Sponsor van de maand – Sport/Fysio Vision Geleen

·

·

,

Sponsor van de maand december is Sportvision in Geleen. Sportvision isde sportschool voor iedereen die graag verantwoord wil sporten in eenontspannen sfeer. U kunt hier zelfstandig of in groepsverband sporten.Sportvision is een professionele sportschool met moderne cardio- enfitnessapparatuur waar zowel de beginnende als ervaren sporter terechtkan. Er bestaat ook de mogelijkheid om onder persoonlijke begeleiding tesporten. Naast al het vertrouwde van een sportschool biedt men ook fysiotherapie aan en dit onder de naamFysiovision.

In de praktijk van Fysiovision zijn een 24-tal fysiotherapeuten werkzaamin een multidisciplinaire setting. Door het samenspel van een groot aantalaandachtsgebieden en specialisaties binnen de fysiotherapie, manueletherapie en medische training therapie biedt Fysiovision een totaalpakketop het gebied van bewegen en gezondheid. Sport- en Fysiovision hebbeneen uitstekende naam in de regio. Onder andere de Smoke Eaters, V&L,Bevo en diverse individuele topsporters werken samen met Sport- enFysiovision.

Voor de maand december is sport/fysio vision onze sponsor van de maand. Eigenaar Marc Kuijpers staat ons tewoord.

Sportvision en ook Fysiovision… Leg eens uit wat het verschil is?
“Het zijn twee verschillende bedrijven maar er wordt intensief samengewerkt. Sportvision is onze sport/fitnesstak en Fysiovision biedt fysiotherapie aan en een aantal aanverwante disciplines. Fysiovision heeft vijfvestigingen namelijk twee in Geleen, twee in Maastricht en één in Heerlen. Sportvision is alleen gevestigd inGeleen”.

Wat kunnen klanten allemaal verwachten bij Sportvision?
“Wij bieden naast de reguliere fitness ook conditietraining, afvalprogramma’s, personal training enfitheidprogramma’s aan. Daarnaast hebben wij een groot en divers aanbod van groepslessen. Wij zijn vanmening dat groepslessen niet alleen goed voor je gezondheid dienen te zijn maar ook leuk en uitdagend. Devolgende groepslessen bieden wij zoal aan; spinning, clubpower, clubyoga, clubbattle, streetdance, Total bodyconditioning, buik&billen&benen, pilates, step aerobic en zumba”.

En bij Fysiovision?
“Hier kunnen klanten met klachten terecht voor behandelingen in de fysiotherapie maar ook voor preventievebehandelingen. Naast de fysiotherapie bieden wij een breed arsenaal aan mogelijkheden; manuele therapie,sportfysiotherapie, oedeem therapie, neurorevalidatie, klantgerichte beweegprogramma’s, echografie,shockwave therapie, medische trainingstherapie en zorg speciaal gericht op ouderen. Volgens mij heb ik ze nunog niet allemaal benoemd want wij bieden bijvoorbeeld ook hulp bij angst of depressie problematiek, herbergeneen orthopedische schoenmaker, logopedie praktijk en hebben een eigen rugcentrum voor rug en nek klachten.Een ontzettend breed aanbod maar voor alle disciplines hebben wij onze specialisten”.

Hoe lang bestaan Sport- en Fysiovision?
“Sportvision bestaat nu vijf en een half jaar terwijl wij met Fysiovision nu 16 jaar actief zijn. Destijds ben ikgestart met een kleine praktijk op de Daalstraat in Geleen. Zowel de sport als de fysio tak zijn voor ons tweebelangrijke speerpunten. Wij zijn erg tevreden met hoe beide bedrijven nu functioneren”.

De fitness centra komen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Hoe weet Sportvision zich te onderscheiden?
“Wij kijken vooral naar ons zelf en niet zo zeer naar andere sportscholen. Wij onderscheiden ons op het gebiedvan kwaliteit en service. Wij willen iedere klant de aandacht geven die hij of zij wenst. Wij bieden met onzepersoonlijke begeleiding maatwerk voor onze klanten. Onze doelgroep zijn mensen die op een goede enverantwoorde manier willen sporten in een prettige omgeving”.
“Bij Fysiovision richten wij ons op mensen die gespecialiseerde fysiotherapie nodig hebben. Ouderen zijnhierbij een belangrijke klantengroep die wij ook veel begeleiden in het sport gedeelte. Fysiotherapie voor jongekinderen bieden wij niet aan. Wel verzorgen wij bij Sportvision speciale groepslessen voor kinderen. Belangrijkom te vermelden is dat Sport- en Fysiovision er voor iedereen is. Of je nu topsporter bent of een patiënt met eenchronische ziekte”.

