VV Spaubeek 1 – VV Born 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Spaubeek op de valreep naast Born in matige wedstrijd

Vandaag stond al weer competitiewedstrijd nummer drie van deze jaargang op het programma: het gepromoveerde Born kwam op bezoek in Spaubeek. Hoewel vorige week vrij eenvoudig van mede-promovendus De Leeuw werd gewonnen, mocht Spaubeek zich vandaag de borst nat maken voor een zware dobber. Born speelde tweemaal gelijk en dat tegen hoog aangeschreven teams als ADVEO en HBC’09.

Vlak voor half drie moest Yvo nog enkele noodgedwongen wijzigingen doorvoeren in zijn equipe. Ryan bleek niet fit genoeg om te kunnen keepen, zijn plaats onder de lat werd ingenomen door alleskunner Gilbert. Verder was Remco Cornelissen vanwege een enkelblessure ook niet beschikbaar, hij werd vervangen door clubman Roger.

De eerste helft van geel-zwarte zijde kan eigenlijk in een paar woorden worden omgeschreven: rommelig, onrustig onzorgvuldig. Van achteruit werd vooral de lange bal gehanteerd, maar dit bleek een vrijwel kansloze missie voor de spitsen Charlie en Tjeerd. Ook de buitenste middenvelders Jorn en Danny werden te weinig aangespeeld, waardoor het enige Spaubeekse gevaar uit hoekschoppen ontstond. 

Aan de overzijde verrichte Gilbert twee cruciale reddingen: na ruim een kwartier pareerde hij knap een harde kopbal van dichtbij en vlak voor rust voorkwam hij een groen-wit doelpunt door als winnaar uit een één-tegen-één duel tevoorschijn te komen.

De tweede helft kwam Spaubeek beter uit de startblokken. De ploeg won meer duels en wist het eerste kwartier Born vast te zetten op eigen helft. Enkele hoekschoppen zorgden voor de nodige dreiging, maar de bal viel een paar keer net niet goed voor een Spaubeeks been. Twee voortreffelijke acties van slangenmens Charlie leidden helaas ook niet tot de zo gewenste openingsgoal.

Aan de overkant kropen de geel-zwarten door het oog van de naald toen een kopbal van de sterke rechterspits van Born rakelings over de deklat ging. Omdat alle voortekenen wezen op de bekende brilstand, werden de nodige wissels toegepast. Medi verving Charlie in de spits, Danny verliet het veld met kramp en werd gewisseld voor Roger en ook Jeroen mocht het veld betreden voor Jorn. De wedstrijd leek uit te draaien op een saaie, maar ook terechte 0-0.

Uiteindelijk bleek het vuurwerk bewaard te zijn voor het laatst. Born scoorde vlak voor tijd de 0-1 nadat enkele Spaubeekse verdedigers bleven hangen na een hoekschop. Over en uit, zou je zeggen. Sean dacht daar anders over. Hij krulde een vrije trap feilloos in de hoek van de keeper en redde zo op de valreep alsnog een punt, 1-1.

Toch lieten de bezoekers in het groen-wit het niet daarbij zitten. Een kopbal à la Wim Kieft in 1988 leek Gilbert te machtig te zijn, maar met een katachtige reflex voorkwam hij alsnog een geweldige anticlimax voor de geel-zwarten. Even later blies de niet kinderachtige scheidsrechter voor de laatste keer en mochten beide teams de punten delen.

Na de wedstrijd werden nog de nodige flesjes Jupiler meester gemaakt in de kantine. Dit bleken een aantal mannen van twee al een paar uurtjes langer te hebben gedaan, zo viel al snel te merken. Deze week wordt er dinsdag en donderdag getraind i.v.m. het huwelijk van Jorn. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen het stugge Roosteren, tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631557521671{/flickr-album}