VV Spaubeek 1 – ADVEO 1 | 1 – 4

·

·

, ,

Na vijf maanden geen thuiswedstrijden te hebben gespeeld, mocht Spaubeek vandaag weer eens het genoegen proeven van een competitiewedstrijd op het eigen sportcomplex. Ondanks het aanhoudende slechte weer werd het veld voor deze keer eens niet afgekeurd en dus kon de thuiswedstrijd tegen Adveo gewoon doorgang vinden. Hierbij een speciaal dankwoord aan o.a. Gilbert en Charlie, die de moeite hadden genomen het veld speelklaar te maken.

Koploper Adveo draait het hele seizoen al op volle toeren en lijkt af te stevenen op een verdiend kampioenschap. Spaubeek is dit seizoen één van de weinige ploegen geweest die het Adveo erg lastig te maken; in Oirsbeek werd eerder een knap 3-3 gelijkspel behaald. Met die wetenschap in het achterhoofd begon een gretige thuisploeg aan de wedstrijd. 

Het eerste fluitsignaal had amper geklonken of de bal lag al in het netje paal: een indraaiende vrije trap van Sean werd door niemand geraakt en verdween in de linkerbenedenhoek, 1-0! In Oirsbeek stond het overigens ook al vlug 1-0 voor de geel-zwarten, maar keek men bij rust tegen een 3-1 achterstand aan…

Na de 1-0 ging Spaubeek op jacht naar de 2-0. Een goede actie van Joost kon maar ternauwernood uit de doelmond worden weggewerkt. Na deze goede beginfase begonnen de bezoekers steeds meer aan te dringen. De levensgevaarlijke Kevin Knarren deelde eerst een waarschuwing uit met een harde vrije trap, die maar net voor het doel van Ryan langs zeilde. Halverwege de eerste helft maakte diezelfde Knarren dan toch de 1-1 met een fraai lobje over Ryan.

De wedstrijd speelde zich in deze fase vooral af op de helft van de thuisploeg. Toch was Spaubeek even later dichtbij de 2-1: een kopbal van deze kleine man Joost werd op de doellijn weggehaald door een oplettende verdediger. Nadat Knarren aan de andere kant eerst nog de paal raakte, profiteerde enkele minuten voor rust de snelle rechtsbuiten van Adveo van een misverstand in de Spaubeek-defensie en bracht zo de 1-2 ruststand op het scorebord.

Na de thee opende Spaubeek de jacht op de 2-2, maar dwong daartoe maar weinig kansen af. Na een klein uur gooiden de gasten definitief in het slot. Een hoekschop werd niet goed verwerkt, de Adveo-verdediger kreeg teveel ruimte en schoot van dichtbij hard en hoog de 1-3 tegen de touwen.

Robbie viel even later in voor Joost, een wissel die niet onopgemerkt voorbij zou gaan. Enkele minuten na zijn entree leek hij recht te hebben op een strafschop en daarmee de uitgelezen kans op de ‘Anschlusstreffer’, maar de scheidsrechter oordeelde anders en bestrafte Robbie met geel vanwege een vermeende een schwalbe.

Adveo profiteerde van de ruimte achter de geel-zwarte verdediging door uit een counter de 1-4 aan te tekenen. Knarren raakte met een fraaie vrije trap nog de paal, helaas was Charlie’s schot aan de andere kant hetzelfde lot beschoren. Na een onnodig lange blessuretijd met enkele onnodige gele kaarten floot de arbiter van de dienst voor de laatste keer deze middag. De conclusie mag duidelijk zijn: ondanks een aardig begin leed Spaubeek een verdiende nederlaag tegen titelkandidaat nummer één.

DJ Roy’l vermaakte de selectie en de overgebleven mannen na afloop in de kantine. Als vanouds vonden de flesjes Juup gretig aftrek, hetgeen bij sommigen tot geheugenverlies zou leiden diezelfde avond… Na Roy’L te hebben gesmeekt voor ‘Zugabe’ middels het strijdlied ‘Ding Dong’ verliet het gros van de groep de kantine om een maaltijd in de Spaubeekse frituren te gaan nuttigen. Volgende weekend speelt Spaubeek twee thuiswedstrijden: op zaterdag om 17.00 uur tegen Roosteren en ’s maandags om 14.30 uur tegen De Leeuw. Hopelijk dan met meer succes dan vandaag. Tot dan!