Sponsor van de maand – Autobedrijf Smeets Schimmert

·

·

,

Deze maand begroeten wij Rob Smeets eigenaar van Autobedrijf Smeets als sponsor van de maand. Het bedrijfis gevestigd in Schimmert en is reeds velen jaren trouwe sponsor van onze voetbalclub. Onlangs werd het sponsorcontract zelfs met 5 jaar verlengd, klasse natuurlijk. Rob Smeets is met zijn bedrijf dus al lange tijd enook de komende jaren een grote steun voor VV Spaubeek. Trots zijn wij dan ook dat voor de maand januari Autobedrijf Smeets onze sponsor van de maand is.

Kunt u iets vertellen over de historie van u bedrijf?
“Vlak voor de oorlog is Andries Smeets een garagebedrijf begonnen in een schuur in Klein Haasdal en vlak ernaheeft hij in Oensel eigenhandig een garage gebouwd met tankstation. Destijds waren het natuurlijk vooraltractoren, grasmaaiers, legerjeeps en slechts af en toe een spaarzame burger met een auto. In 1953 bouwde hijeen nieuw pand met woonhuis op de huidige locatie aan de Bekerbaan. In 1973 nam mijn vader, Jo Smeets, hetbedrijf volledig over. Na de zaak velen jaren met mijn vader gerund te hebben, heb ik het bedrijf in 2004 geheelovergenomen”.

Hoe zou u de activiteiten van u bedrijf omschrijven?
“Wij zijn een allround garage met diverse specialisaties. Wij doen zowel occasions, schade & ruit, reparaties,onderhoud en daarnaast zijn wij ook Honda Specialist. Al deze disciplines zijn voor ons even belangrijk want gamaar na als wij minder auto’s verkopen zullen wij ook minder vast onderhoud uitvoeren voor klanten. Wijverrichten werk voor alle merken en eigenlijk durf ik wel te zeggen dat wij alles op het gebied van auto’saannemen; van brom mobiel tot Hummer.


Hoeveel werknemers zijn actief binnen u bedrijf?
“Wij hebben 7 man personeel waarvan vier in de werkplaats, twee man op kantoor en één receptionist. Daarnaastverzorgt mijn vrouw de boekhouding en springt ook mijn vader af en toe nog bij. Het is bovenal een platteorganisatie waarbij iedereen elkaar ondersteund niemand is alleen met zijn eigen werk bezig. Zelf ben ikbijvoorbeeld actief met inkoop, verkoop, storingen maar ook in de werkplaats”.

Op welke klanten richten jullie je?
“We hebben klanten in heel Zuid-Limburg dus ook in Maastricht, Heerlen en Sittard. Wij bedienen zowelparticulieren als bedrijven. Voor diverse bedrijven verzorgen wij de bedrijfsauto’s zoals ook voor Tegelzettersbedrijf Jos Ophelders”.

Op welke manier weten jullie je te onderscheiden van al die andere autobedrijven?
“Wij genieten een goede naam in Schimmert en ver daar buiten. Wij werken volgens de Bovag gedragscode zoworden onderdelen nooit onnodig vervangen en bewaren wij de onderdelen voor de klant. Wij stellen ook altijdzeer zorgvuldig een gespecificeerde factuur op. Wij denken in alle gevallen met de klant mee. De ene keer valthet tegen voor een klant maar het moet ook een keer meevallen natuurlijk. Onze slogan is dan ook; we zeggenwat we doen en doen wat we zeggen”.

Hoe lang bent u al sponsor van onze vereniging?
“Nou dat is al van voor de oorlog, haha. Sinds 1995 woon ik in Spaubeek maar zelfs enkele jaren daarvoorwaren wij al sponsor. Ik kan mij nog goed herinneren dat begin jaren 90 het reclamebord geschilderd werd. Wijzijn bal en bord sponsor en hebben onlangs ons contract voor vijf jaar verlengd”.

Op welke wijze volgt u VV Spaubeek?
“Nou ik ben eigenlijk nooit op de club te vinden. Dit komt door een gebrek aan vrije tijd en omdat ik geenvoetballer ben. Ieder weekend is er wel wat te doen voor de zaak of privé. Overigens hou ik wel van sport wantik ga graag zelf hardlopen”.

Dat u dan toch al zo lang sponsor bent van onze club?
“Haha, dat komt omdat ik onder lichte druk sta van John Stijfs en Jos Ophelders, vaste klanten van ons bedrijf.Nee, ik doe het eigenlijk bovenal omdat ik het erg leuk vind om verenigingen te steunen. Ik sponsor nog enkelegrote verenigingen zoals VV Schimmert en diverse fanfares en schutterijen. We krijgen overigens veelverzoeken maar natuurlijk kun je niet overal gehoor aan geven”.

Hebt u naast u autobedrijf nog tijd voor hobby’s?
“Nou heel weinig. Zoals eerder aangeven doe ik aan hardlopen. Verder zijn oldtimers een hobby van me waar ikeigenlijk meer tijd in zou willen steken. Als ondernemer ben je de hele week met je bedrijf bezig. Maar dat isecht geen straf hoor ik zie het al lang niet meer als echt werken je bent er gewoon veel mee bezig”.

Tenslotte wil ik u graag een foto voorleggen van een voertuig dat binnen de selectie van VV Spaubeek voorde nodige ophef zorgt. Dit gevaarte wordt ook wel de “frikadel van Bassie” genoemd en bezorgt bij veelspelers het schaamrood op de kaken bij uit wedstrijden. U zei eerder wij pakken alles aan maar wat is ureactie op deze foto?
“OEFFF….. dit is schrikken zeg. Ik raad hem met klem aan om acuut langs te komen. Dit heb ik in al die jarennog nooit gezien, nee dit kan echt niet langer. De oud ijzer prijs in nog hoog begin dit jaar dus wacht niet te lang.Daarnaast zou hij nog kunnen profiteren van onze aantrekkelijke inruilpremie”.