VV Spaubeek 1 – Roosteren 1 | 3 – 4

·

·

, ,

Eigenlijk waren er vandaag alle ingrediënten aanwezig om een heerlijke pot voetbal op de mat te leggen. Het was zo’n 12 graden en een lekker zonnetje scheen. Ondanks blessures, schorsingen en  carnaval in Genhout lukte het onze trainer om een volwaardig team op de been te brengen. Maar… vandaag kwam onze “angstgegner” op bezoek. Tijdens de heenwedstrijd waren wij kansloos en speelden  wij een slechte pot. Vandaag moest alles anders en de wil was zeker aanwezig. Tijdens de gehele wedstrijd werden wij begeleid door de carnavalsmuziek, welke vanaf de berg naar beneden schalde. Nog voor dat de wedstrijd begon, blesseerde de keeper van Roosteren zich dusdanig, dat een veldspeler zijn taak moest over nemen. Dit deed hij trouwens met verve. Ook vandaag gaf Roosteren ons een lesje in effectiviteit en efficiëntie.

Vijf kansen leverden vier doelpunten op. Wij stelden er een legio aantal mogelijkheden tegenover, maar de bal wilde er niet, vaak genoeg, in. Bij de eerste beste counter was het al raak en keken wij tegen een achterstand aan. Wij wilden deze achterstand meteen goed maken en liepen ons zelf vaak voorbij. Wij waren te gehaast. Een tweede counter van Roosteren leverde meteen een tweede doelpunt op. De ruststand werd derhalve 0 – 2.

In de rust probeerde Pascal de puntjes op de bekende i te zetten. De wil was er ook wel, maar de uitvoering liet te wensen over. De tweede helft begon en meteen was het weer raak, maar de derde goal viel ook aan de kant van Roosteren. Een kleine dekkingsfout en weer was het prijs. De 0 – 3 stond op het scorebord. Wel de complimenten voor onze boys. Ze bleven doorgaan en een geweldig afstandsschot van Gyon betekende de 1 – 3.

En nu de mouwen nog verder opstropen en doorgaan, maar wij kregen de deksel op de neus. Weer een counter van Roosteren en de 1 – 4 was een feit. Nog steeds gaf de VVS niet op en Robbie en Tjeerd pikten beiden nog een doelpuntje mee. In de laatste minuten gooide Spaubeek nog eenmaal alles naar voren. Er waren de nodige hachelijke momenten voor de goal van Roosteren, maar de bal wilde er niet meer in. In z’n totaliteit was dit echter te weinig om Roosteren van een (verdiende)overwinning af te houden.  

Het is zoals onze trainer steeds weer aangeeft. Wij moeten met z’n allen 100% geven en dan kunnen wij elke ploeg aan. Wanneer er een of twee spelers niet hun 100% halen, dan hebben wij het moeilijk. Maar come on, er is nog niets verloren. De doelstelling voor dit seizoen is nog steeds haalbaar. Nu ff ontspannen en dan er weer vol tegenaan. Wij spelen nog zeven finales.

Unne schoene carnaval olv prins Charley.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157641467130275{/flickr-album}