VV Spaubeek 1 – SHH 1 | 0 – 0

·

·

, ,

| Spaubeek komt goed weg met gelijkspel tegen SHH

Na een week rust trad Spaubeek vandaag voor de eerste keer aan in de nacompetitie. Tegenstander SHH versloeg afgelopen week Schinnen na strafschoppen, en mocht dus een ronde verder. De mannen van twee en drie, die ’s morgens het seizoen afsloten met een onderlinge wedstrijd, plus de andere trouwe supporters genoten van een heerlijke lentezon en een zeer aangename temperatuur.

Het spel van Spaubeek was vanaf het begin echter niet om van te genieten. In de eerste helft ging vrijwel alles mis bij de thuisploeg. De linies stonden te ver van elkaar, tweede ballen werden nooit gewonnen en er zat weinig rust en overleg in het spel. Behoudens twee knappe acties van Thijs wisten de geel-zwarten niets te creëren, al werden er in de eerste helft ook geen noemenswaardige kansen weggegeven. Dat de gasten nog 120 minuten in de benen hadden van afgelopen donderdag, was niet aan het spelbeeld af te lezen. Een 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Ook na rust bleef de wedstrijd van Spaubeekse zijde meer weg hebben van een potje zomeravondvoetbal. Roger werkte zich een slag in de rondte op het middenveld, maar kon de steeds groter wordende gaten in de middenlinie steeds moeilijker dichtlopen. De groen-witten uit Herten hadden het betere van het spel en wisten vroeg in de tweede helft een paar aardige kansen te creëren.  De gasten hadden echter de pech dat Gilbert een magistrale middag beleefde en de ene na de andere bal vakkundig pareerde.

Met enkele wissels probeerde Yvo het spelbeeld nog te wijzigen: Mikel kwam voor Danny en een kwartier later werd de dapper strijdende Roger vervangen door Wouter. Ook in het laatste kwartier waren de mogelijkheden voor SHH, maar Gilbert was niet te passeren vanmiddag. Hij hield knap de nul en daarmee Spaubeek in de race voor de volgende ronde. In de slotfase had Thijs zelfs de niet verdiende 1-0 voor de gastheren kunnen aantekenen, maar zijn voorzet kon net niet worden binnengelopen door Prooy. De prima acterende arbiter floot even later voor de laatste maal en zo gingen de 22 spelers met een 0-0 eindstand de kleedkamers opzoeken.

Pinkstermaandag volgt de return op het kunstgras in Herten. Spaubeek zal dan echt anders voor de dag moeten komen om kans te houden op de finaleplek op 3 juni. Nog een paar keer alles voor elkaar geven en dan zit er absoluut meer in dan vandaag. Tot maandag!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157629834761670{/flickr-album}