VV Spaubeek 1 – HBC ’09 1 | 3 – 2

·

·

, ,

| Spaubeek 1 pakt eerste driepunten op eigen bodem

Na drie thuiswedstrijden zonder winst mocht Spaubeek vandaag poging vier wagen om ook op eigen veld de drie punten binnen te slepen. De afgelopen twee wedstrijden wist Spaubeek zich knap terug te vechten vanuit een schier onmogelijke achterstand, maar deze keer was het toch de bedoeling om het niet zo ver te laten komen. Winnen, dat was eigenlijk de enige opdracht tegen de Holtum Buchten Combinatie.

Dat moest Spaubeek doen zonder de geblesseerd geraakte Charlie. Ook Ryan en Joey moesten vandaag wederom toekijken vanaf de zijlijn. Jorn keerde terug van zijn Zuid-Afrikaanse huwelijksreis, maar mocht nog ritme opdoen in het tweede elftal. Goudhaantje Medi mocht starten, en ook Paultje ‘Boe’ Aelmans maakte zijn opwachting in de basis. Gilbert kreeg donderdag een klap van de graafmachine, maar verdronk de pijn al snel weer in het MFC en was zodoende fit genoeg om te starten.

Spaubeek begon uiterst scherp aan de wedstrijd en won vanaf het begin vrijwel alle duels. Mannen als Bouke, Mitchel en Paul wonnen al hun persoonlijke duels en maakten het leven van de HBC-aanvallers erg zuur. Verder werd er aardig gecombineerd op het dramatisch slechte hoofdveld. Dit leidde na ruim een kwartier spelen tot de verdiende openingstreffer: een voorzet van Sean kon onvoldoende verwerkt worden door de doelman van HBC, en de bal viel pardoes voor de voeten van, jawel hoor, A-speler Medi. De bal binnenwerken was vervolgens een koud kunstje voor hem, 1-0!

Spaubeek ging op dezelfde voet verder en tekende enkele minuten ook meteen de tweede treffer aan. Een fraaie steekbal van Mitchel werd op waarde geschat door Medi, die de panklaar legde voor Tjeerd, 2-0. De geel-zwarten hadden de wedstrijd vrij stevig in handen en er leek haast geen vuiltje aan de lucht.

Toch bracht HBC de spanning snel weer terug: een kopbal werd in eerste instantie nog fraai gepareerd door Gilbert, maar op de rebound was hij kansloos, 2-1. De bezoekers, gestoken in het oranje-wit-zwart, gingen op zoek naar meer, maar kwamen bedrogen uit.

Een hoekschop van Sean werd door de gretige Tjeerd binnen geknikt, 3-1. Doelpunt nummer zeven voor hem in het nog prille seizoen. Plus Franssen is overigens blij dat de afspraak voor een pizza na ieder doelpunt niet meer staat… Vlak voor rust miste de spits van de gasten nog een grote kopkans van dichtbij, waardoor Spaubeek met een 3-1 voorsprong aan de thee mocht.

Na rust ging HBC meer risico nemen, gooide een spits erbij en dwong de thuisploeg meer achteruit. Dit leidde tot kramp bij Medi na vijftig minuten, een record waar zelfs Tjeerd in zijn jongere jaren niet bij in de buurt kwam…

Hoewel Spaubeek er niet meer uit leek te komen, wist HBC’09 ook niet echt noemenswaardige mogelijkheden te creëren. Ruim een kwartier voor tijd voerden Yvo en Ray twee wissels door: Danny verving Medi en Wouter verliet het veld voor de weer herstelde Albert.

Zo’n tien minuten voor tijd werd een wel erg makkelijk gegeven indirecte vrije trap vanwege ‘klemmen van de bal’ over geknald. Even later viel de aansluitingstreffer dan toch: een vrije trap werd door Sean gemist en binnen geknikt van dichtbij, 3-2.

Aan de andere kant creëerde de geelhemden nog  gevaar middels een hard schot van Danny, na goed terugleggen van Joost. De doelman van de fusieclub wist echter redding te brengen. Even later moest Danny ‘Jantje erin, Jantje eruit’ het veld geblesseerd verlaten, zijn plek werd ingenomen door Jeroen. Spaubeek werd in de resterende minuten nog teruggedrongen, maar hield goed stand. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting alom aanwezig, de eerste thuiszege mochten worden gevierd!

Patrick en Claudia verwenden de mannen na afloop met broodjes kroket, frikandel en hamburger, die overigens probleemloos naar binnen werden gewerkt. De flesjes Jupiler waren uiteraard ook weer erg in trek. DJ Slotti kwam op gang en Tjeerd liet de overgebleven aanwezigen smullen van zijn dansmoves.

Aanstaande vrijdag speelt Spaubeek een vriendschappelijke wedstrijd bij Langberg, waarna de selectie en alle anderen die meewillen een bezoek gaan brengen aan de Starfish. Zondag is vrij, de eerstvolgende competitiewedstrijd zal worden afgewerkt bij RKUVC in Ulestraten. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631797020696{/flickr-album}