VV Roosteren 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 4

·

·

, ,

| Rentree Quix en Jopie, Jan Bastings en een swingend Spaubeek de 2e helft!

Na vorige week had het vlaggenschip weer wat goed te maken. Het gelijke spel tegen Born leverde de ploeg ternauwernood maar een puntje op en het vertoonde spel was matig. Dit besefte de ploeg, daarom werd er op dinsdag en donderdag zeer scherp en goed getraind. Er werd op donderdag getraind, omdat Jorn op vrijdag in het huwelijksbootje stapte met zijn Sanne. Namens de selectie en heel VV Spaubeek wensen we Jorn en zijn kersverse echtgenote Sanne proficiat en een fantastische tijd tijdens hun huwelijksreis.

De bende trok onder leiding van vrachtwagenchauffeur Danny Bastings naar Roosteren. Spaubeek en Roosteren stonden gelijk in punten, beide 4 uit 3. Winst was dus gewenst. Na lange afwezigheid waren Mitchel Quix en Joost Glaser terug bij de selectie. Dit tot grote vreugde van heel Spaubeek. Joost maakte na een jaar afwezigheid zijn rentree, bijzonder knap. Mitchel echter na twee jaar. Petje af hoor om terug te komen op dit niveau. De weer meegereisde twaalfde man had dan ook een mooi eerbetoon voor hem gemaakt in de vorm van een prachtig spandoek! Waardering van iedereen voor zijn enorme werklust.

Door feesten en partijen waren enkele wijzigingen in de basiself noodzakelijk. Gilbert en de reeds genoemde Mitch begonnen in de basiself. Jopie begon op de bank naast de twee yougsters Medi en Jeroen. Direct vanaf het begin was te merken dat Spaubeek hier een goed resultaat wilde behalen. Het waren echter maar speldenprikjes die het uitdeelde en hiermee maakte het Roosteren nog niet echt bang.

Spaubeek speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander zonder echt goede kansen te creëren. Na 25 minuten counterde Roosteren een keer scherp met als gevolg dat Gilbert even aan de rem moest trekken. Geel en een vrije trap rond de zestien. Deze eindigde hard in de muur bij Jan. Enkele minuten later was het Tjeerd die ontsnapte aan de andere kant. Hij snelde op de laatste man van Roosteren af en ook deze trok aan de rem. Op of net over randje 16m?? De overigens goed leidende scheidsrechter legde de bal niet op de stip en de speler van Roosteren kreeg de gele kaart voorgeschoteld. Ook deze vrije trap belandde in de muur. Zo was er nog altijd bitter weinig gebeurd in de eerste helft.

De laatste kans voor de rust was voor Charlie die na goed voetballend werk van Ralph werd vrijgespeeld. Charlie slalomde als vanouds om twee man heen en schoot in de linkerhoek. De keeper van Roosteren strekte zich net voldoende, waardoor de mannen met een brilstand aan de thee mochten beginnen.

In de rust werd de nadruk gelegd dat we vooral zo door moesten gaan, op de goede momenten druk zetten, duels blijven winnen en proberen te voetballen; dan komen de kansen vanzelf wel. Achterin stond het overigens als een huis onder leiding van aanvoerder Albert Laugs die tegenwoordig de bijnaam “Van Bommel” heeft gekregen!!

De tweede helft begon goed en Spaubeek speelde fris voetbal. Beetje bij beetje werd er meer druk gelegd op de ervaren verdediging van Roosteren. Na een minuut of tien legde Sean de bal panklaar op het voorhoofd van Tjeerd, deze kopte de bal in de verre hoek en spatte uiteen op de lat. Charlie stond goed op te letten en bedacht zich geen moment. Hard en op ooghoogte gaf hij de bal voor op de inkomende Jan Bastings. Danny stond zo vrij dat het simpel binnenkoppen was, 0-1.

Na deze treffer bleef Spaubeek aandringen. Toch glipte de ervaren Kevin Golsteijn door de sterke defensie van Spaubeek heen. Ryan moest handelend optreden en deed dit hij zoals we van hem gewend zijn prima. Roosteren bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, waardoor er voor Spaubeek meer en meer ruimtes kwamen. De spitsen maakten hier gretig gebruik van. Charlie zette met een prima actie Tjeerd vrij voor de keeper, echter zat deze jongeheer met zijn hoofd nog bij vrijdag waar hij er vrolijk op los danste. Hij miste een eigenlijk niet te missen kans.

Spaubeek bleef echter aandringen, Robbie en weer Tjeerd zorgden voor gevaar, maar door goed verdedigend werk van de laatste verdediger werden problemen op het laatste moment verhinderd. Ook een prachtig genomen vrije trap van Sean belandde nog op de lat. Spaubeek wisselde, Mitchel werd moegestreden vervangen door Jeroen en ook Joost mocht zijn rentree maken, hij loste Tjeerd af in de spits.

Het bleef maar steeds 0-1 en je weet hoe dit soms kan aflopen. Maar zes minuten voor tijd was het moment dan toch daar. Het verse bloed gaf Spaubeek nog meer pit. Joost was meteen gevaarlijk en na een goede solo besloot hij de keeper eens te testen met een hard schoot. De keeper haalde ternauwernood de bal uit de lange hoek maar deze belandde voor de voeten van de goed oplettende goudhaan Charlie, 0-2!

Hierna leek de buit wel binnen en gaf Roosteren zich een beetje verloren. Doelpuntenmaker Charlie werd bedankt voor zijn bewezen diensten en afgelost door Medi. Ook deze invaller begon erg fris aan de wedstrijd, want bij zijn eerste actie frommelde hij tussen twee man door, hij troefde de laatste verdediger af die iets te veel tijd nodig had en schoot met een sliding de 0-3 hard onder de lat! Prima invalbeurt weer van de zoon van Peter Soetelmans.

Hierna was het helemaal open huis achterin bij Roosteren en kon Spaubeek uitlopen op een grote score; het bleef helaas maar bij één treffer. Joost was weer eens aan de haal met de bal en eigenlijk niet te stoppen. Met een mooie actie zette hij Danny vrij voor de keeper. Jan Bastings bleef rustig en schoof simpel de 0-4 binnen.

Hierna was het wachten op het laatste fluitsignaal, want beide ploegen vonden het wel welletjes zo. De man van de leiding hield zich echter strikt aan zijn nieuwe Casio wat resulteerde in een vrije trap tegen. Deze viel in de kluts voor de voeten van de grote spits van Roosteren. Knap legde deze sterke jongeman in de 55e minuut van de tweede helft het leer in het netje en bepaalde hiermee de 1-4 eindstand.

Spaubeek ging zeer verdiend aan de haal met de drie punten en er mag weer voorzichtig naar boven worden gekeken. Echter volgen er vier teams op één punt. Volgende week wacht een oude bekende. S.S.O.C. uit Stadbroek komt op bezoek aan de Schoolstraat. Deze ploeg streed in het kampioensjaar 2010-2011 tot de laatste speelronden met Spaubeek om de titel. Dus de mannen van Yvo mogen hun borst nat maken. Dinsdag en vrijdag er tegenaan, maar als we weer zo voetballen als tegen Roosteren heb ik er alle vertrouwen in; zo spreekt de heer Terwint…

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631613590572{/flickr-album}