VV Spaubeek 1 – FC Geleen Zuid 1 | 1 – 4

·

·

, ,

| Goed voetballend Spaubeek blijft met lege handen achter

Vandaag stond de derby tegen de mannen van Geleen-Zuid op het programma. Een wedstrijd waar al weken naar uitgekeken werd. Dinsdag en vrijdag werd er erg scherp en fel getraind door de selectiespelers, dus de hoop op een goede afloop op zondag was dan ook vrij groot. Na de vrijdagtraining stonden er een aantal busjes voor de kantine van de geel-zwarten en werd het Duitse nachtleven op zijn kop gezet. Er werd tot in de vroege uurtjes gefeest in de Starfish en ik ben benieuwd of daar ook nog gescoord is geworden…

Op zondag tijdens de wedstrijd bespreking werden er een aantal pechvogels in het zonnetje gezet. Eerst was het onze leider Pascal Nijsten die een mooie polo kreeg van de selectie, daarna was het Joost Glaser die een Fortuna-shirt in ontvangst mocht nemen.

Toen de spelers onder aanvoering van DJ Slotti het veld op kwamen, stond de twaalfde man van Spaubeek op. Een groep van dertig gretige Spaubeekenaren die met vlaggen, megafoons en spandoeken het vlaggenschip een hart onder de riem staken. Een kippenvelmomentje en ik dacht bij mezelf: waar zie je dit nog? Alle elementen voor een geweldige wedstrijd waren daar.

Vanaf de eerste  minuut domineerde Spaubeek de wedstrijd. Misschien een beetje verrassend omdat de nummer 2 Geleen-Zuid over een jonge, maar erg goed voetballende ploeg beschikt. Zo kreeg Spaubeek ook een eerste gevaarlijk moment. Danny werd mooi aangespeeld aan de linkerkant en zocht zijn tegenstander op. Hij kwam er goed langs en de voorzet die hij afleverde zorgde voor een gevaarlijke situatie voor de goal, maar deze kon nog ternauwernood weg worden gewerkt door de roodzwarten van Geleen: hoekschop. Uit de hoekschop kwam weer een gevaarlijk moment, want de bal bleef lang hangen in het strafschopgebied en kwam voor de voeten van Wouter Sillen die de bal er helaas niet in kreeg.

De druk van Spaubeek hield aan, want even later werd Robbie de diepte in gestuurd na een goede pass van Tjeerd. Robbie omspeelde de keeper schoot op doel, maar de bal werd met een sliding van de lijn gegleden. Hierbij raakte de bal de hand van de Geleense verdediger, maar of dit met opzet was, daar twijfelt nu nog iedereen over. De twaalfde  man zweepte de mannen nog maar eens op en Spaubeek bleef de aanval zoeken. Een volgende kans was er voor Laurens die knap vrij werd gespeeld en goed doorliep naar het strafschopgebied. Hij schoot maar een prima redding van de Geleense doelman hield de brilstand op het bord.

Na een half uur was de storm wat gaan liggen van Spaubeek en kwam Geleen-Zuid meer in de wedstrijd. Wat drie minuten voor rust tot de eerste kans van Geleen leidde, een voorzet van links werd knap inkopt door de rechtsbuiten van Geleen en helaas was deze kopbal Gilbert te machtig 0-1. Dit was ook de ruststand en Spaubeek baalde toch wel, want dat was de eerste kans die ze weggaven en meteen bolde het netje.

In de rust werd nog eens onderstreept dat we goed aan het voetballen waren en dat we vooral zo door moesten gaan. Want de achterhoede met Roger en Bouke zat potdicht en Remco aan de linkerkant speelde een uitstekende wedstrijd.

Na rust was duidelijk dat Geleen beter uit de kleedkamer was gekomen dan Spaubeek en voetbalde de eerste vijf minuten na rust erg sterk. De bal bleef rond de 16 van Spaubeek hangen en de spits van Geleen, Heiligers reageerde attent en schoot de bal knap en hard in de onderhoek 0-2.

Spaubeek was het even kwijt en er moest een schepje bovenop als Spaubeek nog wat wilde halen vandaag. Geleen bleef de betere ploeg, maar Spaubeek kwam toch weer wat meer in de wedstrijd. Een vrije trap van Sean werd het strafschopgebied in geslingerd en het was Wouter die de bal nog aanraakte, doelpunt 1-2. Spaubeek geloofde er weer in, de twaalfde man werd weer wakker en een beter resultaat zat er opeens weer in. Maar vlak hierna kwam de tweede domper voor Spaubeek na een scrimmage in het strafschopgebied, waar de ene speler over de andere speler viel, floot de overigens goed leidende scheidsrechter opeens voor een penalty! Hier had menig speler en supporter toch hun bedenkingen bij. De penalty werd verzilverd en de stand was 1-3.

De hoop werd steeds minder bij de Spaubekenaren en Yvo besloot om te wisselen. Danny Bastings mocht het veld ruimen voor club topscoorder Mikel Prooy. Maar Mikel stond nog geen vijf minuten in het veld of de volgende kans voor Geleen kwam er alweer aan. Niet gek dat weer die goede spits Heiligers werd gezocht, hij bleef heel erg rustig voor het doel, kapte een paar verdedigers uit en schoot met zijn mindere linkerbeen prima binnen, 1-4.

Toch bleef Spaubeek nog strijden voor wat het waard was het laatste kwartier en dit leidde nog tot drie goede kansen. Eerst was het Tjeerd die vrij kon aanleggen, de Geleense keeper redde uitstekend. Daarna werd Prooy alleen op avontuur gestuurd, maar helaas wachtte hij iets te lang. De laatste kans, tevens ook de mooiste actie van de wedstrijd was dat Remco aan de linkerkant een dribbel had ingezet, het strafschopgebied inliep en de bal achter het standbeen doorhaalde en met zijn schot bijna doel trof. Helaas geen bekroning op een zeer goede wedstrijd van Lintje. Vlak hierna klonk het eindsignaal van de scheidsrechter en werden de handen geschud. Einduitslag 1-4 een geflatteerde uitslag, want Geleen had zeven kansen weten de creëren, waarvan er vier werden omgezet tot doelpunt. Spaubeek heeft toch ook wel een kans of zes weten te creëren waarvan er maar slechts een een doelpunt werd.

In de kantine begon onder leiding van Slotti de derde helft en had ons tweede elftal na de knappe overwinning op koploper Langeberg al een hartstikke gezellige boel. Volgende week een hele belangrijke wedstrijd voor het vlaggenschip als we moeten aantreden tegen de mannen van Haslou 1. Een directe concurrent waar je hele goede zaken kan doen, maar ook jezelf heel erg in de nesten kan werken!!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157629511972702{/flickr-album}