VV Spaubeek 1 – Vaesrade 1 | 1 – 5

·

·

, ,

| Spaubeek lijdt kansloze nederlaag tegen sterk Vaesrade

Na de overwinning van vorige week op Haslou kon Spaubeek zich vandaag definitief veilig spelen in 3B. Een punt tegen het altijd lastige Vaesrade zou daarvoor kunnen volstaan, een driepunter was vanzelfsprekend voldoende. Bij een nederlaag zouden de geel-zwarten weer afhankelijk worden van de concurrentie.

Sponsordag, DJ, de nodige toeschouwers en een Koninginnenacht in het vooruitzicht: alle ingrediënten voor een geslaagde voetbalmiddag en –avond waren vooraf aanwezig. Zaterdag werden de D1 en F2 kampioen, zondagmorgen pakte het tweede een knappe overwinning op Geleen-Zuid 3 en speler van de week Pitt van Mierlo knalde de bal vooraf onberispelijk tegen de touwen: een goed resultaat van het eerste team zou het weekeinde van Spaubeek op sportief vlak tot een groot succes maken.

Spaubeek begon dramatisch aan de wedstrijd. Na nog geen minuut spelen schoot een linkspoot van de bezoekers uit Vaesrade, die nog een theoretische kans maakten op de titel, de bal feilloos binnen uit een vrije trap. De thuisploeg was helemaal van slag en was enkele minuten volledig de weg kwijt. De snelle aanvallers kregen veel ruimte en wisten zich daar wel raad mee.

Na een kleine minuten was de wedstrijd in feite over voor Spaubeek: na een lage voorzet kon topscorer Geurts vrij simpel de 0-2 aantekenen. De gastheren probeerden wel met een offensief snel de 1-2 te forceren, maar juist het tegenovergestelde gebeurde: een hoekschop belandde in de handen de doelman, die met een verre uittrap over dik zestig meter de spits uit Vaesrade lanceerde. Gilbert was zijn doel uitgelopen maar werd verslagen door een lobje, 0-3 en wedstrijd leek al in een vroeg stadium beslist. Laurens maakte er op slag van rust nog een wedstrijd van door uit een vrije trap de 1-3 aan te tekenen.

In de rust werden Kim en Tjeerd gewisseld voor Charlie en Paul, hopende dat Vaesrade middels een snelle tegentreffer nog aan het wankelen kon worden gebracht. Vanmiddag zat een goed resultaat er echter geen moment meer in. Twee snelle uitvallen zorgden in de slotfase ook nog voor de 1-4 en 1-5.

Na afloop bleek dat concurrent Brevendia en Bunde ook verloren hadden, maar dat Haslou verraste door bij Geleen-Zuid de volle buit mee te nemen. Rechtstreekse degradatie is niet meer mogelijk, maar Spaubeek zal nog een goed resultaat moeten neerzetten op bezoek bij De Ster om de nacompetitie alsnog te ontlopen.

Ondanks de fikse nederlaag was het na de wedstrijd nog wel gezellig en genoten de aanwezigen van de muziek en het lekkere lentezonnetje. Daarna werd door een aantal mensen het feestje nog voorgezet in Sittard. Deze week zal er twee keer scherp getraind moeten worden, en dan wacht de beslissende wedstrijd in Stein. Tot dan!

 {flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157629569776984{/flickr-album}