VV Spaubeek 1 – RKUVC 1 | 3 – 1

·

·

, ,

Op de eerste mooie lentedag van 2013 stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. RKUVC was lange tijd hekkensluiter en degradatiekandidaat nummer één geweest, maar baarde opzien door de laatste weken punten te pakken met grote uitslagen. Vandaag was er dus maar één opdracht: de opstomende hekkensluiter een halt toe roepen en de drie punten in Spaubeek houden. Albert keerde vandaag na enkele maanden afwezigheid terug in de basiself van Yvo, ten koste van Ralph. Ook Mitchel was niet 100% fit en begon op de reservebank.

In de beginfase was het vooral de thuisploeg die domineerde. Via een aantal goede acties van Robbie, Tjeerd en Charlie over rechts werd Spaubeek enkele keren gevaarlijk, maar de voorzetten werden keer op keer uit de lucht geplukt door de keeper van RKUVC. Ondanks het overwicht in het eerste gedeelte van de wedstrijd, viel de eerste grote kans aan de andere kant te noteren. Via een fraaie kapbeweging verscheen de UVC-aanvaller plotseling vrij voor Ryan, maar laatstgenoemde hield Spaubeek met een knappe redding op de been. Verder vielen er weinig kansen te noteren in het eerste bedrijf; de heren gingen dan met de bekende brilstand aan de thee. De achtergebleven wisselspelers genoten waanden zich in de rust op het strand van Mallorca, alleen de cocktails ontbraken nog.

In de tweede helft moest het dan maar gebeuren. Een snel doelpunt zou een stap in goede richting betekenen. Spaubeek werd op zijn wenken bediend door RKUVC. Een goede actie en dito voorzet van Charlie werd door de zwart-witte verdediger vakkundig in eigen doel gewerkt, 1-0. Hopelijk viel met deze vlugge goal een last van de geel-zwarten af.

De afgelopen wedstrijden kwam Spaubeek telkens op voorsprong, maar gaf bijna iedere keer de wedstrijd alsnog uit handen. Gelukkig gebeurde dat vandaag niet. Tjeerd tikte de bal knap door op Charlie, wiens schot nog gekeerd kon worden de doelman van RKUVC, maar Joost was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren, 2-0.

De gasten uit Ulestraten kwamen niet meer in het spel voor en de frustraties namen zienderogen toe. Spaubeek profiteerde perfect door ook nog de 3-0 aan te tekenen: een schot van Charlie leidde wederom tot een kansrijke rebound, ditmaal haalde Tjeerd de trekker over, 3-0. Medi mocht even later de moegestreden Joost vervangen. Wedstrijd gespeeld, al dacht de spits van UVC, oftewel Kevin G. 2, daar anders over. Met een droge schuiver maakte hij een kwartier voor de tijd 3-1.

Hierna volgden nog enkele tumultueuze momenten: een vrije trap van RKUVC werd knap gekeerd door Ryan en enkele harde overtredingen, waaronder een smerige charge op Tjeerd, werden wellicht te mild bestraft. Toppunt was de handsbal in het strafschopgebied van Spaubeek: de RKUVC-speler smashte de bal als Peter Blangé in zijn beste dagen weg. Penalty zou je zeggen, ware het niet dat de scheidsrechter als enige in heel Spaubeek het voorval niet had waargenomen. Even later floot hij voor de laatste keer deze middag en was de 3-1 overwinning een feit.

In de crib van Pat en Claudia bleken de flesjes en glazen bier wederom goed te smaken. De witte banken in combinatie met het stralende zonnetje deden ondergetekende herinneren aan ‘good old times’ in voorgaande jaren. De avond werd afgesloten in de Corver in Geleen, waar nog een aantal bizarre foto’s op Whatsapp de revue passeerden.

Door de 3-1 overwinning is handhaving in ieder geval bijna binnen voor de geel-zwarten. Hopelijk kan Spaubeek de competitie positief afsluiten door in de komende wedstrijden nog her en der wat punten te pakken. Donderdag wordt de inhaalwedstrijd tegen SSOC in Stadbroek gespeeld. Daarna volgen nog drie thuiswedstrijden, tegen respectievelijke Urmondia, Haslou en Neerbeek.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157633255988746{/flickr-album}