VV De Leeuw 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 4

·

·

, ,

Spaubeek temt koploper in  doelpuntenfestijn

Waar Spaubeek vorige week nog knap het hoogstaande duel tegen titelfavoriet Haslou had gewonnen, stond vandaag de volgende topper voor de deur. Spaubeek moest in Brunssum op bezoek bij het veelscorende De Leeuw dat zich in de zomer goed had versterkt met als meest in het oogspringende naam: Jeffrey Geurts. Hij voldeed de eerste twee wedstrijden aan de verwachtingen door al een zestal keren te scoren. Voor Spaubeek dus een moeilijke taak om deze ploeg van het scoren af te houden.

Deze week werd er goed getraind en werd duidelijk dat de ploeg van Reijans steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Enig smetje was dat Ryan niet tijdig fit raakte. Zijn plek werd overgenomen door Davy die dat vorige week ook al zeer verdienstelijk deed. Nadat de Jos Ophelders Elite eerder op de dag was afgelast, reed de caravaan naar Brunssum. De caravaan moest het helaas doen zonder de oh zo populaire grote grijze Ford Ka.

De wedstrijd begon op de dit seizoen gebruikelijke wijze. De paspoortcontrole werd uitgevoerd en vijf minuten later stonden twee gretige teams aan de aftrap. De eerste zonnestralen kwamen door op sportcomplex Klingelsberg en Tjeerd bracht de bal voor de eerste keer aan het rollen. Vanaf de aftrap was duidelijk dat De Leeuw de punten in haar hol wilde houden en zette Spaubeek vroeg onder druk. Hierdoor kwam Spaubeek niet aan het voetballen toe en gingen ook veel tweede ballen verloren. Na vijf minuten kwam De Leeuw er goed door aan de rechterkant via een mooie combinatie. De bal werd voor gegeven bij de tweede paal, hier gaf Jorn zijn tegenstander teveel ruimte waarna hij de bal knap in het doel volleerde: 1-0 voor De Leeuw.

Spaubeek wist dat het er een schepje erbovenop moest doen om zich te meten aan de koning van de jungle. En dit gebeurde dan ook. Spaubeek dat al een aantal keer dreigend door was gekomen aan de zijkanten, deed dit nu weer via links. Hier werd Sean de diepte ingestuurd na een combinatie met Joost en Tjeerd. Sean gooide de bal meteen voor en bereikte de mee opgekomen Robbie bij de tweede paal. Robbie promoveerde deze goede voorzet koppend tot een doelpunt en bracht de stand weer in evenwicht 1-1.

De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht met kansen over en weer. Eerst was het De Leeuw dat gevaarlijk werd na een individuele actie van Jeffrey Geurts, maar die schoot enkele meters over. Daarna werd Charlie alleen voor de keeper gezet door Joost, maar was hij met links niet nauwkeurig genoeg en hobbelde de bal aan de verkeerde kant van de paal achter. Na een kwartier spelen werd De Leeuw weer gevaarlijk. Een mooie voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door de andere gevaarlijke spits van De Leeuw Kleintjes. Davy kon er in een reflex nog net zijn hand tegen zetten, waardoor hij een vrijwel zeker doelpunt voorkwam.

Vijf minuten later was het wel raak voor diezelfde Kleintjes. Na weer een voorzet van de zijkant profiteerde de spits na twijfelachtig optreden van zowel Davy als Ralph en kopte de bal makkelijk binnen, 2-1 voor De Leeuw.

Na het stormachtige begin van de wedstrijd, dat zeer spectaculair te noemen was kwam er meer controle op de wedstrijd. De Leeuw zakte iets in, ging wat meer op de counter loeren en Spaubeek kreeg wat meer balbezit. Spaubeek kreeg ook wat meer kansen, maar was ongelukkig in de afronding. Zo was het eerst Charlie die naast schoot na een goede actie van Joost, daarna Jorn die er aan de rechterkant goed doorkwam via een combinatie met Robbie en Bouke maar de goed keepende De Leeuw doelman op zijn weg vond. Tenslotte was het weer Charlie die na een indraaiende vrije trap van Bouke bij de tweede paal de bal verkeerd raakte.

