VV Spaubeek 1 – SV Schinnen 1 | 1 – 2

·

·

, ,

Na drie maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, mochten de heren van Spaubeek 1 vandaag aantreden voor de ouverture van het nieuwe voetbalseizoen. Buurman Schinnen, dat vorig jaar verdienstelijk tweede eindigde achter het ongenaakbare Lindenheuvel, kwam op bezoek in de Schoolstraat. Een lekkere zonnetje, een mooi affiche en twee aan elkaar gewaagde ploegen, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig.

Afgelopen zomer heeft Spaubeek 1 de nodige mutaties ondergaan: Mikel Prooy, Remco Terwint, Kim van Beljouw en Laurens Damoiseaux verruilden het geel-zwart voor een ander tenue. Ryan Soetelmans kwam over van FC Geleen Zuid en Jorn Ouwehand keerde na een jaar afwezigheid terug op het vertrouwde nest. Verder schoven vanuit het tweede elftal Remco Cornelissen, Joey Ophelders, Paul Aelmans en Thijs Adriaanse door. Ook de langdurig geblesseerden Joost Glaser en Mitchel Quix hopen snel hun rentree te kunnen maken in het eerste elftal.

De wedstrijd begon dramatisch voor Spaubeek. Door balverlies in de laatste linie verscheen de Schinnense spits na drie minuten vrij voor doelman Ryan, die kansloos werd gelaten met een droge schuiver, 0-1.

De geel-zwarten pakten de draad snel weer op en gingen op zoek naar een snelle gelijkmaker. Die leek er ook te komen, toen Robbie in de zestien onreglementair ten val werd gebracht. Waar heel Spaubeek rekende op een strafschop, gaf de arbiter van dienst geen krimp en wuifde deze penaltyfase weg.

Aan de overkant redde Ryan twee maal bekwaam: eerst pareerde hij prima een vrije trap vanaf een meter of achttien, en even later kwam hij als winnaar uit een één-tegen-één situatie met de Schinnense aanvaller. Spaubeek wist ook niet bijster veel kansen te creëren, en dus was de 0-1 ruststand een logisch gevolg.

Na rust probeerde Spaubeek meer naar voren te voetballen en Schinnen het uitverdedigen onmogelijk te maken. Toch waren de beste kansen voor de gasten: tot tweemaal toe verzuimden de gasten de genadeslag uit te delen. Spaubeek speelde veelal op de helft van de blauw-zwarten, maar wisten maar zelden gevaarlijk te worden.

Na een uur werd Remco vervangen door Charlie, die met enkele aardige acties een paar corners en vrije trappen afdwong. Behalve een kopbal naast van Wouter wisten de gastheren niet veel gevaar te creëren uit deze standaardsituaties. Albert werd naar voren gedirigeerd waardoor er achterin steeds meer ruimte ontstond voor de snelle Schinnense counters. Eén van deze counters leidde tot de genadeklap, 0-2. Vanaf de aftrap scoorde Tjeerd nog tegen, maar helaas was dit meteen het laatste wapenfeit van dit duel. Ondanks het feit dat niet alle arbitrale beslissingen in het voordeel van Spaubeek uitvielen, mag er geconcludeerd dat de geel-zwarten een matige partij op de mat legden en ook niet veel meer verdienden.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen De Leeuw. Op het kunstgras in Brunssum mag Spaubeek zich herstellen van deze valse start. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157631388593272{/flickr-album}