VV De Leeuw 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 3

·

·

, ,

| Spaubeek 1 pakt drie punten bij De Leeuw

Op een bijna te warme zondagmiddag mocht het vlaggenschip onder leiding van Yvo Joordens aantreden voor zijn 1e uitwedstrijd dit seizoen. ‘De Rooien’ uit Brunssum oftewel De Leeuw was de tegenstander. Deze wedstrijd kon voor Spaubeek 1 niet vroeg genoeg komen, want het had in de eerste wedstrijd van dit seizoen een valse start gemaakt thuis tegen Schinnen. Vandaag dus revanche.

Na een goede wedstrijdbespreking trok de karavaan op weg naar Brunssum. De frikandel van Bassie bleef tot grote spijt van een aantal jongens aan de Schoolstraat staan.

Helaas mist Spaubeek 1 nog een aantal jongens door blessures. Joost, Joey, Paultje en Mitchel zijn gelukkig al op de goede weg terug en zullen dan ook allemaal binnen een maand of twee hun rentree maken. De selectie zag er wat jonger uit dan normaliter, maar de jonge jongens kloppen dan ook nadrukkelijk aan de poort bij Yvo. De technische staf miste Spaubeek vandaag de ‘grote’ kleine man Ray Peters. Hij stond zijn vrouw bij, want zij voelde zich verre van lekker.

De opstelling was bijna hetzelfde, alleen Charlie had had voor het eerst zijn basisplaats. De bank werd warm gehouden door Medi, Jeroen, Gilbert en Remco Cornelissen.

Spaubeek begon sterk aan het duel en zette op de goede momenten druk. Zo was het ook Spaubeek dat de eerste goede aanval opzette. Charlie kreeg de bal voorin, draaide mooi open en probeerde de doorgelopen Jorn alleen voor de keeper te zetten, maar helaas zat er een been van De Leeuw tussen. Vlak daarna draaide Charlie behendig om zijn tegenstander heen en liep de zestien in, hij bereikte Tjeerd op de 5 meter maar de rechterteen van de keeper van De Leeuw voorkwam een bijna zeker doelpunt.

Steeds werd de vrije man van achteruit op het middenveld gevonden. Door goed voetballend werk van Ralph en Bouke ontstond de volgende kans. Tjeerd liet zich zakken vanuit de spits en met een mooie steekpass zette hij Robbie alleen voor de goal. Deze raakte de bal niet optimaal waardoor een verdediger hem van de lijn kon halen. Hierdoor kwam deze panklaar voor de voeten van Charlie. Iedereen liep al juichend naar de hoekvlag om deze goal met een samba-achtig dansje te vieren, echter schoot Charlie de bal keihard via de handen van de keeper naast. Zo had het na een klein kwartier toch al zeker 2-0 moeten staan met twee 100% kansen en wat gevaarlijke hoekschoppen en afstandsschoten.

Na de drinkpauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Spaubeek probeerde rustig het gaatje te vinden en De Leeuw verdedigde maar probeerde er via de counter uit te komen wat tot dan toe nog niet was gelukt. Vlak voor rust was er dan toch die ene gevaarlijke kans voor De Leeuw. Waar Spaubeek weer eens de verdediging van De Leeuw onder druk zette kwam een hele gevaarlijke lange bal precies tussen de keeper en verdediging in waarbij Spaubeek naar voren liep. De spits van De Leeuw liep slim om de buitenspelval heen, alleen op Ryan af. Albert probeerde dit in de zestien nog met een sliding te redden maar raakte zowel de bal als de man niet. Door deze sliding kon de spits van De Leeuw ook niet meer goed afwerken, waardoor de overigens prima leidende scheidsrechter een terechte penalty gaf. Spaubeek voelde de bui al hangen: missen zelf de kansen en het eerste gevaarlijke moment aan de andere kant zou dan zeker wel meteen raak zijn. Ryan probeerde de spits van De Leeuw uit zijn concentratie te krijgen en dat lukte, want een prima redding van Ryan zorgde dat de brilstand op het bord bleef staan.

Een minuut of vijf voor rust werd de mooiste aanval uit de eerste helft opgezet. Deze begon achterin en kwam via Charlie en Robbie bij Jorn terrecht. Deze legde hem terug op Bouke die een voorzet gaf op Tjeerd. Tjeerd hield de bal nog net binnen en begon aan een briljante solo. Hij passeerde een tegenstander op de achterlijn en schoot de bal binnen vanuit een onmogelijke hoek, 0-1! Deze stand bleek ook de ruststand en de mannen mochten aan de thee.

In de rust werd erop gehamerd dat we snel de wedstrijd op slot moesten gooien en dat we scherper voor de goal moesten zijn. In de rust werd aanvoerder Albert vervangen door Remco. Spaubeek kwam goed uit de kleedkamer. Er werd meteen de aanval gezocht wat een corner tot gevolg had. Een goed aangesneden corner van Bouke werd bij de eerste paal verlengd door “schildpad” Robbie waardoor Wouter deze bij de tweede paal zo kon binnenlopen, 0-2!

Hierna bleef Spaubeek de aanval zoeken en kon het verschillende keren uitlopen. Tjeerd en Charlie kwamen steeds vrij voor het doel maar misten helaas. Na de drinkpauze kwam De Leeuw eindelijk uit de schulp gekropen en zette het Spaubeek enkele minuten onder druk. Enkele gevaarlijke voorzetten en hoekschoppen waren het gevolg.

De laatste twintig minuten waren weer voor Spaubeek. Danny ging razendsnel alleen op de keeper af maar faalde in de afronding. Bij Spaubeek werden de spitsen vervangen. Charlie en Tjeerd eruit, Medi en Gilbert erin. Deze kregen allebei meteen een mooie kans. Waar Gilbert het naliet om de genadeklap uit te delen, deed Medi dat wel. Uiterst koelbloedig schoof deze “youngster” de bal na een mooie actie in de linkerhoek 0-3! Een mooi debuut voor deze talentvolle spits. ‘De Soetelmannetjes’ waren erg belangrijk voor het vlaggenschip vandaag met de beslissende 0-3 en vooral de gestopte pingel door de goed keepende Ryan. Niet veel later floot de scheids voor de laatste keer en mochten de mannen van Yvo de eerste drie punten achter hun naam schrijven.

Het was een wedstrijd waarin Spaubeek al voor rust het verschil had moeten maken. Al is een 0-3 uitslag bij De Leeuw zeker niet verkeerd. Volgende week wacht Born. Aan ‘m!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631521497628{/flickr-album}