Sponsor van de Maand – Frituur Plaza ´t Trepke

·

·

,

Aan de Zandstraat in Spaubeek ligt het kleurrijke pand van frituur ’tTrepke. Langs deze doorgaande straat is het een ideale stop plaats voorfietsers en wandelaars. Bij frituur ´t Trepke kunt u in de zomer relaxeden lekker eten op het terras met ca 40 zitplaatsen. Bij ’t Trepke wordende frites ambachtelijk gebakken. De gerechten worden mooi geserveerdop borden en u krijgt bestek erbij. Er worden ook diverse frisdranken enkoffie geserveerd. Aan een nagerecht hoeft het ook niet te ontbreken. Zo kunt u er heerlijk vers softijs, milkshakes maarook voorverpakte (water)-ijsjes bestellen. Uiteraard kunt u ook alle gerechten meenemen naar huis. Sanne Ye (26) en Timvan Kollenburg (34) ontvangen mij als de aanstaande sponsor van de maand april.

Wie is de eigenaar van de frituur?
Sanne
; “Dat ben ik en dat doe ik geheel zelfstandig. In het verleden heb ik de frituur samen met mijn zus gerund maarvanaf vorig jaar ben ik nog de enige eigenaar. In totaal zit ik nu drie jaar in ’t Trepke. Ik heb eerder in een chinees- en eenWok restaurant gewerkt”.
Tim;“Ik heb een eigen koeriersbedrijf Cargoplanner waar ik mijn handen vol aan heb. Wij wonen trouwens samen bovende frituur”.

Waar komt de naam ’t Trepke vandaan?
Tim;“Dat weet ik niet helemaal zeker maar hoogst waarschijnlijk omdat je via een klein trapje de zaak binnenkomt. Dezenaam heeft de frituur overigens altijd gedragen. Het is de oudste frituur van het dorp en hij ligt er al zolang ik mij kanherinneren. De frituur heeft Sanne destijds overgenomen van Sylvia Deguelle daarvoor heeft Ron Vrancken er in gezetenen dat is volgens mij een bekende bij VV Spaubeek”.

Waar staat de Plaza formule voor?
Tim
;“Dit is een formule van de leverancier Sligro en deze behoort tot de luxe cafetaria. Wij dragen wel de naam Plazamaar hebben toch ook een eigen identiteit”.
Sanne;“Ja zeker weten want wij bakken bijvoorbeeld de frites zelf voor. De meeste snackbars, ook van Plaza, gebruikenreeds voorgebakken frites”.

Hoeveel medewerkers heb je?
Sanne
;“Ik heb drie parttime medewerkers in dienst te weten de zusjes Loes en Noor en Mascha. Dit zijn jonge maargoede hulpkrachten. Op hele druk dagen helpt mijn zus of mijn vriend ook mee”.

Waarom moeten Spaubekenaren de frietjes bij ’t Trepke komen halen?
Sanne
;“Wij staan voor een goede en vriendelijke service. Klanten zeggen vaker jij bent altijd vrolijk als je aan het werk bent”.
Tim;“Maar als ze boven komt is dat afgelopen hoor haha”.
Sanne;“Verder hebben wij een behoorlijk terras en dienen de klanten het eten op borden en met bestek aan. Als enigefrituur in Spaubeek bieden wij onze klanten ook softijs aan. En zoals eerder aangegeven bakken wij de frietjes zelf voor. Dit is wel wat duurder voor ons maar de frites zijn dan ook een stuk lekkerder”.
Tim;“De Plaza formule staat ook voor een goede hygiëne. Wij krijgen 2 keer per jaar een strenge hygiënekeuring van eenextern bureau. Ook komt er in elke Plaza-vestiging 2 keer per jaar een mistery-guest. Dit alles om onze klanten een goedekwaliteit te garanderen”.

Hebt u naast het runnen van de frituur nog tijd over voor hobby’s?
Sanne
;“Nou eerlijk gezegd niet want wij zijn 7 dagen in de week geopend. De administratie doe ik er ook nog bij. Erblijft gewoon heel weinig tijd over. In de zomer bijvoorbeeld openen wij om 12:00 uur en start ik dus al om 11:00 uur. Omtien uur s’avonds sluiten wij de deur pas weer. Ik ben van Chinese afkomst en werk graag veel en hard sterker nog als ikniet met mijn werk bezig ben verveel ik mij al snel”.

Wat is de reden dat u sponsor bent geworden van VV Spaubeek?
Sanne
;“Nou daar kunnen jullie kantinebaas Patrick voor bedanken. Hij is vaste klant hier en begon er telkens weer overzodat we uiteindelijk overstag zijn gegaan. Ik ken ook wel wat mensen van de voetbalclub en veel zijn er ook klant bij ons.Ik zou het natuurlijk super vinden als de voetbalclub ook wat vaker mijn frituur aan doet als de kans zich voordoet”.
Hoe lang en op welke manier sponsoren jullie onze voetbalclub?
Tim; “Wij sponsoren nu 1 jaar en doen dit met een reclamebord langs het hoofdveld”.

Wat hebben jullie met voetbal en met VV Spaubeek?
Sanne
;“Nou ik heb eigenlijk niets met voetbal. Ik ben ook maar één keertje op het voetbal veld van Spaubeek geweest”.
Tim;“En ik niet veel vaker hoor haha. Ik ben in de zomer wel gaan kijken want ik was erg benieuwd naar hetreclamebord. Zelf heb ik wel in de jeugd van SVM gevoetbald maar niet heel lang want ik heb uiteindelijk voor dewielersport gekozen. VV Spaubeek volg ik niet echt. Ik kijk wel naar de grotere wedstrijden op televisie in de ChampionsLeague of straks op het EK bijvoorbeeld”.

Een paar jaar geleden voetbalde de excentrieke Wesley Stevens bij de selectie van VV Spaubeek. Hij schranste vooreen wedstrijd vaker een portie minisnacks naar binnen. Dit tot afgrijzen van de trainer want dit paste volgens hemniet in de voorbereiding op een wedstrijd. Welke snacks kunnen jullie wel aanraden voor een wedstrijd?
Tim
; “Haha dat meen je niet. Ongelofelijk want snacks lijken mij toch niet echt verstandig voor een wedstrijd. Welbereiden wij gezondere opties als uitsmijters of tosti’s. Daar zou ik dan voor kiezen of natuurlijk een kop van onzeheerlijke zelf gemaakte soep.
Sanne;
En als je dan toch per se een snack wil kun je het beste kiezen voor een hamburger van de grill dat lijkt mij degezondste snack in het assortiment”.