Brevendia 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Spaubeek vergeet overwinning mee te nemen uit Stramproy

Vandaag stond alweer wedstrijd achttien van dit seizoen op het programma: de uitwedstrijd bij Brevendia. Opnieuw een ‘zespuntenduel’ waarin Spaubeek uitstekende zaken zou kunnen doen. Na een reis van veertig minuten langs allerlei vergeten gehuchten, weilanden en tractors arriveerden de bezoekers op het fraaie sportcomplex ‘De Steinakker’, een complex waar menig dorpsclub jaloers op zou kunnen zijn.

Spaubeek begon erg sterk aan de wedstrijd. In de beginfase mocht Brevendia het spel maken, zonder daarbij tot mogelijkheden te komen, maar gaandeweg de eerste helft namen de geelhemden het initiatief over. Gezien het veldoverwicht was het dan ook niet verrassend dat de gasten op een 1-0 voorsprong kwamen. Charlie legde de bal panklaar voor de instormende Bouke, die de bal heerlijk in de bovenhoek knalde, 0-1. Een geweldige opsteker voor de mannen van Yvo en het sein om op zoek te gaan naar een ruimere voorsprong.

De zeer sterk spelende Laurens was een ware plaag in de eerste helft voor de defensie van de thuisploeg en was dan ook haast bij iedere gevaarlijke aanval betrokken. Dit kwam even later tot uiting toen Louis fraai in de diepte werd gelanceerd door Robbie. Laurens’ schot werd nog gepareerd door de doelman van de groen-witten, maar de rebound kwam perfect terecht voor de voeten van Robbie. Een uitstekende reflex van de doelman van de thuisploeg voorkwam echter een grotere achterstand. Uit de hierop volgende corner viel de 0-2 alsnog bijna: een inzet van een Brevendia-verdediger belandde tot opluchting van heel Stramproy op de kruising en zo bleef de gastheren een verdere achterstand bespaard.

Vlak voor rust trad een oude voetbalwet helaas in werking: waar Spaubeek enkele grote kansen om zeep hielp, scoorde Brevendia met een hard afstandsschot de 1-1. Met deze stand gingen de heren en de goed acterende scheidsrechter even later aan de thee.

Van de goede bedoelingen om de tweede helft net zo te beginnen als de eerste helft, kwam helaas niet veel terecht. De linies stonden vaak te ver uit elkaar, te veel duels werden verloren en kansen werden er niet meer gecreëerd. Brevendia was de betere ploeg, hoewel dat niet direct tot grote kansen leidde. Spaubeek kon wel wat nieuw elan gebruiken, vandaar dat Yvo enkele wissels toepaste in de tweede helft: Danny verving Charlie, Remco kwam binnen de lijnen voor Laurens en even later viel ook Prooy in.

Als gevolg van de ruimtes die ontstonden op het middenveld vielen er voor het publiek ook weer enkele kansen te noteren. Tjeerd speelde Danny vrij die te lang wachtte met schieten, Sean zette met een snel genomen vrije trap Tjeerd voor de doelman, maar helaas kreeg ook hij de bal niet langs de doelman. Ook een overtalsituatie was niet aan de geel-zwarten besteed. Aan de andere kant redde Gilbert in de slotfase twee keer bekwaam op een kans in het vijfmetergebied, waardoor de 1-1 ruststand op het scorebord ongewijzigd bleef. Gezien de eerste helft een teleurstellende eindstand voor Spaubeek en aangezien Bunde inliep door bij de andere concurrent Haslou te winnen, blijft het ongemeen spannend in de onderste regionen van 3B.

Dit weekend mag Spaubeek even de zinnen verzetten. Zaterdag houden Charlie en Astrid de langverwachte housewarming waarbij hoogstwaarschijnlijk de nodige goudgele rakkers genuttigd zullen worden. Zondag 15 april staat er een mooie derby op het programma. Dan komt buurman Geleen-Zuid op bezoek in de Schoolstraat, be there!