VV Spaubeek 1 – VV Urmondia 1 | 3 – 6

·

·

, ,

Spaubeek 1 zakt voor ’n tentamen. Het krijgt les in: hoe is men efficiënt en effectief.

Mede door blessures werd de selectie aangevuld door drie A-spelers, te weten Jari Ophelders, Patrick Vekens en Justin Sars. In de wedstrijdbespreking werd door Pascal duidelijk gewezen op de sterke punten van de tegenstander en dat deze ploeg na drie duidelijke overwinningen in een flow zat. Hij wees onder andere op de aanvalslinie van Urmondia. Ook Spaubeek had de laatste drie wedstrijden gewonnen, maar hier kon je duidelijk nog niet spreken van een flow.

De wedstrijd begon voor VVS niet eens  zo slecht. Men zag dat de spelers de tactische opmerkingen van  de trainer probeerden om te zetten. Het eerste kwartier kwam Urmondia bijna niet in het spel voor. Niet dat de VVS hier duidelijke kansen creëerde, maar men begon sterk, zette vroeg druk en liet Urmondia niet aan voetballen toekomen. Na ongeveer vijftien minuten volgde een snelle tegenaanval van Urmondia. 

Over links ging Vincent Borger sterk door, hij zette twee verdedigers van VVS te kijk en rondde bekwaam af. Spaubeek was duidelijk van slag. Een tiental minuten later volgde er weer een aanval uit het boekje van Urmondia en ook deze werd doeltreffend afgerond.  0 – 2 was de stand. Spaubeek gaf niet op en men probeerde nadrukkelijk de aanval te zoeken. Een licht vergrijp op Charly  werd door de scheidsrechter met een strafschop bestraft. Sean liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde. Niet veel later werd een persoonlijke fout van een van onze verdedigers afgestraft en de stand naar 1 – 3 getild. Vlak voor rust bediende Jorn zijn broer op maat en Tjeerd pikte wederom zijn doelpuntje mee. Ruststand 2 – 3.

In de rust probeerde Pascal de puntjes terug op de bekende i te zetten. Vol goede voornemens begon de VVS aan de tweede helft. Vincent Borger bleek echter vanmiddag een echte plaag voor de Spaubeek-verdedigers. Hij liet Joey zijn hakken zien en gaf Davey het nakijken. 2 – 4. Wat de VVS hierna ook probeerde, bijna niets lukte en Urmondia scoorde nog twee keer. In het laatste kwartier kwam Justin nog binnen de lijnen en hij scoorde zijn eerste doelpunt voor VVS 1. Eindstand 3 – 6.  

Op de overwinning voor de gasten uit Urmond valt niets af te dingen. Persoonlijke fouten deden de VVS de das om. De wedstrijd werd door Bouke goed in een woord samengevat: ’n DRAMA. Nu uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week is alweer de eerste wedstrijd van de tweede ronde. HBC komt dan op bezoek en dan hebben wij de mogelijkheid om deze wedstrijd snel te vergeten. In mijn vorige verslag ben ik helemaal vergeten om buiten jeugdprinses Fabienne, de andere Spaubeekse hooglustigheden te feliciteren. Bij deze jeugdprins Max en ons Spaubeeks “dreigestirn” in een persoon, prins, boer en maagd ?!?!, Bennie, van harte. En een geweldig seizoen toegewenst.