OVCS 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Goede reeks Spaubeek eindigt met onnodige nederlaag in Ophoven

Onder een stralende lentezon trad Spaubeek vandaag aan tegen het Sittardse OVCS. Dankzij een daverende start bevindt de ploeg uit Ophoven zich al het gehele seizoen ver boven de degradatiezone, al konden de geel-zwarten vandaag bij winst op gelijke hoogte komen met de Sittardenaren. Wegens een schorsing moest Wouter vandaag vanaf de zijlijn toekijken, voor de rest kon Yvo beschikken over de voltallige selectie. Laurens schoof vandaag een linie achteren, waardoor er voor Tjeerd een plek vrijkwam achter de spits.

In de beginfase was het de thuisploeg die iets beter was, zonder daarbij gevaarlijk te worden. De verdediging stond onder leiding van de ‘samen bijna honderd jaar’ oude Bouke, Ralph en Albert goed geposteerd, en met enige regelmaat brak Spaubeek uit met een paar gevaarlijke counters.

Na een minuut of vijfentwintig was de eerste echte kans meteen raak: Charlie speelde zijn directe tegenstander fraai uit, keek goed om zich heen en legde de bal terug op Danny, die de bal via de handen van de doelman tot doelpunt promoveerde. Hoewel de gastheren van mening waren dat de bal de doellijn niet was gepasseerd, wees de scheidsrechter van dienst gedecideerd naar de middenstip en zo was de eerste treffer van de middag een feit, 0-1.

Na de openingstreffer had Spaubeek het betere van het spel, gaf vrijwel niets weg achterin en leek zonder kleerscheuren de rust te halen. Toch viel er voor de pauze nog één grote kans voor OVCS te noteren: de nummer tien van de rood-zwarten werd in de zestien vrijgespeeld, maar tot opluchting van de geelhemden spatte zijn schot uiteen op de lat. De heren mochten de kleedkamers opzoeken met een 0-1 ruststand.

In de rust bleek Kim helaas te veel last te hebben van een enkelblessure, zijn plaats werd ingenomen door Remco. Na de rust was het vooral belangrijk om zo lang mogelijk de nul te houden en te scoren, zo vertelde Yvo in de pauze. Met de snelle aanvallers in het geel moesten er op de counter voldoende mogelijkheden zijn de voorsprong uit te breiden.

Helaas verliep het ideale scenario voor Spaubeek niet zoals gewenst. Een verkeerde terugspeelbal van Albert noodzaakte Gilbert tot het maken van een overtreding. Penalty voor de thuisploeg, waarbij Gilbert geluk had dat de arbiter aan zijn overtreding geen verdere nadelige consequenties verbond. De penalty werd vervolgens feilloos benut door Koehoorn, 1-1.

Vlak na de 1-1 kreeg Spaubeek een grote kans om opnieuw een voorsprong te nemen. Robbie speelde Charlie knap vrij in de zestien, helaas kon hij niet de 1-2 aantekenen. Even later verscheen aan de andere kant de lange spits van OVCS vrij voor Gilbert, die in dit man-tegen-mangevecht als overwinnaar uit de bus kwam.

De thuisploeg voerde nog een aanvallende wissel uit om de 2-1 te forceren. Zo’n kleine tien minuten voor het einde kwam Mikel Danny nog aflossen. De gasten leken genoegen te nemen met een toch wel verdiend punt, ware het niet dat Koehoorn vlak voor tijd uit een vrije trap zijn tweede goal van de middag aantekende, 2-1.

In de resterende tijd slaagde Spaubeek er niet meer in de gelijkmaker te produceren. Met deze onnodige en ook wat ongelukkige nederlaag komt er een einde aan de ongeslagen reeks na de winterstop.

Nageborreld werd er deze keer niet in het Multi, maar bij Ralph en Rowena die begin januari de trotse ouders werden van Dani. Het vlaggenschip bleek de nodige Ajax-fans te herbergen, iets wat Robbie voor de wedstrijd al met een mooi pakje toonde… Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan kruist Spaubeek de degens met directe concurrent Brevendia uit Stramproy, opnieuw een finale voor de geel-zwarten. Hopelijk tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157629673789587{/flickr-album}