VV Born 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

Vandaag staat de wedstrijd tegen de VV Born op het programma. Deze club heeft de met afstand minst gepasseerde verdediging van deze klasse. Wat is hun geheim, hebben zij een demontabele Berlijnse muur of is hun verdediging van superieure kwaliteit? Het kan ook zomaar zijn dat hun trainer Italiaanse roots heeft en catenaccio hoog in het vaandel heeft staan. Wat het ook zal zijn, vanmiddag zullen wij dit aan den lijve ondervinden. Als voorbereiding werd de wedstrijd tussen Dortmund en Gladbach bezocht en ik heb daar in elk geval gezien dat je met een tomeloze inzet veel kunt bereiken. Niet te vergeten het super fanatieke publiek en drinken dat die kunnen. Laat instelling en inzet van Gladbach een inspiratiebron zijn voor onze jongens. Tip: Nederlandse supporters bezoek eens een wedstrijd in de Bundersliga en zie hoe het ook kan.

Door schorsingen en blessures moesten wij vandaag aan de bak zonder Albert, Sean en Kay en wederom namen drie A-spelers plaats op de bank. Laat ik voorop stellen dat ik blij verrast was over de manier waarop Born voetbalde. Zij maakten geen moment hun “faam” waar. Integendeel; Born voetbalde lekker mee en zocht waar mogelijk de aanval. In de eerste helft had Born misschien het meeste balbezit, maar zij dwongen geen echte kansen af. Na zo’n tien minuten trof Spaubeek de eerste tegenslag. Gyon raakte dusdanig aan zijn rechter knie geblesseerd dat doorspelen onmogelijk was. Vroeger dan gedachte moest Glen aan de bak.  Hij kweet zich goed van zijn taak. Een mooie aanval over links werd door Tjeerd op een geweldige manier tot doelpunt gepromoveerd. De 0 – 1 ruststand was vanuit ons oogpunt verdiend te noemen. Maar een voetbalwedstrijd bestaat uit twee helften. Na rust was Born gewoon een stukje feller en sneller. Zij wilden duidelijk de drie punten in eigen huis houden. Na zo’n acht minuten ging een aanvaller van Born over rechts door en op diens bekeken schuiver had Ryan geen verweer. NIet veel later  in de wedstrijd volgde een voorzet van rechts en hierbij zag Ryan niet gelukkig uit. Tussen zijn handen door vloog de bal tegen het net.

Lag het aan het veld, de tegenstander, het weer of de scheidrechter, neen de conclusie moet luiden dat het aan ons zelf lag. Natuurlijk was het veld niet denderend en zag de scheids niet alles, dat is trouwens onmogelijk, maar daaraan heeft het niet gelegen. De wil was wel aanwezig, maar de uitvoering liet te wensen over. Ik vind dat alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld de drie punten terecht zijn gekomen bij de ploeg die er het meeste recht op had. Het ligt nu aan ons zelf of wij het seizoen laten uitgaan als een nachtkaars of dat wij ons samen pakken en er nog iets van maken. Er zijn nog wedstrijden, dus kansen, genoeg. Kom op mannen, de kop niet laten zaken, maar probeer enkele goede resultaten neerzetten.
Volgende week nieuwe wedstrijd, dus nieuwe kansen.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157642505700873{/flickr-album}