VV Spaubeek 1 – VV Roosteren 1 | 2 – 3

·

·

, ,

Paaszaterdag was het dan eindelijk weer zover, de boys van VV Spaubeek mochten weer de groene wei op. Het was het begin van de Engelse weken die eraan komen. Ook was dit de laatste wedstrijd van de tweede periode, waar voor Spaubeek weinig op het spel stond. Voor onze tegenstander Roosteren was dit juist een heel belangrijke wedstrijd, want het kon nog altijd de tweede periode winnen als het vandaag drie punten binnen wist te slepen en Haslou – Neerbeek maandag in een gelijkspel eindigde.

In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Adveo is Robbie geschorst en keert Albert sinds lange tijd weer terug bij de selectie. De opstelling is hetzelfde als die tegen Adveo. De heenwedstrijd werd makkelijk gewonnen in Roosteren, dus de verwachtingen waren hoog.

De wedstrijd begon dan ook prima voor het vlaggenschip met een veldoverwicht in de eerste helft. Roosteren wou voorkomen dat Spaubeek net zo voetbalde als uit in Roosteren en maakte er een harde wedstrijd van. Zo kregen onze spitsen te maken met harde overtredingen, maar het leek erop of de scheids zijn kaarten niet bij zich had de eerste helft. De eerste helft was niet geweldig, maar Spaubeek was de bovenliggende partij en dat kwam ook tot uiting in de score. Tjeerd maakte de 1-0 en daarmee meteen zijn tiende van het seizoen. 1-0 was ook meteen de ruststand.

In de rust werd aangegeven dat we er nog lang niet waren en dat er nog een lastige 2e helft kwam. Wat in de rust werd voorspeld, kwam vlak na rust al uit. Want ondanks dat Spaubeek een goed 1e kwartier na rust had maakte Roosteren uit een van de spaarzame momenten de 1-1.

Hierna kwam Spaubeek in een moeilijke periode terecht. Roosteren zette wat meer druk op onze verdediging en won steeds vaker de tweede bal. Hierdoor kwamen de gasten steeds beter in hun spel. Ondanks dat Roosteren sterker begon te worden viel er weer een doelpunt uit de lucht. Wederom was het Tjeerd met nummer 11 van het seizoen die voor de 2-1 zorgde.

Ondanks de voorsprong kwam Spaubeek niet meer lekker in het spel. Roosteren was wellicht het laatste half uur beter, maar echte kansen werden niet gecreëerd. De twaalfde man werd ondanks alle support niet echt meer getrakteerd, alhoewel Sean met een hoogstandje de harten van deze trouwe honden nog even harder deed kloppen. En ook de acteerkunsten van Ralph die met een gil, waar zelfs een opera zanger als Luciano Pavarotti trots op zou zijn iedereen deed glimlachen.

Met nog vijf minuten op de klok leek het iedereen wel duidelijk dat Spaubeek 3 punten kon bijschrijven en dat Roosteren geen zicht meer had op de tweede periode. Maar niets was minder waar. Zo werd in de 88e minuut een hard schot in eerste instantie nog gepareerd door Ryan, maar was Ryan in tweede instantie kansloos op de rebound van de Roosteren linksbuiten en dat betekende twee minuten voor tijd de 2-2.

Alle geel-zwarten baalden van de late gelijkmaker van de gasten, maar alsof we in een slechte film zaten waaraan geen eind kwam werd het alleen maar erger. Want zo viel diep in blessuretijd zelfs nog de 2-3. Een vrije trap vanaf 25 meter werd voor de goal geslingerd en een Roosteren speler kopte de bal prima in. Dit was een zware domper voor Spaubeek. Maar de manier waarop Roosteren de tweede helft had geknokt verdienden ze wel een punt. Zonde voor Spaubeek want het werden er zelfs drie.

Spaubeek moet nu naar beneden kijken en nog een paar punten halen om zichzelf veilig te spelen. Een voordeel aan deze Engelse weken, je krijgt snel de kans om een verloren pot weg te spoelen door de zoete smaak van een overwinning.