Urmondia 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

Nadat we vorige week een grote misstap hadden gemaakt door uit bij de rode lantaarndrager RKUVC met 2-0 te verliezen, stond deze week het duel met de nummer 11 Urmondia op het programma. Spaubeek wou zich revancheren ten opzichte van de supporters en zichzelf. Daarom werd er door de week goed getraind. Op vrijdag was zelfs nog het foute feest met Sorry voor de Krekels en DJ Fiasco. Een heerlijk feestje dat voor sommige wel een beetje fout af is gelopen. Nadat op zaterdag geen enkel jeugdteam verloren had was het nu de taak aan de senioren.

De wedstrijdselectie zag er wel wat anders uit dan normaal, want de selectie werd geteisterd door een blessuregolf. Zowel Ryan, Bouke als Joost kregen slecht nieuws van fysiotherapeuten en specialisten uit het ziekenhuis. De heren moeten minimaal vier weken van de kant toekijken. Verder is aanvoerder Albert nog altijd niet hersteld van de klap die hij tegen zijn hoofd kreeg en is Joey op de weg terug.

De wedstrijd begon en Spaubeek probeerde de eerste tien minuten sterk uit de startblokken te komen. Dit lukte redelijk, waardoor Spaubeek met twee gevaarlijke vrije trappen van de zijkant probeerde te scoren. Helaas lukte dit niet. De volgende twintig minuten kun je opschrijven als rommelig, hard werken en weinig kansen.

Tot zo een tien minuten voor rust, Spaubeek kreeg een vrije trap van 30 meter. Hij krulde de bal er goed in en deze werd nog verlengd door een Urmondia-verdediger, waardoor de Urmondia keeper het nakijken had 0-1!

Vlak hierna moest Mitchel die al niet helemaal okselfris begon aan de partij het veld verlaten voor Jeroen. Voor rust werd het nog een keer spannend voor Spaubeek, de beste aanvaller van Urmondia Vincent Borger schoot van twintig meter goed in, maar Gilbert redde knap op deze inzet. Hierdoor konden de mannen van Yvo 0-1 thee gaan drinken.

In de rust werd er op gehamerd dat we vooral niets weg moest geven en waar mogelijk was de wedstrijd op slot te gooien.

Na rust eenzelfde spelbeeld waar veel strijd werd geleverd door beide ploegen en weinig kansen werden gecreëerd. Toch was het Spaubeek dat tien minuten na rust de wedstrijd in handen had, met een paar mooie combinaties kwam ze er een paar keer goed door aan de zijkant. Maar de laatste pass of voorzet was steeds te matig om een 100% kans te creëren.

Met nog een kwartier te spelen werd Tjeerd gewisseld voor Medi en ging Urmondia met een extra spits spelen. Met nog tien minuten op de klok speelde Spaubeek nog steeds vrij aanvallend, waardoor het op bijna het hele veld 1 op 1 stond. Hier profiteerde Urmondia van, want van twintig meter schoot een Urmondia-speler de bal richting Gilbert. Waar iedereen dacht dat Gilbert deze bal makkelijk vast zou pakken, stuiterde de bal ongelukkig tegen de borst van onze goalie, waardoor de bal in de voeten van de spits van Urmondia kwam. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en schoot al glijdend de 1-1 binnen. Spaubeek baalde als een stekker, want de ploeg gaf niets weg en uit het niets stond het zomaar gelijk.

Spaubeek zocht meteen weer de aanval om de leiding in de wedstrijd opnieuw te pakken. Na een mooie actie van Charlie ging hij 1 op 1 met de keeper van Urmondia. Charlie schoot goed in maar de keeper redde knap. De rebound kwam pal voor de voeten van youngster Medi deze schoot de bal in maar een verdediger van Urmondia gleed daar net op tijd voor waardoor het gelijk bleef.

Uit de tegenaanval was het wel raak, slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat een Urmondia-middenvelder vrij mocht uithalen. Deze schoot met de punt van de schoen heel gelukkig over Gilbert heen en zo stond het opeens 2-1 voor Urmondia.

Voor de laatste paar minuten werd Danny nog ingebracht voor Ralph. In deze alles of niets poging werden een stuk of zes hoekschoppen nog gecreëerd, maar helaas geen doelpunten meer. Vol ongeloof droop Spaubeek richting kleedkamer, want we krijgen weer twee goalen tegen, terwijl je eigenlijk niets weggeeft op wat afstandsschoten na.

Het was zeker geen goede wedstrijd, maar wel een wedstrijd waar je gewoon drie punten over de streep moet trekken. Dit gebeurde helaas niet, waardoor Spaubeek weer in de middenmoot terugzakt. Volgende week komt de eveneens teruggezakte concurrent Haslou op bezoek. We verwachten dat Spaubeek zijn rug recht en gewoon weer zal strijden om de drie punten in Spaubeek te houden. 

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631966617262{/flickr-album}