VV Spaubeek 1 – Haslou 1 | 2 – 0

·

·

, ,

Spaubeek wint “kraker” in 4C

Alles deze week stond in het teken van de opening van het nieuwe veld aan de Schoolstraat. De aanleg van dit nieuwe kunstgrasveld begon al begin juli en was tot deze donderdag nog niet goedgekeurd. Vrijdag kwam het verlossende nieuws van de KNVB: Het tapijt van de geel-zwarten is speelklaar!

Bij deze willen ook wij alle mensen bedanken die hun energie hebben gestoken in het verwezenlijken van dit prachtige veld. Ik mag natuurlijk niemand vergeten maar iedereen van A(-Team) tot Z(ijne koninklijke ridder): Top dat er gezorgd is dat ons cluppie zo een heerlijk kunstgrasmatje tot zijn beschikking heeft.

Spaubeek 1 had vandaag nog een primeur, het elftal werd in het nieuw gestoken. Er werd vandaag voor het eerst gespeeld in een nieuwe outfit. Deze werden aangeboden door Plus Spaubeek, we willen Dennis en Jolanda Franssen hier hartelijk voor danken. Vooraf werd dit, en zoals gebruikelijk de hele wedstrijd, natuurlijk vastgelegd door onze eigen paparazzi Pascal van der Ben.

Doordat er zoveel voor de club was gedaan gold deze zondag dan ook maar één taak voor de parade paardjes van Pascal Reijans: Winnen!!!

Al deze positieve signalen moeten er weer voor gaan zorgen dat de wedstrijd aan de Schoolstraat een onneembare vesting wordt voor ploegen van buitenaf. Met deze gedachte, een goede instelling en dezelfde 11 als vorige week werd er vandaag afgetrapt.

De aftrap was voor Spaubeek dat meteen de aanval koos. Binnen 3 balcontacten stond Robbie al op de rand van de 16 en zorgde voor de eerste dreiging. Spaubeek hield Haslou de eerste minuten vast op eigen helft zonder grote mogelijkheden te creëren. Haslou probeerde rustig op te bouwen, maar zodra het over de middellijn kwam, werden de wit-zwarten aangepakt en nam Spaubeek de aanval over. Dit leverde ook een aantal gevaarlijke situaties op voor het doel van de sterk keepende Haslou doelman. Eerst was het Sean die dicht bij een doelpunt was na een afgemeten voorzet van Jorn. Daarna waren de voorzetten van Robbie niet nauwkeurig genoeg om de ingelopen spitsen Charlie en Tjeerd op maat te bedienen. Ook de afstandsschoten van Joost waren niet van die kwaliteit om de keeper van Haslou te laten zweten.

Spaubeek hield druk en kreeg in de twintigste minuut een hoekschop vanaf rechts. Sean krulde de bal mooi voor het doel, op het voorhoofd van captain Appie. Appie kopte strak in maar de bal verdween een metertje over de lat.

Spaubeek bleef druk houden. Jorn behield goed het overzicht en speelde de bal prima in de loop van de mee opgelopen Robbie. Deze kwam in de 16 en gaf de bal scherp voor, tot opluchting van de gasten uit Elsloo kwamen zowel Joost, Tjeerd als Charlie een teenlengte te kort om de bal in te glijden.

Niet veel later was ook Haslou voor de eerste keer gevaarlijk. Na een mooie aanval over drie schijven werd op de penaltystip Danny Beckers vrijgespeeld, gelukkig voor Spaubeek schoot hij de bal ruim over. Twee minuten later werd een exacte kopie van deze aanval uitgevoerd door Spaubeek. Tjeerd was dit keer aangever en Charlie eindstation, maar ook bij deze aanval verdween de bal over het doel.

Haslou probeerde meer vooruit te voetballen, maar telkens als de bal bij de drie aanvallers van de wit-zwarten kwam was deze binnen een mum van tijd weer veroverd door een geel-zwart hemd. De achterhoede onder leiding van Macho Soet en Appie stond als een huis. Jorn, Guyon en Ralph speelden de eerste helft foutloos en kwamen 45 minuten lang niet in de problemen.

Tien minuten voor rust zette Spaubeek weer opnieuw aan. Eerst werd een indraaiende vrije trap van Sean rakelings naast gekopt door Tjeerd. Vlak daarna werd een indraaiende bal van Bouke bijna gepromoveerd tot doelpunt. Robbie kopte de met te weinig snelheid in om de Haslou keeper in problemen te brengen. De laatste kans voor rust, misschien wel de grootste, kwam weer over rechts. Een prima uitgespeelde aanval begon bij de sterk spelende Jorn. Hij bediende zijn broertje Tjeerd die op zijn beurt met een strakke pass Robbie vrijzette voor de doelman van Haslou. Robbie liet helaas ook deze grote mogelijkheid onbenut, de bal werd netjes geplaatst echter aan de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het 0-0.

