RKVV Neerbeek 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 2

·

·

, ,

Vandaag stond de derby tegen onze buren uit Neerbeek op het programma. Een echte derby tussen twee ambitieuze ploegen. Neerbeek stond 2e achter koploper Adveo en Spaubeek stond in de middenmoot. Spaubeek dat een eind wou maken aan de negatieve reeks waaraan ze bezig waren, want er werd van zowel laagvlieger Urmondia als van rode lantaarndrager RKUVC verloren. Hier kon Spaubeek zich in de derby prima voor revancheren.

Spaubeek nog altijd met veel blessures trad aan met dezelfde elf namen die ook tegen Urmondia op het veld stonden. Het eerste kwartier was vooral aftasten voor beide ploegen, het was vooral Neerbeek dat op eigen helft de bal rondspeelde en Spaubeek dat loerde op een fout achterin van Neerbeek. Zo konden we ook het eerste kwartier geen kans noteren. Het overige deel van de eerste helft was een stuk amusanter, dat begon met een goede aanval van Neerbeek. 

Een prima combinatie leverde een schot van 18 meter op van een Neerbeek-middenvelder. Deze belandde tot opluchting van de Spaubeek fans op de lat. De volgende drie mogelijkheden waren voor Spaubeek, want Neerbeek speelde achterin de bal voortdurend fout rond, waardoor Spaubeek een paar zeer gevaarlijke counters kreeg. Eerst ging Jorn op de keeper af, maar die bleef sterk op de been. Daarna was het wederom Jorn die met een goed schot de keeper tot een redding moest dwingen, de rebound werd van de lijn gehaald en zelfs de derde poging van Robbie kon met een uiterste poging van de Neerbeek aanvoerder wederom van de lijn worden gehaald. De derde counter werd door de Ouwehandjes iets te sociaal uitgespeeld waardoor een verdediger er nog tussen kon zitten.

Vlak voor rust werd Spaubeek nog een keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar helaas kon Wouter de bal niet tot doelpunt promoveren. Vijf minuten voor rust gebeurde dan toch, waar Spaubeek al bang voor was. Aan de ene kant maak je geen doelpunt en zoals de eeuwen oude voetbalwet ons leert gaat ie er dan aan de andere kant wel in. Een afstandsschot van de rappe Neerbeek aanvaller ging er kiezelhard in van 25 meter. 1-0 Neerbeek was de ruststand.

In de rust werd besproken dat we vooral vooruit druk moesten blijven zetten, omdat de opbouw bij Neerbeek vaak slordig en onzeker was en dat we hier van konden profiteren.

De tweede helft begon rommelig en was Neerbeek de eerste tien minuten de bovenliggende partij zonder echte grote kansen te creëren. Na die tien minuten kwam Spaubeek wat beter in het spel, maar juist op dat moment maakte Neerbeek de 2-0. Wederom een afstandsschot van ruim 30 meter vloog over de aan de grond genagelde Gilbert.

Spaubeek liet de koppies niet hangen en ging meteen in de tegenaanval een knappe kopbal van Charlie belandde in de kruising, maar helaas dan wel aan de verkeerde kant van het net. Toen kreeg de grote man van dat moment in de wedstrijd een rode kaart. De rappe aanvaller van Neerbeek die met twee wereldgoalen de 2-0 tussenstand op het bord had gezet trapte Paultje na en kreeg van de man in het zwart de rode prent te zien. Met zo een twintig minuten te spelen zat er voor Spaubeek niets anders op dan alles of niets te gaan spelen. Remco Cornelissen werd eraf gehaald voor Danny Bastings en Spaubeek ging vol op de aanval spelen. Dit resulteerde ook in een enorme kans voor Mitchel Quix die van vijf meter vrij mocht inkoppen, maar een uitstekende reflex van de Neerbeek goalie zorgde dat de aansluitingstreffer voor Spaubeek nog even uitbleef.

Met nog een kwartier te spelen wisselde Ivo Medi voor Robbie. In bijna diezelfde minuut ging Bassie prima langs zijn man op de linkerkant en snelde de 16 in, hier werd hij neergehaald door de keeper van Neerbeek en de scheids kon maar één beslissing nemen penalty. Deze werd feilloos ingeschoten door Sean en met nog een kwartier te spelen nam het vertrouwen in een goed resultaat voor de geel-zwarten toe.

Spaubeek bleef drukken en Neerbeek kwam  niet meer van eigen helft af. Toch viel de 3-1 na een fout op het middenveld werd de bal blind naar voren geschoten door een Neerbeek-speler en waar Sean ongelukkig over de bal heen trapte kon een andere Neerbeek-middenvelder op Gilbert af en schoot de 3-1 in het netje. Dit was een domper, want hierdoor was je weer terug bij af. Toch bleef Spaubeek aanzetten en kansen creëren. En waar het in de eerste helft niet lukte, lukte het vijf minuten voor tijd wel voor Jorn. Hij zette na een mooie aanval de 3-2 op het scorebord. De laatste vijf minuten speelde Spaubeek nog alles of niets, maar het mocht helaas niet baten.

Een onnodig weggeven wedstrijd, waarin Spaubeek minimaal een punt verdiende en misschien wel de overwinning. Maar daar koop je niets mee. Spaubeek zit nu in de hoek waar de klappen vallen en moet zich hieruit knokken om niet al te veel terrein te verliezen op de nummers 3, 4 en 5. Spaubeek moet nog hard aan de bak om de wedstrijden voor de winterstop tegen Haslou, Schinnen en de Leeuw tot een goed einde te brengen.