Met 40 minuten op de klok moest Spaubeek noodgedwongen wisselen, Charlie had zich verstapt en kon helaas niet verder. Zo werd supersub Kay eerder dan verwacht de arena ingestuurd. Voor rust viel er nog een grote mogelijkheid voor Spaubeek te noteren. Een goed genomen vrije trap van Sean belandde op het voorhoofd van captain Appie. Hij kopte mooi tegendraads in, maar ook deze inzet verdween jammer genoeg aan de verkeerde kant van het houtwerk. Zo gingen Spaubeek en De Leeuw rusten met een 2-1 stand. Die op basis van een zeer sterk eerste deel van De Leeuw niet geheel onverdiend was.

In de rust werd aangegeven dat het vertoonde spel niet best was en dat er uit een ander vaatje moest worden getapt om het niveau van vorige week te halen. Pascal Reijans bracht Paultje in voor de wederom goed spelende Jorn, zette tactisch nog even de puntjes op de spreekwoordelijke i en scherpte zijn mannen nogmaals aan.

In het begin van de tweede helft was duidelijk dat de aanhang van De Leeuw zich meer en meer met de wedstrijd ging bemoeien. Onze eigen King Kong werd opgejut met aanmoedigende spreekkoren waardoor hij alleen maar beter gingen keepen. Helaas was onze eigen twaalfde man van de VVS vandaag ietwat uitgedund. De Oppies en aanhang bezochten vandaag een modeshow en limboparty in Geleen. Naar later bleek was deze keuze niet door iedereen geheel vrijwillig gemaakt!! Echter de overgebleven diehards gaven de leeuwen een passend cynisch applaus, waarvoor hulde. Echter moet wel gezegd worden dat de trainer en spelers van De Leeuw zich tijdens en na afloop hierover netjes opstelden.

Spaubeek kreeg na rust inderdaad meer grip op de wedstrijd en speelde veel meer op de helft van de tegenstander. Na een combinatie over links via Ralph en Robbie werd een overtreding uitgelokt. De vrije trap van Bouke was lang onderweg en draaide steeds meer richting tweede paal. Of de bal nog werd aangeraakt was niet de vraag, maar deze draaide mooi bij de tweede paal achter de doelman in het netje 2-2! Onduidelijk was natuurlijk wie het leder teder had getoucheerd? Zoals gebruikelijk bij deze onduidelijkheden rende Tjeerd juichend met zijn handen naar boven gericht weg. Ook Bouke probeerde dit maar kreeg minder volgers op zijn pad en zocht toch ook Tjeerd op! Een oude spreuk zegt dat schutter koning is, waardoor Bouke het doelpunt op zijn naam geschreven kan krijgen, echter laat de schrijver van dit stuk zich niet uit over het toekennen van dit doelpunt!

Na de 2-2 had Spaubeek de wedstrijd onder controle en kwam De Leeuw er nog sporadisch uit via een counter. Uit een van die counters kwam een hoekschop, deze werd kort aangesneden en bij de eerste paal knap ingekopt door Jeffrey Geurts. De bal was zo goed dat hij in het uiterste hoekje binnen viel, 3-2 voor De Leeuw. Het doelpunt viel op een moment dat Spaubeek de bovenliggende partij was. De vraag was of de geel-zwarten nogmaals voldoende veerkracht hadden om voor de derde keer op gelijke hoogte te komen.

Dit bleek waar te zijn, Spaubeek bleef doorgaan in de hoop dat de gelijkmaker weer zou vallen. Na een mooie pass van Tjeerd werd Kay de diepte ingestuurd hij kwam alleen voor de keeper maar schoof de bal voorlangs. Hierna was het Robbie die na een goede pass van Tjeerd in een veelbelovende positie kwam, hij kapte de laatste verdediger uit en vergat de bal breed te geven op de geheel vrijstaande Kay. In plaats hiervan schoot hij op doel, de keeper ranselde de bal uit de doelmond, waardoor een goede kans verloren ging.

