HBC ’09 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 2

·

·

, ,

Het vlaggenschip pakt verdiend punt op ‘t Anker!

Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer en 40 selectiespelers die er veel zin in hadden. Zo begon de voorbereiding voor Spaubeek. Met een bijzonder welkom voor nieuwkomers als Tom Vankan (Geleen-Zuid), Kay Soetelmans (Sanderbout), Guyon Smeets (WDZ) en Paul Beckers (Geleen-Zuid). De voorbereiding begon meteen met een buitenlands tintje. Husson College pikte 1 puntje mee op de Schoolstraat in hun reis door Zuid-Limburg. Daarna kwam een reeks aan 5e klassers met wisselvallige resultaten. Tot slot kwamen de bekerwedstrijden die in Spaubeek omgedoopt zijn tot veredelde oefenwedstrijden. De oefenwedstrijden verliepen matig en het spel was niet om over naar huis te schrijven, maar dat weerhield Pascal Reijans er niet van om zijn vertrouwen in de basiself van de laatste twee wedstrijden op te zeggen.

En zo vertrok de caravaan naar sportpark ‘t Anker in Buchten. Waar de buikjes van de 2e elftalspelers al vol waren van de soep van de vriendelijke kantinebeheerder van HBC en natuurlijk de drie puntjes die ze eerder die dag hadden binnengesleept. Was de caravaan van het eerste onderweg naar ‘t Anker. Een vreemd gezicht zo een caravaan zonder de frikandel van Bassie maar goed.

De eerste helft begon voor Spaubeek niet slecht. Er werd druk gezet op de helft van HBC en dat leverde de eerste mogelijkheid op. Een verkeerd weggewerkte bal van een HBC- verdediger kwam in de voeten van Robbie terecht. Robbie wou de bal in de diepte geven op de geheel vrijstaande Charlie, maar onzorgvuldigheid bracht een eind aan deze aanval. 

Het tweede moment van dreiging kwam toen Tjeerd aan werd gespeeld in de 16. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar werd hardnekkig onderuit getrapt. Iedereen op het sportpark dacht aan een penalty, alleen de leidsman had dit anders gezien en besloot om een doeltrap te geven.

Na het eerste kwartier kwam HBC beter in de wedstrijd. Spaubeek ging steeds slordiger spelen en kon HBC niet meer vast zetten op eigen helft. Ook HBC gaf de eerste signalen af bij het doel van Macho Soet. Na een knappe steekbal van een HBC-middenvelder werd de sterke HBC-spits aan het werk gezet. Hij schoot verrassend knap uit de draai, maar geluk stond Ryan goed op zijn post en redde deze goede inzet.

Ook het volgend moment was voor HBC, vanuit een vrije trap kopte een HBC middenvelder van 10 meter rakelings over.

Spaubeek was gewaarschuwd. Maar dat was niet genoeg om de 1-0 voor HBC te voorkomen. Na 35 minuten spelen werd de spits alleen voor de keeper gezet na nonchalant verdedigen en niet resoluut ingrijpen achterin. De spits rondde dit buitenkansje koelbloedig af.

Hierna was het sein voor Spaubeek om weer gas te geven. Charlie kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en na een goede solo wist hij de achterlijn te halen. In plaats van de bal terug te leggen, besloot hij de bal voor te geven op Joost deze kwam enkele beenlengtes te kort op de gelijkmaker aan te tekenen. Vijf minuten voor rust kreeg Robbie de bal na goed voetballend werk op het middenveld. Hij zette voor op Joost, maar hier zat een verdediger van HBC tussen. Wat de leidsman niet had gezien was dat de HBC verdediger met de hand ertussen zat en zo werd Spaubeek een tweede penalty moment ontnomen.

In de rust werd aangegeven dat Spaubeek te slap bezig was aan de wedstrijd, maar dat er voldoende mogelijkheden waren voor een goed resultaat op ‘t Anker.

De tweede helft kwam Spaubeek veel beter uit de startblokken en zette HBC meteen weer vast op eigen helft. Daar waar Joost en Robbie zich te weinig hadden laten zien in de eerste helft en dit ook te horen kregen in de rust, hadden ze voor de tweede helft andere plannen. Spaubeek drong aan, maar de eindpass ontbrak. Zo kregen de geel-zwarten een hand van hoekschoppen en vrije trappen, maar deze mistten telkens scherpte.

