RKUVC 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 0

·

·

, ,

| Spaubeek lijdt onnodige nederlaag in matige wedstrijd

De Spaubeekse karavaan trok deze keer naar Ulestraten, waar de wedstrijd tegen hekkensluiter RKUVC op het programma stond. Hoewel de thuisploeg uit de eerste zeven wedstrijden slechts drie punten verzamelde, was Spaubeek gewaarschuwd voor een overgemotiveerde tegenstander die snel de aansluiting zou moeten vinden met de andere staartploegen.

Albert, Ryan, Joey en Danny waren deze keer de afwezigen, terwijl Charlie en Jorn terugkeerden in het team. Koning Winter deed dit weekend voor de eerste keer zijn intrede, met als gevolg een koude wind en een laagstaande zon die het overgrote deel van het Spaubeek publiek dwong kort na de aftrap naar de andere zijde te verhuizen.

Yvo haalde in de wedstrijdbespreking twee punten naar voren: allereerst kon men een tot op het bot gemotiveerde tegenstander verwachten en verder de wetenschap dat er in het eerste kwartier meteen een aantal grote kansen zouden ontstaan. Deze woorden bleken zeker niet gelogen: RKUVC speelde met het mes tussen de tanden, zat overal kort op en maakte Spaubeek tot op zekere hoogte het voetbal onmogelijk.

Punt twee van Yvo bleek ook volledig juist: de aangekondigde kansen in het begin. Joost produceerde een afzwaaier uit een vrije trap, Tjeerd schoot van dichtbij tegen de doelman, Sean mikte een vrije trap net naast en Medi wist een ogenschijnlijk simpele intikker niet tot doelpunt te promoveren. De thuisploeg in het wit-zwart deed dit beter: de eerste mogelijkheid in de 35e minuut werd gelijk verzilverd. Een schot van zo’n 18 meter was Gilbert te machtig, 1-0 voor de thuisploeg.

De geel-zwarte formatie van Yvo en Ray moest dus in de achtervolging tegen een ploeg die compact verdedigde en ieder duel met 200% aanging. Dat sommige spelers van de thuisploeg dit met wel erg veel overgave deden, bleek even later. De spits van RKUVC werd terecht van het veld gestuurd na een schandalige charge op Bouke. Bouke moest als gevolg van deze tackle nog voor rust het veld verlaten, zijn plek werd ingenomen door Jorn. In de resterende minuten voor de thee gebeurde niet veel meer, waardoor Spaubeek met een 1-0 achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.

Het wedstrijdbeeld van de twee helft kan eigenlijk in één zin worden omschreven: Spaubeek drong aan, RKUVC verdedigde. Mitchell, die al geel op zak had, werd vervangen door Charlie. Met een ultraoffensieve speelwijze trachtten de bezoekers de gelijkmaker te forceren, maar enkele zeer grote kansen werden stuk voor stuk om zeep geholpen. De UVC-doelman keepte een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg op de been. Jeroen kwam leeftijdsgenoot Medi nog vervangen, en Spaubeek zette in de slotfase alles op alles.

De treffer viel echter zo’n tien minuten voor tijd aan de andere kant. Een vrije trap viel achter de verdediging, werd opgepikt door een RKUVC-speler en vervolgens in het doel achter Gilbert gedeponeerd, 2-0. Robbie kreeg nog een makkelijk gegeven tweede gele kaart en kon voortijdig inrukken. In de resterende minuten probeerden de geel-zwarten nog wel een doelpunt te forceren, maar de bal wilde er simpelweg niet in. De thuisploeg trok de overwinning over de streep en bezorgde Spaubeek zijn eerste nederlaag sinds begin september.

Na afloop werden in het MFC de wonden gelikt onder het genot van het gebruikelijke bier en het lekkere eten van Hans. Vandaag was het voetbal zeker niet goed, maar als de eerste kansen waren omgezet in doelpunten, had Spaubeek de wedstrijd waarschijnlijk toch in winst omgezet. Volgende week mag men zich revancheren in Urmond. Tot dan! 

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631897215728{/flickr-album}