VV Spaubeek 1 – SV Haslou 1 | 2 – 2

·

·

, ,

Na de zure nederlaag tegen Urmondia van vorige week volstond een punt tegen Haslou vandaag voor definitieve handhaving. Verder stond de wedstrijd natuurlijk in het teken van de terugkeer van Prooy op Spaubeeks grondgebied. Uit werd in een slechte wedstrijd terecht met 2-0 verloren.

Waar ’s morgens de mannen van Jos al het goede voorbeeld gaven door Haslou 2 op te knopen met 4-0, mochten nu de manschappen van Yvo proberen het vlaggenschip van de club uit Elsloo over de knie te leggen. De vrijdagtraining werd niet al te ruim bezocht, desondanks waren er de nodige uitvallers bij te schrijven. De puzzel om elf fitte spelers bij elkaar te krijgen werd met succes voltooid door Yvo en Ray. Charlie begon op de bank vanwege een voetblessure. De dug-out was verder rijkelijk gevuld met Gilbert, Medi en Mitchel.

Naar goed Spaubeek’s gebruik dit seizoen groeide de eerste helft uit tot een spektakelstuk. Al vroeg in de wedstrijd werd een indraaiende vrije trap feilloos binnengekopt door de rechtsbuiten van Haslou, 0-1. Spaubeek liet het hier niet bij zitten en ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Via een knappe voorbereidende actie van Robbie werd Jorn in stelling gebracht, 1-1. Hierna moest Ralph geblesseerd het veld verlaten, zijn plek werd ingenomen door Mitchel. De thuisploeg wilde meer en kreeg ook meer. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam bij Joost terecht, die van dichtbij zijn voet tegen de bal zette, 2-1.

Ondertussen vochten Albert en Prooy pittige duels uit, met de aanvoerder in de meeste gevallen als overwinnaar. Na een half uur scoorde de gasten al weer de 2-2. Na balverlies van Paul werd de rechtsbuiten snel aangespeeld, bedacht zich geen seconde en krulde de bal met veel gevoel langs de kansloze Ryan. De 22 acteurs inclusief de goed leidende arbiter zochten met deze stand ook de kleedkamers op.

Na rust was de wedstrijd een stuk minder spectaculair. Beide ploegen probeerden het wel, maar echte kansen vielen er niet te noteren. Speciale vermelding voor de erg sterk spelende Tjeerd, die vrijwel al zijn persoonlijke duels won. De verdediging gaf de tweede helft vrijwel niets weg: Ryan maakte een prima indruk in het doel, Paul stond erg sterk te verdedigen, evenals Albert en Bouke die Prooy vrijwel onzichtbaar maakten de tweede helft. Laatste kans van de wedstrijd was voor Robbie, die een vrije doortocht leek te hebben richting doelman Meijers, maar op het laatste moment gestuit werd. Even later blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje deze middag. De 2-2 eindstand is een uitslag waar beide ploegen gezien het wedstrijdbeeld tevreden mee mogen zijn. Door dit gelijkspel is Spaubeek definitief veilig.

Zondag wacht nog een mooie seizoensafsluiting als buurman Neerbeek op bezoek komt. Het seizoen besluiten met een overwinning op de oranjehemden kan het seizoen in ieder geval nog enig cachet geven. Tot dan!