VV Roosteren 1 – VV Spaubeek 1 | 5 – 2

·

·

, ,

Spaubeek koploper af na wanprestatie in Roosteren

Na het domme onnodige puntverlies vorige week tegen Armada, stond deze week het prestige duel met medekoploper Roosteren op het programma. Roosteren staat te boek als een stugge ploeg met veel ervaring en presteert dit seizoen naar behoren. Na een goede trainingsweek werd er met vertrouwen vooruit gekeken naar dit duel. De selectie was wel wat veranderd, Charlie moest helaas verstek laten gaan door een voetblessure. Maar daartegenover stond de terugkeer van een paar oude bekenden op 1, Jeroen die al vaker dit seizoen meedeed zat bij de selectie, Gilbert en Thijs die wekelijks hun bijdrage leveren aan de J.O.E. sloten vandaag aan bij het vlaggenschip.

Bij het verzamelen was meteen merkbaar dat deze twee culthelden vandaag bij de selectie zaten, want Gilbert vertelde vol trots over de Spaubeek Open (darts) waar hij gister gekoppeld was aan boezemvriend en schoonbroer Charlie Caelen. Ook Thijs was gespreksonderwerp nadat hij op Facebook had gepost dat hij een date had gehad met Tjeerd en Joy!!! Zo vertrok de caravaan naar Roosteren.

Spaubeek speelde in dezelfde formatie als een week eerder en begon sterk aan het duel. Zo was Tjeerd in de eerste minuut al dichtbij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Uit een indraaiende vrije trap van Sean kopte Tjeerd van dichtbij rakelings naast. Hierna bleef Spaubeek druk geven op Roosteren, maar de eindpass was steeds te slordig van de geel-zwarten. Na 20 minuten onderschepte Tjeerd de bal op het middenveld en maakte een actie voorwaarts. De bal kwam terecht bij Joost die na een goede actie Kay vrijspeelde op rand 16, Kay die snel handelde schoot iets te gehaast de bal over het doel.

Na 25 minuten begon het spelbeeld zich wat aan te passen, Spaubeek raakte de controle over de wedstrijd kwijt en Roosteren bracht de wedstrijd meer in evenwicht. Na een half uur kwam ook de eerste kans voor de mede-koploper. Nadat Spaubeek de bal niet goed weggewerkt kreeg, werd Ralph onreglementair weggezet door de rechtsbuiten van Roosteren, die vervolgens via het been van Albert in de uiterste hoek binnenschoot 1-0! Voor Spaubeek was dit een domper, want de eerste halve kans werd meteen een doelpunt, terwijl Spaubeek dit in het eerste deel van de wedstrijd naliet.

Na dit doelpunt probeerde Spaubeek naar voren te voetballen, maar de passing was vandaag zeer matig, waardoor de mogelijkheden niet in kansen werden omgezet. Na 35 minuten kreeg Spaubeek een onterechte vrije trap op randje 16. Sean nam plaats achter de bal, maar deze ging helaas over. Vlak voor rust werd Roosteren voor de tweede keer gevaarlijk, na een goede voorzet vanaf rechts kwam de bal terecht bij de linksbuiten van Roosteren. Deze wilde schieten, maar raakte de bal compleet verkeerd. Hierdoor leek de bal al hobbelend voorlangs te gaan, maar kwam op gelukkige wijze bij de Roosteren spits die dit klusje wel even klaarde, 2-0! Vlak hierna floot de leidsman voor de rust.

In de rust werd besproken dat Spaubeek de eerste 25 minuten prima speelde, beter was en controle over de wedstrijd had. Maar de laatste twintig minuten slordig speelde, weinig duels won, waardoor het meer in de problemen kwam. Toch werd er gezegd dat Spaubeek geduld moest houden en iets sneller druk moest geven op de kwetsbare Roosteren achterhoede.

Met die insteek ging Spaubeek dan ook aan het tweede bedrijf beginnen, maar na twee minuten was het vlaggenschip al een illusie armer. Na een hoekschop toornde de Roosteren spits boven iedereen uit en kopte knap de 3-0 achter Ryan. Zo ging het strijdplan wat in de rust besproken was, meteen weer de prullenbak in. Hierdoor ontstond een hele open wedstrijd, want Spaubeek ging meer risico’s nemen. Kay moest enigszins geblesseerd het veld verlaten voor Thijs en ook Appie werd gewisseld voor GIlbert.

Na de wissels werd het wat rommeliger en werden er weinig kansen gecreëerd. Tot een kwartier na rust. Tjeerd bracht de bal bij Thijs die op zijn hand Robbie weer bediende. Robbie zette de bal mooi voor op Joost die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Joost bleef rustig, nam de bal knap aan en maakte het af 3-1! Hier putte Spaubeek kracht uit, want nog geen tweede minuten later ontstond het volgende gevaarlijke moment voor het doel van Roosteren. Een mooie voorzet van Tjeerd belandde bij de tweede paal voor de voeten van zijn boezemvriend, deze bedacht zich geen moment en nam de bal op de volley. Helaas voor Spaubeek schoot hij voorlangs.

Spaubeek bracht haar laatste wissel binnen de lijnen, Jeroen die in de ochtend al had gescoord voor het tweede loste de moegestreden Joost af. Na dit moment profiteerde Roosteren optimaal van de ruimte die Spaubeek weggaf door de noodzakelijke risico’s die werden genomen. De Roosteren voorwaartsen die prima in vorm waren vanmiddag, maakten het de Spaubeek defensie erg lastig. Na een van de uitvallen in de tweede helft was het dan ook raak. Op links brak de linksbuiten van Roosteren door en kwam oog in oog met Ryan te staan, hij was niet zelfzuchtig en speelde de bal opzij. Hier stond zijn meegelopen collega aanvaller, die de bal vrij inschoot 4-1!

Hierna speelde Spaubeek met de moed der wanhoop en moest Ryan nog een aantal keer goed handelend optreden. Uit een van de laatste aanvallen kwam nog een doelpunt voor Spaubeek. Na een goede voorzet van rechts kopte Thijs de bal prima in 4-2! Maar een minuut later was het alweer 5-2, de Roosteren spits draaide makkelijk weg in de 16 van Spaubeek en rondde met zijn verkeerde been nog prima af 5-2! Vlak hierna floot de leidsman voor het laatst en zo eindigde deze pot in 5-2 voor Roosteren.

Na de zeperd was er maar één troost en dat was het heerlijke eten van Hans in het MFC. Hans en consorten staan op de nominatie voor een Michelin-ster na hun goede prestaties in de keuken. Verder werd de Spaubeek Open nog gespeeld, waar topfavoriet Jeffrey van de Ven (wie kent hem niet) alias ‘de Schorpioen’ zijn favorietenrol niet kon waarmaken en vroegtijdig het toernooi moest verlaten. Nadat de Belgische enclave de Spaubeek Open had gedomineerd, was het laatste woord aan Wil de Sjlegter  die vond dat de Belsjen wel een rondje hadden mogen geven!

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Roosteren, dat in de eerste helft uiterst effectief was en na rust de score goed uitbouwde tegen een zeer teleurstellend Spaubeek. Een offday voor de mannen van Reijans, die erg gebrand zijn om deze slechte prestatie volgende week tegen Born recht te zetten. Tevens vind dan ook de opening van het nieuwe kunstgras plaats. Hopelijk komt er veel publiek kijken en zullen we daarna feestvieren onder begeleiding van DJ Schaartjes.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157636343514784{/flickr-album}