Zo ook in de volgende mogelijkheid waar Joost na een prima actie Tjeerd vrijspeelde op de 5 meter. Tjeerd nam genoeg tijd voor de aanname en zag Robbie voor zijn neus vrijstaan. Hij legde de bal iets te zacht terug, waardoor er nog een HBC-verdediger met een sliding tussen kon komen.

Spaubeek kwam voetballend meer in de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Na een goede strakke pass vanuit het middenveld naar de rechterkant, kwam Robbie in balbezit. Hij passeerde twee man en kwam op de achterlijn terecht, waar iedereen aan een voorzet dacht, kapte hij nog eens naar binnen en legde de bal terug op de geheel vrijstaande inlopende Sean. Hij schoot de bal door een bos van scheenplaten door tegen de touwen 1-1!

Spaubeek bleef sterker en na een goede aanval door het midden, gaf Robbie een iets te harde steekpass op Joost. Joost schoot vanuit de achterlijn wel nog op doel, maar vanuit die hoek was het bijna onmogelijk om de bal erin te krijgen.

Na 65 minuten werd er voor het eerst gewisseld, dit ging gepaard met een spelerspas en een handvol overbodige secondes. Het lijkt wel op een paspoort-controle bij de Mondial moeten veel toeschouwers gedacht hebben. Jorn mocht na een goed optreden plaats maken voor Jeroen. Niet veel later werd dit kunstje opnieuw herhaald maar nu met de hoofdrolspelers Charlie Caelen (tevens assistent jeugd coördinator) en Kay Soetelmans (die zijn rentree in een geel-zwart shirt maakte). Door het vele tijdsverlies werd het ritme van Spaubeek wat gebroken.

De wedstrijd leek zich met een kwartier op de klok af te spelen op een gelijkspel, maar niets was minder waar. Na een vrije trap van HBC belandde de bal via een Spaubeek-verdediger over de achterlijn. De daarop volgende hoekschop werd door Belly Dancing Soet verkeerd ingeschat en zo kopte de HBC invaller de 2-1 binnen.

Na de 2-1 bracht Pascal zijn laatste troef in, hij haalde Robbie eraf en stuurde Joey van de Ophelder het strijdtoneel op. Met nog vijf minuten op de klok speelde Jeroen Joost vrij aan de rechterkant. Deze draaide mooi weg van zijn tegenstander, maar hier was de HBC-verdediger niet van gediend. Hij gaf Joost een stevige tik van achter en liet de leidsman geen keus: ROOD! Overigens geheel terecht. Met nog twee minuten op de klok stond onze clubtopscoorder van vorig jaar op. Tjeerd pakte zijn laatste krachten bij elkaar. Hij haalde de bal op rond de middenlijn en begon aan enkele rit naar het HBC doel. De intercity van Ouwehand was niet de stoppen en enkele moegestreden HBC passagiers achter zich. Bij de 16 aangekomen besloot hij de bal af te geven aan de ingevallen Kay. Die op zijn beurt besloot dat niet hij maar toch Tjeerd het eindstation zou zijn van de schitterende rit. Kay zette met een mooie een-twee Tjeerd vrij voor de HBC-keeper. Tjeerd die met zijn laatste kracht zijn geweldige solo afrondde 2-2! Een prachtig doelpunt.

In de blessuretijd zette Spaubeek nog één keer aan. De bal werd van achteruit in een overvol HBC strafschopgebied gepompt en de mee opgekomen captain Appie kopte de bal door richting Tjeerd. De moegestreden Tjeerd kwam een haarlengte te kort om de 2-3 aan te tekenen en zo belandde het leer in de niet door Jos Ophelders gesponsorde handschoenen van de HBC doelman. Enkele secondes later floot de leidsman voor de laatste maal.

Het gelijkspel was verdiend. Zeker als je kijkt naar de matige prestatie die Spaubeek op de mat legde de eerste helft. De tweede helft was van een veel beter niveau en daarmee haal je ook verdiend een punt.

Op naar volgende week waar het vlaggenschip een van de grote kampioenskandidaten van 4C tegenkomt HASLOU.

Spaubeek kan niet wachten om thuis te openen op het kersverse nieuwe hoofdveld aan de Schoolstraat.

Tot volgende week!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157635483833370{/flickr-album}