HBC ’09 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 2

·

·

, ,

Vandaag stond de wedstrijd met de oud club van Yvo op het programma. HBC’09 had grote verwachtingen aan het begin van het seizoen, maar draait net als Spaubeek een wisselvallig seizoen.

In de thuiswedstrijd had Spaubeek weinig moeite met de combinatie van Holtum/Buchten. De wedstrijd eindigde in een simpele 3-1 overwinning. Vandaag zou het vlaggenschip het zeker moeilijker gaan krijgen, want Spaubeek draait wat stroever de laatste paar wedstrijden.

De selectie ten opzichte van de wedstrijd tegen De Leeuw was op 1 plek gewijzigd, Wouter verving Robbie in de basis 11. Verder zaten Gilbert, Cornelia en Boem-Boem Bassie op de bank.

De wedstrijd begon aardig voor Spaubeek met een sterk openingskwartier, waarin het iets de bovenliggende partij was. Maar echte kansen werden helaas niet gecreëerd. Na 25 minuten spelen kwam de wedstrijd meer in evenwicht en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af.

Ook aanvallend kwam Spaubeek beter in het spel, zo was het Tjeerd die erg balvast was. Charlie die actief achter de spitsen bezig was. Sean, Bouke en Wouter de bal goed lieten rondgaan en Jorn veelvuldig opstoomde langs de rechterkant. Zo was het ook na 25 minuten de eerste grote kans voor Spaubeek. Na een prima solo van Charles waarbij die zijn eerste tegenstander te kijk zette met een panna, vervolgens zijn 2e tegenstander uitkapte en knap in de lange hoek inschoot 0-1! Een mooie actie en een mooi doelpunt. Spaubeek kwam op dat moment nog verdiend op voorsprong. Na de 0-1 zakte Spaubeek ver weg.

HBC werd beter, won vrijwel alle tweede ballen en drukte Spaubeek meer en meer naar achteren. Zo was het ook wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook. Na een afgeslagen hoekschop bracht een HBC speler de bal opnieuw in en vond bij de 2e paal een geheel vrijstaande medespeler. Die kon de bal vrij aannemen en profiteerde van twijfelend optreden in de achterhoede van Spaubeek, want hij krulde de bal schitterend in de lange hoek 1-1! Wederom een mooi doelpunt, al kan je wel zeggen dat dit doelpunt nooit had mogen vallen.

Nog geen twee minuten na de 1-1 kwam er weer een corner voor HBC deze werd bij de eerste paal verlengd en kwam zeer ongelukkig tegen de hand van Paultje op. Dit betekende uiteraard een penalty voor HBC, deze werd door de sterke spits van HBC genomen. Het was de vraag of hij onze penaltykiller Ryan van de Soet kon verslaan. De HBC spits nam zijn aanloop en schoot … over! De bal kuste wel nog even de lat, maar ging er voor de Spaubekenaren gelukkigerwijs niet in. Zo bleef het dus 1-1.

Spaubeek ging vlak voor rust nog in de aanval en na een mooie combinatie kwam de bal op de 16 terecht voor de voeten van Charlie. Die zich geen moment bedacht en de bal vol op de slof nam. Helaas voor het vlaggenschip eindigde deze mooie aanval op de lat. Zo kwamen zowel Spaubeek als HBC goed wel vlak voor rust en was 1-1 ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de 1e helft.

Tijdens de thee werd aangegeven dat we vooral door moesten blijven gaan met druk zetten op de tegenstander en dat uiteindelijk we wel dat overwicht zouden krijgen. Verder was de werklust goed en moest er voorin nog meer bewogen worden. Gilbert verving in de rust aanvoerder Bouke die zich verre van lekker voelde.

Na de thee begon Spaubeek sterker aan de tweede helft dan HBC zonder echt veel te creëren. Spaubeek won meer tweede ballen en voetbalde iets makkelijker dan zijn tegenstander. Toch gebeurde in de eerste 20 minuten na rust vrijwel niets spannends voor beide doelen. In de 70e minuut was het een lange bal van de HBC doelman richting de voorhoede, deze bal kwam uit bij Jorn. Jorn die een goede pot speelde raakte deze bal helemaal verkeerd, waardoor de bal rustig in de richting van Ryan hobbelde. De attente HBC spits kreeg de bal zomaar in de schoot geworpen en wist wel raad met dit buitenkansje. Hij nam de bal vol op de wreef en de bal belandde schitterend over Ryan in de bovenhoek 2-1 HBC!

Na dit doelpunt was het alleen nog maar eenrichtingsverkeer naar het doel van HBC. Spaubeek zette meer druk en HBC kwam nauwelijks nog maar van eigen helft af. Boem Boem Bassie werd gebracht voor Jorn. Met nog tien minuten op de klok kreeg Spaubeek een hoekschop. Deze werd de 16 uitgewerkt door HBC en kwam voor de voeten van Sean die bedacht zich geen moment en nam de bal alla Roberto Carlos. De bal verdween snoeihard achter de HBC doelman 2-2!

Spaubeek bleef druk zetten en ging opzoek naar het winnende doelpunt. Remco Cornelissen verving de moegestreden Viking Quix. Waar Spaubeek de aanval zocht, beperkte HBC zich tot verdedigen en counteren. Een van die counters deed Spaubeek de das om, want met nog enkele minuten op de klok kwam de bal HBC rechtsvoor aan de bal, deze zette de bal voor en de mee opgelopen HBC middenvelder knikte de bal knap binnen 3-2! Tegen de verhouding in maar de kraaide niemand naar in het HBC kamp.

Spaubeek werd nog één keer gevaarlijk toen Tjeerd met een mooie actie twee man passeerde en op de achterlijn terecht kwam. In plaats van de bal naar de tweede baal te sturen waar Bassie vrij stond, ging Tjeerd voor eigen succes en belandde de bal in het zijnet. Na 93 minuten besloot de overigens prima leidende scheids er een einde aan te maken. 3-2 de eindstand in een uiterst sportief duel.

Voor Spaubeek betekende dit een domper omdat ze minimaal 1 punt verdienden vanmiddag. Maar nu moet Spaubeek verder kijken, want er komt nog een leuk slot van de competitie aan met vier zondagen achter elkaar thuis en op 18 april nog even een uitstapje naar Stadbroek.