In de rust werd erop gehamerd dat er met dit spel altijd een doelpunt voor ons moest vallen. Er werden veel kansen gecreëerd, er werd weinig tot niets weggegeven en de inzet was groot. Een doelpunt was een kwestie van tijd, maar dan moest er wel op dezelfde voet verder worden gegaan.

Het begin van de tweede  helft was meer in evenwicht. Haslou had een aantal tactische omzettingen gedaan en dat zorgde ervoor dat Spaubeek minder dominant was als in de eerste helft. Zo werden er in de eerste tien minuten na rust dan ook geen kansen gecreëerd. Haslou probeerde het vervolgens met twee ongevaarlijke afstandsschoten en mistte Spaubeek de eindpass om een goede counter succesvol af te ronden.

Na een uurtje trok Spaubeek de touwtjes weer was strakker aan en werden ze weer wat gevaarlijker. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong. Na goed opbouwend werk achterin kwam de bal aan de linkerkant bij Ralph Hensgens terecht. Ralph stuurde Tjeerd de diepte met een prachtige op gevoel gegeven pass. Tjeerd was in een gevecht verwikkeld met de onstuimige centraal achter van Haslou. Een van deze twee hoofdrolspelers verschalkte de Haslou doelman met een prachtige lob. 1-0!

Na de 1-0 probeerde Haslou zich ook met de wedstrijd te bemoeien en bracht meer strijdlust aan de dag. Het kreeg wat meer vrije trappen en hoekschoppen mee. Uit een van die hoekschoppen werd bijna de gelijkmaker gescoord. De bal leek op voorhand een makkelijke prooi voor Macho Soet die de bal ook redelijk eenvoudig uit de lucht plukte. Maar op dat moment liep een speler tegen Ryan aan waardoor hij ongelukkig op zijn schouder terecht kwam. Ryan schreeuwde het uit van de pijn en waar alle Spaubeek-spelers begaan waren met de keeper die de bal intussen weer los had gelaten, voetbalde Haslou door en schoot op doel. Hier stak Joost gelukkig nog een stokje voor en werkte de bal uit het doel tot hoekschop.

Ryan moest helaas het veld verlaten en werd afgelost door Davy die in de ochtend nog 3 punten had gepakt met de J.O.E. Davy werd ondersteund door een ontketende twaalfde man die wel leek wakker geschud door het inbrengen van hun publiekslieveling. Het eerste examen voor onze invaller was een corner, de twaalfde man fungeerde als jury en beoordeelde dit examen met een ruim voldoende! Luid gejuich en de een staande ovatie wezen erop dat Davy de bal eenvoudig uit de lucht had geplukt.

Spaubeek wisselde vervolgens voor de tweede keer. Supersub Kay Soetelmans kwam de goed spelende -Assistent Technisch Jeugd Coördinator- Charlie Caelen aflossen. Het fenomeen liet meteen van zich horen, want vlak na zijn invalbeurt stuurde Tjeerd hem de diepte in. Kay die nog fris was glipte langs de laatste verdediger van Haslou. Niet zelfzuchtig keek hij opzij legde hij de bal mooi breed op de goed meegelopen Jorn. Jorn pakte dit buitenkansje en rondde koelbloedig af, 2-0! Een bekroning op zijn prima optreden.

Haslou probeerde Spaubeek de laatste paar minuten nog onder druk te zetten. En werd nog een keer gevaarlijk. De rechtsbuiten kreeg een steekbal van een Haslou middenvelder. Waar de assistent scheidsrechter Vincent de vlag omhoog stak voor buitenspel, liet de leidsman van vanmiddag, die overigens prima floot, doorspelen. De bal werd voorgegeven op een mee opgekomen verdediger. Deze kwam geheel vrij op drie meter voor Davy te staan. Maar Davy, aangemoedigd door de twaalfde man, wist zich de baas over deze situatie te maken met een katachtige reflex. De 2-0 voor het vlaggenschip bleef staan.

Voor de laatste minuten maakte Joost nog plaats voor Joey Ophelders. Joey die als slot op de deur moest fungeren, voerde deze taak uitmuntend uit. Spaubeek kwam niet meer in de problemen na zijn inbrengen en kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Zo eindigde deze wedstrijd in een volkomen verdiende overwinning voor Spaubeek en blijft het ongeslagen op het nieuwe veldje.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in het hol van de leeuw tegen koploper De Leeuw. Als Spaubeek dezelfde instelling aan de dag brengt en de vorm weet vast te houden moet daar ook een goed resultaat behaalt kunnen worden.

In de kantine zorgde DJ Schaartjes voor vrolijke klanken en werden de helaas opgelopen boetes graag voldaan bij Luuk.

Tot volgende week!!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157635568118166{/flickr-album}