VV Born 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 2

·

·

, ,

| Knakwoosj, de sleutel en een scorend spitsenduo

Na een lange winterslaap mogen de Kwakkerte van Spaubeek weer beginnen aan de competitie. Tegenstander van vandaag was VV Born, een promovendus en moeilijk te kloppen ploeg. Had voorafgaand aan deze wedstrijd een punt meer dan het vlaggenschip, dus stond er een interessante pot voetbal op het programma. Waar dinsdag nog veel sneeuw op het trainingsveld lag en er dus niet optimaal getraind kon worden, was dat vrijdag gelukkig verdwenen en werd en dus ook fel en scherp getraind door de mannen van 1. Een goede generale voor zondag zou je dus zeggen.

De opstelling van Spaubeek was in vergelijking met voor de winterstop grotendeels hetzelfde. Drie wijzigingen vonden plaats, Bouke verving Mitchel en Charlie nam de plaats in van Robbie en als laatste en zeker niet onbelangrijk keerde Ryan weer terug onder de lat hij verving Gilbert die zijn handschoenen mocht opbergen en weer mocht gaan voetballen.

Verder zaten ook nog boom-boom Bassie en Alleskunner Gilbert Wijnen op de bank die in de ochtend al als matchwinner van 2 werd bestempeld.

De wedstrijdbespreking werd nog even kort onderbroken door Pie de trainer van het 4e. Knakwoosj, ‘Wo zin de peskes’ kreeg de niet geheel fitte Vince naar zijn hoofd geslingerd. Verder had het vlaggenschip de opdracht om revanche te nemen op Born, want zo een teleurstellende 1-1 als in eigen huis wilden we niet nog eens meemaken.

In de warming-up was het de vraag of de knakwoosj fit genoeg was om de vlag ter hand te nemen en het arbitraal trio te voltooien. Vinc oftewel de knakwoosj kreeg groen licht van Mandy en zo konden de 22 mannen binnen het veld beginnen aan de hervatting van de competitie.

Het eerste kwartier was redelijk aan elkaar gewaagd. De wedstrijd speelde zich vooral af rond de middellijn en was redelijk rommelig. Verder stond de verdediging van beide ploegen als een huis, waardoor er voor de aanvallers van beide ploegen geen doorkomen aan was. De wedstrijd zat muurvast, alsof iemand een slot om de wedstrijd had gedaan. Een schaakspel waarbij het uit zou draaien op een remise. Het was de vraag wie de sleutel had om deze wedstrijd open te breken en er een attractieve pot voetbal van te maken.

Beide ploegen werkten zeer hard en niemand wou nog toegeven. Quix verwoordde de eerste helft mooi: Alsof twee kapiteins armpje aan het drukken zijn maar er geen beweging in zit. Toch was het Born dat voor rust nog een hele grote kans kreeg. Waar er de eerste helft nog geen muis door werd gelaten door Paultje, Bouke, Ralph en Remco was het via een mooie pass vanuit het middenveld van Born, de rappe spits van de groen-witten die een bezoek mocht brengen aan de teruggekeerde Ryan. Het 1 tegen 1 gevecht werd gewonnen door Ryan, omdat de spits van Born het wel heel nonchalant wou afmaken. Hij had vroeger veel naar Dennis Bergkamp en Marco van Basten gekeken, want bij die heren was de stift hun handelsmerk, maar dat kon van de Born spits niet gezegd worden. De gedachte was er, maar de uitvoering bleek dramatisch. Zo kon de eerste helft af worden gesloten met een brilstand en was de sleutel nog altijd niet gevonden die deze wedstrijd mogelijk zou kunnen veranderen.

Na rust begon VV Spaubeek iets sterker aan de wedstrijd dan Born. Er werd goed druk gezet van achteruit en het middenveld van Spaubeek jaagde goed door op het middenveld en achterhoede van de groen-witten. Hierdoor kwam Spaubeek steeds vaker en makkelijker in balbezit. Waardoor Spaubeek steeds meer aan voetballen toe kwam. De wedstrijd kwam ook steeds meer los en beide ploegen kwamen vaker in het zestienmeter gebied van de tegenpartij. Toch leidde het nog steeds niet tot grote kans, al werd de amusementswaarde steeds hoger en kwam er steeds meer spanning op de wedstrijd.

Een kwartier na rust werd de sleutel toch gevonden en wat bleek hij paste precies in het slot. Charlie jaagde goed door en veroverde de plan hij zocht Joost voorin die met een liggend afstandschot de Grandel van Born verraste. De bal vloog onderkant lat erin en het stond 0-1 voor de mannen van Yvo Joordens. Na de treffer was de wedstrijd los en kreeg het toegestroomde publiek een open pot voetbal voorgeschoteld. Zo schoot een Born-aanvaller uit onmogelijke hoek nog op de buitenkant van de paal.

Twintig minuten voor tijd besloot Yvo van zijn eerste wisselmogelijkheid gebruik te maken. Robbie loste de prima spelende Remco af en Jorn zakte een plaatsje naar achteren. Twee minuten later betrad ook Mitchel Quix het veld, hij verving Joost. Born probeerde Spaubeek naar achter te drukken, maar had niet de power om daadwerkelijk Spaubeek te verontrusten.

Spaubeek probeerde via snelle counters de voorsprong te verdubbelen. En na een goede dieptepass van Jorn werd Robbie de diepte ingestuurd. De frisse Robbie sprintte zijn directe tegenstander eruit en kwam 1 op 1 met Grandel. Hij bleek niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Tjeerd. Die zijn status als topscoorder van Spaubeek maar weer eens eer aan deed. Hij greep dit buitenkansje aan en schoot via Grandel nog de 0-2 binnen. Yvo zette ook zijn laatste wisselmogelijkheid in hij besloot Wouter die een degelijke pot speelde te vervangen door mister boombastic Bassie.

Spaubeek dat door de inbreng van Quix en Bassie meer power had wilde de genadeklap uitdelen. Na een mooie combinatie die begon bij Bouke die Robbie vrijspeelde en een een-twee aanging met boom-boom Bassie en zo doorliep op de laatste verdediger van Born. Links van hem stoomde de goed spelende Charlie op en Robbie gaf de bal mee. Charlie besloot de bal meteen te nemen, waardoor hij de bal overschot. Zonde wat dit had een bekroning kunnen zijn op een prima pot van Charlie.

Born probeerde via de rechterkant nog voor gevaar te stichten maar een zeer sterke pot van Paultje en Sean voorkwam dat Born nog gevaarlijk werd. Spaubeek dat nog op zoek was naar een derde treffer, maar helaas ontbrak een goede eindpass om tot echte kansen te komen. De wedstrijd werd door de goed leidende scheids afgefloten en een terechte uitslag van 0-2 stond op het scorebord.

Na afloop werd de overwinning in het MFC in Spaubeek gevierd onder het genot van een paar goudgele rakkers en heerlijk eten van Hans. En nadat iedereen vol gelopen was zocht ook de knakwoosj zijn broodje weer op. Met nog 9 wedstrijden voor de boeg waarvan er maar 2 uit en 7 thuis ligt nog alles open voor Spaubeek. Volgende week eerst maar eens de volgende horde nemen: Roosteren thuis.