Met nog 20 minuten op de klok begon de tijd de dringen voor het vlaggenschip. Joost en Robbie hadden op de flanken inmiddels een afstand belopen waar onze broeders uit Ethiopië trots op zouden zijn. Onze middenvelders probeerden steeds meer druk vooruit te geven op de verdediging van De Leeuw. Steeds moeilijker kregen ze de bal uit eigen 16 gewerkt, via een scrimmage en de scheids viel het balletje voor de voeten voor Jopie. Hij bedacht zich geen moment en haalde van en metertje of 20 hard uit, deze belandde prachtig vlak onder de lat 3-3! Een schitterende treffer voor Spaubeek, waardoor de meegereisde Spaubeek fans weer wat meer adem konden halen.

Met nog een kwartier op de klok bracht Spaubeek zijn laatste wissel in. Mitchell Quix kwam de moegestreden Joost aflossen, waardoor Spaubeek weer wat frisse input had. Na de 3-3 liet ook De Leeuw weer van zich horen, een lob van Kleintjes belandde met een stuit over Davy heen, maar gelukkig ook over het doel. Een vrije trap van Jeffrey Geurts werd bij Appie in de voeten gespeeld en een volgende vrije bal werd op het borstbeen van Mitchell geknald. Diezelfde Geurts schoot even later enkele meters over na een mooie individuele actie.

Met nog 10 minuten op de klok, kreeg ook Tjeerd weer een levensgrote kans. In plaats van in een keer te schieten, probeerde hij de keeper te omspelen. Deze was echter niet van plan dit zomaar te laten gebeuren en stak hier een stokje voor. De wedstrijd leek af te gaan stevenen op een gelijkspel. Echter een kort genomen vrije trap van Sean op Robbie werd teruggelegd en door Sean voor het doel geslingerd. Deze viel op de scheenplaat van Albert en belandde zo voor de voeten van Tjeerd, hij nam de bal aan en schoot op doel. De bal rolde langs een aantal verdedigers in de verre hoek 3-4! Dit was alweer nummer ?? 😉 van de competitie voor Tjeerd!

Na de 3-4 had het nog zomaar 3-5 kunnen worden als Kay niet zo geschrokken was van de opgelegde mogelijkheid die hij kreeg. Maar het kon ook nog 4-4 worden als Davy zich niet optimaal had gestrekt op een bal die over hem heen leek te vallen.

De harde kern van Spaubeek liet blijken dat het thuisfront aangaf de pizza en de piepers gaar te hebben en vroegen de scheids voor zijn laatste signaal. Hier stemde onze leidsman van vandaag uiteindelijk mee in en floot voor de laatste keer. Spaubeek pakte 3 zeer belangrijke punten in het hol van De Leeuw en onttroonde de koning van de jungle als koploper.

De ploeg toonde vandaag karakter en veerkracht door na drie keer op achterstand gekomen te zijn, toch met 3-4 te winnen. Verdiend kun je het noemen gezien het aantal kansen echter had het zomaar een gelijkspel kunnen zijn. De Leeuw heeft een goede ploeg en gaat nog genoeg punten pakken.

Na afloop werden de selectiespelers heerlijk verwend door Hans en zijn medewerkers. Ze hadden zich weer eens uitgesloofd en trakteerden de paradepaardjes op broodje braadworst, champignonsoep, kippenvleugels en gehaktballetjes in rode tomatensaus. Helaas geen Italiaanse lekkernij, al werd deze tijdens de match meerdere keren beloofd door de De Leeuw supporters. De 3 (pizza)punten die Spaubeek vanmiddag ophaalden smaakten echter even goed als hetgene wat Hans ons vandaag weer voorschotelde!

Volgende week wacht een nieuwe klus: Armada Home.

Tot dan.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157635804403514{/flickr-album}