VV Spaubeek 1 – VV De Leeuw 1 | 5 – 3

·

·

, ,

Na de teleurstellende nederlaag tegen Roosteren stond op Paasmaandag al weer de volgende thuiswedstrijd voor de deur. De Leeuw kwam, na diverse afgelastingen, nu op bezoek in Spaubeek. Voor de thuisploeg was het absoluut zaak de volle buit te pakken om te voorkomen dat men in de onderste regionen van 4C terecht zou komen. ’s Morgens hadden de mannen van twee al de hertjes van SHH geslacht, nu moesten de leeuwen uit Brunssum worden getemd.

Spaubeek begon net als tegen Adveo en Roosteren voortvarend aan de wedstrijd. Tjeerd bleek wederom een uitstekende kopper te zijn door al snel de 1-0 aan te tekenen uit een hoekschop van Sean. De geel-zwarten zetten goed door en al snel maakte Tjeerd ook de 2-0 na goed voorbereidend werk van Robbie. Aan de overzijde kwam de thuisploeg enkele keren goed weg voor rust, maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren; ruststand 2-0.

Het begin van de tweede helft was voor Spaubeek. Men creëerde enkele goede kansen, maar de bevrijdende 3-0 wilde niet vallen. Vaak kun je erop wachten dat de treffer aan de andere kant wel valt. Even later werd dit scenario ook werkelijkheid: een hoekschop werd tot treffer gepromoveerd, 2-1.

De wedstrijd lag volledig open en de onzekerheid bij Spaubeek nam zienderogen toe. Tjeerd scoorde uit het niets echter de 3-1. Hij was er als de kippen bij om een vrije trap van Sean van dichtbij tot doelpunt te promoveren. Een hattrick als beloning voor zijn goede spel, en nog belangrijker, de drie punten leken nu wel binnen te zijn.

Maar wie dat dacht, kwam bedrogen uit. Meteen na de 3-1 werd de aansluitingstreffer gescoord. De scheidsrechter constateerde enkele minuten later een overtreding uit een vrije trap en kende De Leeuw een penalty toe, 3-3. De wedstrijd van zaterdag leek zich te herhalen, een horrorscenario kwam nu wel erg dichtbij.

Gelukkig kreeg Spaubeek aan de andere kant ook een penalty toegewezen, die door Sean feilloos werd omgezet, 4-3! Een goede actie van Robbie en dito assist leidde tot de allesbeslissende 5-3 van Charlie in extra tijd. Na het laatste fluitsignaal haalde iedereen opgelucht adem.

Eindelijk weer eens drie punten voor Spaubeek 1, dat moest en zou gevierd worden. Onder leiding van DJ Roy’L werd een mooi feestje ingezet, de vele flesjes Jupiler en de vreugde over de drie punten en de periodetitel van twee deden de rest. Een ouderwets gezellig avondje kantine, inclusief een ordinaire verkleedpartij, werd afgesloten met een poging tot stripact van Joost. Zondag gaat Spaubeek op bezoek bij HBC’09 in Buchten. Tot dan!