VV Spaubeek 1 – RKVV Neerbeek 1 | 3 – 0

·

·

, ,

| Spaubeek behaalt ruime overwinning op buurman na fenomenaal eerste kwartier

Zondag 5 mei beloofde op voorhand een prachtige dag te worden. De affiches van vandaag logen er in elk geval niet om: de D1 mocht aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard en zowel het tweede als het eerste traden aan voor een heuse derby tegen respectievelijk Geleen Zuid 3 en Neerbeek 1. Jos Ophelders vierde vandaag zijn vijftigste verjaardag, waar zaterdagavond in het MFC stevig op werd geproost. Robbie vergezelde enkele spelers van 2 om Jos op de vroege zondagmorgen te trakteren op een feestelijk onthaal.

Hoewel de wedstrijd op papier er eentje ‘om des keizers baard’ was, speelde Spaubeek met een ongekend enthousiasme. De oranjehemden, die overigens al lange tijd zeker waren van nacompetitie, werden het eerste kwartier volledig onder de voet gelopen. Een prima actie van Robbie en dito voorzet kon door Charlie simpel worden binnengetikt, 1-0.

Voor Spaubeek was dit het signaal eens flink gas te geven. Een indraaiende vrije trap van Sean werd niet goed weggekopt, de bal bleef hangen in de lucht en vervolgens subtiel binnengetikt door goudhaantje Tjeerd, 2-0, Even later speelde de tandem Quix en Tjeerd de linkerkant van Neerbeek volledig zoek. Tjeerd legde keurig terug op Charlie, die vanaf een meter of tien beheerst scoorde, 3-0!

Even later leek zelfs de 4-0 in de maak: Tjeerd omspeelde de doelman, maar had net te veel tijd nodig om de bal in het net te deponeren. De gasten leken er weinig zin in te hebben en de frustraties stapelden zich zichtbaar op. De aanvaller van Neerbeek duwde Paul omver, maar kwam goed weg met geel. Even later werd hij gewisseld om erger te voorkomen. Vlak voor rust kreeg Neerbeek een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de bal werd van dichtbij overgeschoten. Met een fraaie 3-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na rust verving Jorn Joost aan de rechterkant. De tweede helft in zijn geheel was veel minder spectaculair voor het publiek, dat in ruime getale was naar het sportcomplex was afgereisd. Spaubeek controleerde de wedstrijd, Neerbeek leek zich bij de nederlaag te hebben neergelegd. Ryan kon zonder veel problemen zijn ‘clean sheet’ behouden. In de slotfase mochten Medi en Gilbert ook nog hun opwachting maken. Een schot van Wouter kuste nog de buitenkant van de paal, verder viel er weinig kansen meer te noteren.

De ruime overwinning werd goed gevierd op de witte banken naast de kantine. Onder het genot van volle kratten Juup, de shoarma van Hans en de muziek van Roy’l werd nog lang nagenoten van deze heerlijke dag. De zon deed goed zijn werk, aangezien sommige lichaamsdelen van de aanwezigen steeds roder en roder werden… Het voetbalgedeelte mag na vandaag dan voor bijna iedereen gedaan zijn, maar de maand mei heeft nog veel spektakel te bieden in de vorm van het Pinkstertoernooi en het tentfeest rondom het 85-jarig bestaan. Reden genoeg om het sportcomplex te blijven bezoeken de komende weken.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157633427223709{/flickr-album}