ADVEO 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 3

·

·

, ,

| Een verbroken ritueel, frietje fiasco en de comeback boys van Spaubeek 1

Nadat we vorige week nog een puntje hebben gered thuis tegen Stadbroek 1 na een matige eerste helft en een zeer goede tweede helft stond vandaag de pittige uitwedstrijd tegen koploper Adveo 1 uit Oirsbeek op het programma.

In aanloop naar deze wedstrijd mochten we Paultje Aelmans weer begroeten op de training. De man die altijd lacht had na zijn bijzonder ongelukkig opgelopen blinde darmontsteking een paar weken vakantie gepakt om uiteindelijk weer terug te keren naar het altijd gezellige Spaubeek. Hij toonde op de training meteen zijn skills door weer te laten zien waarom we hem zo gemist hebben. Helaas moesten er deze week ook twee spelers afhaken voor het duel tegen de koploper. Aanvoerder Albert was geschorst en Ryan had nog teveel last van zijn knie. Ook Jorn geniet nog van zijn laatste dagen in Zuid-Afrika en Joey is helaas ook nog altijd geblesseerd.

Tijdens de wedstrijdbespreking kwam aan de orde dat Adveo toch wel een erg aanvallend ingestelde ploeg is die de tegenstander graag zijn wil op legt. We konden dus een vrij open wedstrijd verwachten met twee redelijk aanvallende ploegen. Toen de wedstrijdbespreking voorbij was werd het ritueel van de eerste twee uitwedstrijden verbroken. En tot veel verbazing ging de blauwe frikandel van Jan Bastings voor het eerst mee naar een uitwedstrijd. Zou dit dan ook meteen het eerste puntverlies in een uitwedstrijd zijn voor het vlaggenschip vroegen een aantal geel-zwarten zich af.

Toen we aankwamen in Oirsbeek zagen we het busje van Royal staan, die later die middag de kantine van Adveo op stelten probeerde te zetten. Royal heeft een vinger in de pap daar in Oirsbeek, want er is zelfs een gerecht naar de naam van de zoon van verzorger Joep vernoemd. Een frietje Fiasco wel te verstaan.

Het groene matje in Oirsbeek lag er redelijk bij alleen had de veldspecialist een weekje vakantie genomen, waardoor het gras iets aan de hoge kant was. Het leek alsof de bal niet kon stuiteren en je zowaar met een plofbal speelde.

De wedstrijd begon goed voor Spaubeek, dat zeker na vorige week goed wou beginnen. Nadat de verdediging van Adveo onderdruk werd gezet veroverde Spaubeek de bal, hierdoor moest een Adveo speler een overtreding maken aan de linkerkant van het veld zo een 30 meter van het doel. Bouke slingerde de bal gevaarlijk voor het doel en de keeper die wat weg had van Giovinco en niet groter was dan onze kleine grote man Ralph kon met moeite de bal keren. Een attente Charlie was er als de kippen bij om de door de keeper verwerkte bal binnen te schieten, dit gebeurde ook en zo stond Spaubeek na een kleine 5 minuten al op een 0-1 voorsprong. De dildo-party van zaterdag in huize Caelen had Charlie op scherp gezet en dit liet hij meteen zien in Oirsbeek.

De eerste helft was van redelijk niveau en beide ploegen probeerde te voetballen maar tot echte grote kansen kwamen beide ploegen niet. Na 25 minuten verloor Spaubeek slordig de bal op het middenveld en twee balcontacten later stond de Adveo-linksbuiten alleen voor Gilbert en maakte de eerste gevaarlijk situatie koelbloedig af, 1-1.

Vijf minuten later gaf de scheids een wat makkelijk gegeven vrije trap aan Adveo,. De Adveo-spits die een goede trap had legde de bal zeer gevaarlijk voor en een verdediger van Adveo kon nadat hij een Spaubeek speler wegduwde vrij inkoppen 2-1. De geelzwarten baalde, want het gaf 1,5 kans weg en kreeg twee tegendoelpunten.

Spaubeek creëerde via Joost, Tjeerd en Charlie nog wel wat gevaarlijke momenten maar of het vizier stond niet op scherp of de eindpass bleek onnauwkeurig. Vijf minuten voor rust kreeg Adveo een vrije trap rond de middellijn, deze werd snel genomen en waar twee spelers van Spaubeek onder de bal doorgingen kon de topscoorder van de 4e klasse C aanleggen voor alweer zijn elfde doelpunt uit zes wedstrijden, 3-1. Hiermee dompelde hij het vlaggenschip vlak voor de thee in rouw.

