan om de punten in eigen huis te houden. Sporting scoort misschien niet veel maar krijgt ook heel weinig doelpunten tegen. Nadat Haslou gisterenavond het verwachte kampioenschap binnenhaalde, proficiat vanuit Spaubeek, moesten wij vol aan de bak om de kans op de nacompetitie levend te houden. Dat wordt moeilijk zat, Roosteren heeft de beste papieren in de derde periode en als dit zo blijft heeft de vierde plek geen enkele waarde. Het is aan de mannen om vandaag hun voeten te spreken en de benodigde drie punten mee te nemen. Kortom; alle ingrediënten aanwezig om leuke pot voetbal op de mat te leggen.

Over het verslag van de wedstrijd heb ik een nachtje moeten nadenken. Guyon, Jorn en Joey waren niet inzetbaar en Pascal moet intussen wel een specialist zijn in het oplossen van puzzels met minimaal 1000 stukjes. Zoals reeds gezegd, aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Wij begonnen niet goed en het leek alsof wij ons het eerste half uur als makke schapen naar de slachtbank lieten leiden. Een te korte terug-speel-bal betekende dan ook de 1 – 0. Wij hebben daar niets tegenover kunnen stellen. Het is gissen naar de oorzaken waarom wij ons normale niveau niet haalden. Waren wij te veel onder de indruk van de verbale agressie van de tegenstander? Zijn onze jongens zo netjes opgevoed dat zij te veel respect hebben voor leeftijd? Sporting had een 50er in de goal en een bijna 40er als laatste man. Beiden zijn niet een keer echt op de proef gesteld. Het kan ook zomaar zijn dat wij alleen goed kunnen ballen op ”plastiek” !!!

Laten wij het erop houden dat wij onze dag niet hadden. Gelet op de overige resultaten zijn er nog altijd mogelijkheden, al hebben wij deze niet meer geheel in eigen hand. Laten wij er alles aan doen om onze sponsoren volgende week een goede match voor te schotelen. Wederom dank aan onze A-spelers: Glen, Stan (van hem kwam het gevaarlijkste schot deze wedstrijd) en Roy, die ervoor zorgden dat wij een complete selectie op de been konden brengen.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157643598454414{/flickr-album}