Hoe ziet de organisatie van Sport- en Fysiovision eruit?
“Wij hebben totaal bijna 70 medewerkers in dienst. Hiervan werken er 30 bij Fysiovision, ruim 30 bijSportvision en de overige medewerkers in ondersteunende functies. Hier zitten ook medewerkers bij die parttimewerken en alleen een aantal groepslessen per week verzorgen. Een sterk punt van beide organisaties is hetgeringe verloop onder het personeel. Dit komt de kwaliteit ten goede en wordt door de klanten gewaardeerd. LeoBeckers is de manager van Sportvision terwijl Ron Götschenberg en ik samen de dagelijkse leiding hebben overFysiovision”.

Bent u zelf ook nog actief als fysiotherapeut?
“Nee, helaas niet meer. Sinds de zomer ben ik gestopt met het behandelen en begeleiden van patiënten. Op ditmoment ben ik als directeur en ondernemer met veel andere ontwikkelingen bezig en zodoende was dit niet meerte combineren. Gelukkig bieden deze taken mij ook veel uitdagingen”.

Wat doet u graag als u niet aan het werk bent?
“Uiteraard gaat er veel tijd naar mijn gezin. Met mijn vrouw Arlette en drie kinderen heb ik de afspraak dat ik deweekenden vrij houd. In het weekend breng ik veel tijd door bij het sporten van mijn kinderen. Ook zelf probeerik 3 á 4 keer te sporten per week. Daarnaast heb ik ook nog een grote hobby flipperen.

Hoe en hoelang sponsort u onze vereniging al?
“Wij zijn dik vier jaar sponsor nu. Wij sponsoren reclameborden en zijn tevens shirtsponsor van het derdeseniorenelftal. Ik draag VV Spaubeek een warm hart toe en ik vind het leuk om de club op deze manier teondersteunen”.

Wat is uw link met Spaubeek en de voetbalvereniging?
“Wij hebben zelf altijd in Spaubeek gewoond (nu Geleen) en ik heb in de jeugd zelf ook bij VV Spaubeekgevoetbald. Tot de A-jeugd heb ik altijd met veel plezier gevoetbald in een team met mannen als Pascal Jannsen,Pascal Nijsten, Ray Peters, John Stijfs en Crit Wouters. Dit was een prima lichting en wij zijn meermaals kampioen geworden. Na de B-jeugd viel het team een beetje uit elkaar en heb ik gekozen voor de vechtsport. Totde dag van vandaag volg ik VV Spaubeek echter nog steeds op de voet. Elke maandag kijk ik direct even bij deuitslagen. Helaas kan ik moeilijk komen kijken omdat wij op zondag vaak het hele land door reizen voor hetijshockey van de kinderen. Dit seizoen ben ik wel de wedstrijd tegen Haslou komen kijken dit was eenuitstekende pot van VV Spaubeek”.

Rob Terwint, eerste elftal speler bij VV Spaubeek, is actief als medewerker bij Sportvision. Wij moetendeze topper op en buiten veld nog wel eens een beetje bijsturen hoe functioneert hij binnen uworganisatie?
“Robbie ken ik al erg lang want het is mijn oude buurjongen. Het is een hele fijne gast en ik zou hem graag eencompliment willen maken. Hij wil al enige jaren heel graag de fysiotherapie in. Hij heeft de afgelopen tijdontzettend veel geïnvesteerd in zichzelf en heeft een geweldige ontwikkeling door gemaakt. Hij volgt nu deopleiding fysiotherapie en heeft na een succesvolle stage periode een contract bij ons verdiend. Als hij ditdoorzettingsvermogen weet vast te houden kan hij echt doorgroeien tot een goede fysiotherapeut”.