Sponsor van de maand – Erik Veugen Installatietechniek

·

·

,

Voor de sponsor van de maand oktober kon ik deze maand terecht op de Alexanderstraat 14 in Spaubeek. Eenheel bijzonder adres want hier zijn twee sponsoren gevestigd van onze vereniging; EV Installatietechniek en Hairstyle Nadine. Op deze september avond zouden beide sponsoren ook een nieuw sponsorcontractondertekenen een leuke bijkomstigheid. Voor de komende maand mag Electro installateur Erik Veugen zich metzijn bedrijf EV installatietechniek sponsor van de maand noemen.

Wat voor bedrijf is EV Installatietechniek?
“EV Installatietechniek verzorgt Electro- installaties en verlichting. Wij doen dit voornamelijk voor de zakelijkemarkt en meestal voor keukenzaken. De meeste opdrachten hebben wij in Zuid-Limburg. Maar wij bedienen klanten in heel Limburg, nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een opdracht in Tegelen. Wij leveren werk af in zowel nieuwbouw als in bestaande bouw”.

Kunt u iets vertellen over de geschiedenis van u bedrijf?
“In heb ongeveer 4 jaar geleden mijn eigen zaak opgericht. Na eerst 10 jaar voor een klein bedrijf en vervolgensnog 5 jaar voor een grotere firma gewerkt te hebben wilde ik wel eens eigen baas zijn. Het is altijd een droomvan mij geweest om een eigen bedrijf op te starten. Ik kon toen ook een ander bedrijf overnemen maar koos ervoor om echt voor mij zelf iets heel nieuws te beginnen”.

Waar is het bedrijf gevestigd en hoe is het georganiseerd?
“Mijn bedrijf is vanuit thuis uit georganiseerd. Wel heb ik wat voorraad en materiaal opgeslagen in Schimmerten Geleen. Personeel heb ik niet in dienst. Wel huur ik af en toe hulp in bij grote opdrachten. Eigenlijk doe ikzoveel mogelijk zelf. De offertes en facturatie doe ik bijvoorbeeld ook zelf. Voor de boekhouding kan ik terechtbij mijn zwager”.

Het zijn zware tijden voor ondernemers. Hoe merkt u dat als vrij jong bedrijf?
“Nou ik mag eigenlijk niet klagen. Vanaf de start van mijn bedrijf is het erg goed gegaan. Je merkt nu wel dat demarkt wat hectischer aan het worden is. Op internet zoekt iedereen naar de meest goedkope oplossing. Door deonzekerheid bij bedrijven wachten zij vaak tot het laatste moment met beslissen. Hierdoor kan er soms wattijdsdruk op een opdracht komen te staan. Het is in deze tijd best wel hard knokken om opdrachten binnen tekrijgen, vooral het grote werk. De aanvragen lopen wel wat terug en daar pieker je natuurlijk wel eens over.Echter krijg ik nog voldoende opdrachten”.

Hoe probeert u zich te onderscheiden van de concurrentie?
“Het feit dat ik veel opdrachten krijg komt denk ik vanwege de goede naam die ik in de jaren heb opgebouwd. Ikheb veel vaste klanten die weten wat zij aan EV Installatietechniek hebben. Omdat ik altijd zelf bij de klantenkom ben ik ook een herkenbaar en betrouwbaar gezicht voor de mensen. Daarnaast ben ik als klein bedrijf ookerg flexibel. Ook met onze exclusieve verlichting en ons specialistische werk weten wij ons te onderscheiden”.

Hoe ben je dit vak ingerold?
“Het is eigenlijk altijd al mijn hobby geweest. Vroeger speelde ik al veel met elektrische treintjes en dit ging vankwaad naar erger. Ik heb zelfs complete wasmachines op jonge leeftijd uit elkaar gehaald. Vanwege mijnvergaande interesse ben ik dan ook een opleiding tot elektricien gaan volgen dit deed ik op de MTS (kort). Ookhierna heb ik nog cursussen gevolgd zoals bijvoorbeeld 1e monteur en 2e monteur”.

U bent shirtsponsor van de B-jeugd. Hoe is het om u bedrijfsnaam terug te zien op de prachtige geelzwarte shirts van VV Spaubeek?
“Nou dat vind ik echt prachtig. Ik ben er trots op dat mijn bedrijfsnaam op deze manier gepromoot wordt. Methet reclamebord langs het hoofdveld ben ik ook erg content”.

U bent ook steeds vaker te vinden op de voetbalclub en in de kantine. Is dit om te controleren of hetreclamebord nog netjes op hangt of heeft dit ook andere redenen?
“Uiteraard vanwege het reclamebord. Ik bezoek de kantine puur uit zakelijk belang en om te netwerken, haha. Nee zonder gekheid ik kom graag in de kantine voor de gezelligheid en uiteraard om een lekker pintje te drinken”.