In de rust werd gesproken over een Spaubeek dat de eerste helft niet slecht speelde en de eerste 25 minuten alles onder controle had, maar een kwartier ongeconcentreerd speelde Adveo meteen zag uitlopen naar 3-1. De adviezen voor een goede tweede helft waren met veel passie en druk vooruit voetballen, een beetje alles of niets net als de tweede helft tegen Stadbroek een week eerder. Er vonden twee wisselingen plaats in de rust: de ongelukkig spelende Danny en Mitchel werden vervangen door supersub Medi en teruggekeerde goedlachse Paultje.

De tweede helft begon Spaubeek sterk en dwong Adveo terug op eigen helft. Adveo ontsnapte net na rust nadat Tjeerd zijn directe tegenstander had gepasseerd. Een paar minuten later werd diezelfde Tjeerd gezocht en weer was hij zijn tegenstander de baas, deze had zelfs een overtreding nodig om Tjeerd te stoppen. De overtreding was binnen de 16 meter en dus een penalty! Een klusje voor Sean was dit en ondanks dat Giovinco wat rare bewegingen maakte op de lijn schoot Sean hem feilloos binnen, 2-3.

Adveo raakte wat gefrustreerder en dit liet de nummer 11 van Adveo blijken door na een verloren duel met onze verdediging die de tweede helft zeer solide speelde de bal weg te trappen. Deze nummer 11 had al geel en kreeg zijn tweede geel voorgeschoteld. Normaal is 1+1 = 2, maar deze scheidsrechter had andere regels en had volgens mij het verkeerde notitieblokje na rust meegenomen, waardoor de aanvaller van Adveo mocht doorspelen.

Spaubeek bleef druk zetten op Adveo dat niet meer van eigen helft afkwam. De rechtsback van Adveo kreeg de bal en na goed druk zetten van Charlie die vandaag zelfs slidings maakte, belandde de bal bij Joost. Joost passeerde soepel zijn man en bleek niet egoïstisch te zijn door de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Tjeerd die vaker moeite heeft van vijf meter te scoren, maar maakte in twee instanties toch de 3-3. Geheel verdiend was deze gelijkmaker, omdat er nog maar een ploeg op het veld stond die deze wedstrijd wou winnen en dat was Spaubeek.

Zo een kwartier voor tijd kwam er weer een goede kans voor Spaubeek aan, want Joost die goed doorzette aan de rechterkant haalde de achterlijn en speelde de geheel vrijstaande Robbie in, maar helaas gleed deze door het gladde veld uit. Vlak hierna was het weer de combinatie Joost-Robbie die voor gevaar zorgde. Joost met wederom een goede actie legde de bal terug op de 16 en Robbie schoot rakelings langs de paal. Zo bleef het dus gelijk.

Spaubeek kende een sterke fase en na een slalom van Robbie werd een vrije trap versierd randje 16. Sean nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal hard in, de vingertoppen van Giovinco voorkwam erger. Uit de corner kwam weer een gevaarlijk moment, maar weer voorkwam de keeper om de bal voor de neus van een Spaubeek-speler bij de tweede paal weg te tikken.

Adveo duidelijk geïrriteerd dat ze vandaag niet lekker in hun spel kwamen begonnen wat harder te spelen en Medi was hiervan het slachtoffer. De linksback van Adveo kwam keer op keer in de problemen door de goed ingevallen Medi en kwam handen en voeten gekort om Medi te stoppen. Na een harde overtreding kreeg ook die linksback zijn tweede gele kaart voorgeschoteld, maar wederom waren de regels bij de man in het zwart raar, want ook deze speler hoefde niet het veld uit. Even later ging Bouke hard het duel in en kreeg geel, in dezelfde actie duwde een speler van Adveo Medi naar de grond en voor beide spelers was het einde wedstrijd. Bouke mocht zijn tweede gele kaart in ontvangst nemen en dat was nu opeens wel 1+1=2 en de nummer 7 van Adveo kreeg direct rood.

De laatste vijf minuten maakte Adveo het Spaubeek nog moeilijk met twee verkregen vrije trappen aan de zijkant. De eerste belandde in een scrimmage, waarbij niemand de bal op doel kon schieten en dus verwerkt werd. De tweede vrije trap belandde wel op een Adveo-hoofd, maar deze bal zeilde een halve meter naast de paal.

Kort hierna floot de scheids voor het einde en mochten beide ploegen een puntje bijschrijven. Voor Spaubeek twee verloren punten, maar de oppermachtige tweede helft belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.

Na de wedstrijd vertrok de caravaan weer door naar het Multi, waar Hans (bedankt voor je nieuwe heup) en Erik ons weer stonden op te wachten met heerlijke soep en brood. Ook de goudgele rakkers gingen er in hoog tempo in bij de mannen. Ivo Joordens sloot de avond af door bij studio voetbal geweldig uit zijn slof te schieten en we weten nog niet of hij aan de hand van die camerabeelden nog geschorst gaat worden en er volgende week thuis tegen HBC ’09 erbij is. Wordt vervolgd….

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631746173284{/flickr-album}