Armada 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 4

·

·

, ,

In het weekend dat Alemannia Aachen verloor en Roda JC won (sorry Bouke), was het de vraag wat die andere geel/zwarte brigade zou doen. In de heenwedstrijd werd een gelijkspel behaald. Ik herinner mij nog een wedstrijd van een aantal jaren geleden, met nog een klein half uur te spelen stonden wij 4 – 0 voor, maar de eindstand werd toen 4 – 4. Wij waren dus gewaarschuwd. Na de carnaval werden twee oefenwedstrijden gespeeld, waarbij het spelniveau niet bepaald hoopgevend was. We gaan ervan uit dat dit te wijten was aan de drank, die eerst  uit de sportieve lijven moest. Vandaag waren alle ingrediënten aanwezig om een goede pot voetbal op de, al dan niet hobbelige, grasmat te leggen. Een heerlijk zonnetje, lekkere temperatuur en de wetenschap dat een overwinning meer dan welkom zou zijn. Wel moesten wij op een “echte” grasmat ballen, dit deed Sean de opmerking lanceren dat wij op een “vrouwelijk”, lees k..veld, moesten spelen. Met, diezelfde Sean en Jorn nog geschorst, Kay geblesseerd en ons 2e team, dat de kwartfinale voor de beker speelde, was het voor de trainers puzzelen  om een complete selectie op de been te brengen.

Drie A-spelers brachten uitkomst en namen plaats op de bank en Gilbert kreeg te horen dat hij stand-in was voor onze keeper. In de voorbespreking wist Pascal de juiste snaar te raken. Vanaf de eerste minuut liet Spaubeek zien wie de drie punten wilde hebben. Onder leiding van een heel jonge, maar zeker niet onverdienstelijk fluitende scheidrechter, werd de wedstrijd gestart. Van achteruit zette Ryan, Albert en Bouke de mannen steeds op de juiste plaats. Gyon en Joey heersten op het middenveld, Charly en Robbie lieten zich, ondanks een aantal aanslagen, niet van de wijs brengen, Ralph speelde weer met een glimlach op zijn lippen, Gilbert kweet zich met verve van zijn taak en Joost en Tjeerd werkten zich een stuk in de ronde. In de 21e minuut was het een eerste keer raak, goed doorgaan van Tjeerd en de snelheid van Joost bracht de 0 – 1 op het scorebord. In de 32e minuut nam Charley de 0 – 2 voor zijn rekening. Daarna zakte Spaubeek in, werd er even minder druk gezet en kreeg Armada een optisch overwicht, dit leidde niet tot doelpunten.

In de rust gaf Pascal aan de een derde doelpunt de doodsteek voor Armada zou zijn. Hij werd op zijn wenken bediend. De tweede helft was nauwelijks twee minuten oud en Robbie liet zien dat hij echt koelbloedig kon zijn. Hij stuurde een tegenstander het bos in en scoorde beheerst in de verre hoek. Niet veel later scoorde Charley een tweede prinselijke goal (hij liep tegen de bal) en de wedstrijd was beslist. Armada mocht, tot woede van Ryan, de eer redden, doch verder liet de VVS het niet komen. Onze A-spelers, Glen, Royke en Patrick pikten allen nog een aantal minuten mee en pasten naadloos in het team. Drie punten in de pocket en veilig.

Deze wedstrijd smaakte duidelijk naar meer. Smet op de wedstrijd was de onnodige gele kaart waar Albert tegenaan liep. Dit is een nieuwe puzzel voor Pascal voor de komende wedstrijd. Dank aan alle supporters, welke weer de moeite hadden genomen om naar Grevenbicht te komen. Daarna gezamenlijk naar het Multi, waar Hans een heerlijke barbecue had klaarstaan en een aantal goudgele rakkers werden weggewerkt. Volgende week naar de nr 3, Born, met deze inzet en instelling zijn wij ook daar zeker niet kansloos.

Tot dan.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157642171915324{/flickr-album}